Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να προσπαθείς να βάλεις στο χαρτί όλα εκείνα τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν. Πώς μπορείς, άραγε, να περιγράψεις με λέξεις αυτό που νιώθεις όταν, μάλιστα, πρόκειται να το ομολογήσεις μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό; Οι όρκοι γάμου συμβαίνει να δυσκολεύουν πολλούς ανθρώπους, συγγραφείς και μη. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τους πιο συγκινητικούς αληθινούς όρκους προς δική σας έμπνευση, που είτε θα σας κάνουν να πέσετε στα πατώματα από το κλάμα, είτε επειδή δεν θα μπορείτε να συγκρατήσετε τα γέλια σας.

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

10 συγκινητικοί όρκοι που έδωσαν αληθινά ζευγάρια:

1. Σήμερα λέω «δέχομαι» αλλά αυτό για εμένα σημαίνει «θα». Θα κρατώ το χέρι σου και θα σταθώ δίπλα σου στα καλά και τα κακά. Αφιερώνω τη ζωή μου στην ευτυχία σου, την επιτυχία και το χαμόγελό σου. Θα σ’ αγαπώ για πάντα.

2. Είσαι κάθε όνειρο μου που πραγματοποιήθηκε και ανυπομονώ για την πραγματικότητα που θα χτίσουμε μαζί.

3. Δώσε μου το χέρι σου και θα σου δώσω το «για πάντα».

4. «Δεν υπάρχει θεραπεία ή συνταγή για την αγάπη» λέει ο Thoreau, «παρά να αγαπάς περισσότερο». Σήμερα και για πάντα θα ακολουθώ τη συμβουλή του και θα αναζητώ τη θεραπεία στην αγκαλιά σου.

5. Πόσο τυχερή είμαι να σε αποκαλώ «δικό μου»; Η αγάπη και η εμπιστοσύνη σου με κάνουν καλύτερο άνθρωπο, κάθε ξεχωριστή ημέρα. Για όλες τις στιγμές που είμαστε μαζί, υπήρχε πάντα μια κοινή κατανόηση, η οποία μοιράζεται μόνο όταν δύο άνθρωποι αγαπιούνται αληθινά. Ήσουν εκεί στις μεγαλύτερες προκλήσεις μου. Με ενθάρρυνες να ωριμάσω. Με βοήθησες να πιστέψω στον εαυτό μου και να γίνω ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Στην αγκαλιά σου και δίπλα σου, μπορώ να κάνω τα πάντα. Είμαι περήφανη να σε αποκαλώ σύζυγό μου.

6. Όταν είμαι μαζί σου, όλα τα υπόλοιπα ξεθωριάζουν στο βάθος. Πλημμυρίζεις τις αισθήσεις μου με χαρά. Είσαι η ζωή μου, το πιο υπέροχο δώρο. Είμαι τόσο τυχερός που σε αποκαλώ αγαπημένη μου σύζυγο.

7. Σου υπόσχομαι ότι θα είμαι εκεί για να σε πιάσω όταν σκοντάψεις, να σε κουβαλήσω κάτω από κάθε κατώφλι και να σ’ ερωτεύομαι κάθε ημέρα.

8. Ορκίζομαι σήμερα ότι θα έχω όλη την υπομονή και το πάθος που η αγάπη απαιτεί. Στο γέλιο και στη σιγή, θα είμαι για πάντα στο πλάι σου.

9. Μου έχεις μάθει πως δύο άνθρωποι που είναι μαζί με σεβασμό, εμπιστοσύνη και ανοιχτή επικοινωνία μπορούν να είναι πιο δυνατοί και ευτυχισμένοι από τον οποιοδήποτε μόνο άνθρωπο. Είσαι η δύναμη που δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν και η χαρά που δεν ήξερα ότι δεν είχα. Σήμερα, επιλέγω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί σου.

10. Θυμάσαι την πρώτη φορά που γνωριστήκαμε; Το ήξερα από την πρώτη στιγμή που σε αντίκρισα. Το ήξερα ότι ήταν γραφτό μας να είμαστε μαζί για το υπόλοιπο της ζωής μας. Έχεις γίνει η ερωμένη μου, η σύντροφός μου και η καλύτερή μου φίλη. Δεν υπάρχει κάποια άλλη με την οποία θα ήθελα να χτίσω τη ζωή μου. Έχω τη δυνατότητα να σε έχω δίπλα μου, αγάπη μου και γυναίκα μου για την αιωνιότητα.

Plus: Η αγάπη είναι παλιά, η αγάπη είναι νέα, η αγάπη είναι τα πάντα, η αγάπη είναι εσύ. – Από το τραγούδι Because των Beatles

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Αν θέλετε να σπάσετε τον πάγο, μπορείτε να προσθέσετε και κάποιες δόσεις χιούμορ:

1. Υπόσχομαι να μην κρατάω σκορ, ακόμα και όταν ξέρω ξεκάθαρα ότι κερδίζω.

2. Όταν λέω «δέχομαι», δεν εννοώ να πλένω τα πιάτα.

3. Υπόσχομαι να συνεχίσω να κάνω τις φίλες σου να ζηλεύουν την απίθανη σχέση μας.

4. Υπόσχομαι να ξεβουλώνω την μπανιέρα, ακόμα και αν είσαι η μόνη από τους δυο μας με μακριά μαλλιά.

5. Υπόσχομαι να κρατώ το χέρι σου όταν είναι πολύ αργά και να βγάζω τον σκύλο έξω όταν είναι πολύ νωρίς.

Yes I Do Tip: Το μυστικό κατά τη συγγραφή είναι να πείτε ακριβώς αυτό που σκέφτεστε. Ακόμα και αν σας φαίνεται απλοϊκό, αν είναι αληθινό, θα ακουστεί τόσο ρομαντικό όσο το Μονόγραμμα του Ελύτη.

Με στοιχεία από το www.southernliving.com.

Διαβάστε επίσης…

SOS! Τι να μην πείτε ποτέ σε έναν γαμπρό!

Tα 5 λάθη της Ελληνίδας νύφης και πώς να τα αποφύγεις

Δώρα γάμου με άρωμα καλοκαιριού: 5+1 πρωτότυπες ιδέες