Μια χιουμοριστική προσέγγιση

από τη  Marie-Denise Διαμαντή & την Αθηνά Βαγενά

Είναι εκείνος με τον οποίο θα ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας και θα περάσετε μαζί του το υπόλοιπο της ζωής σας. Με λίγα λόγια μόλις βρήκατε το άλλο σας μισό (;). Ή όχι; Εμείς σου δίνουμε μερικά tips βάσει του ζωδίου του, για να καταλάβεις την ψυχοσύνθεσή του αλλά ουδεμία ευθύνη φέρουμε για τον υπόλοιπο χάρτη του!

Γαμπρός της ευτυχίας «Κριός»: θα αποφασίζει εκείνος – φυσικά- για όλα! Είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας, το υψηλό στέλεχος εταιρίας ή ο αυτοδημιούργητος που θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο γάμο σας. Ερωτικός, σεξουαλικός, αρέσκεται στις εκπλήξεις, αλλά προτιμά να πάρει εκείνος τις πρωτοβουλίες. Αυτονόητο είναι πως πρέπει να του αναγνωρίζεις – εσύ κι όλη σου η οικογένεια- ότι είναι ο «αρχηγός» της νέας φωλιάς που δημιουργείτε. Θέλει να νιώθει ελεύθερος, επιθυμητός κι αξιοθαύμαστος, γιατί έτσι παραμένει πιστός (ω, ναι!).

Γαμπρός της ευτυχίας «Ταύρος»: ναι, είναι από τα καλύτερα παιδιά για σπίτι! Τι ζητάει ο (σε γενικές γραμμές) ήρεμος και φιλήσυχος αυτός άνθρωπος; Μια όμορφη φωλιά γεμάτη ασφάλεια, σταθερότητα, απολαύσεις κι ανέσεις. Φυσικά επιθυμεί μια σύζυγο «βράχο» που θα τον κερδίζει κάθε μέρα με τα καταπληκτικά της εδέσματα (παστίτσιο, κόκορα κρασάτο, ιμάμ μπαϊλντί …ξέρεις εσύ!), αλλά και με την ικανότητά της να εξασφαλίζει μια έξυπνη οικονομική διαχείριση, χωρίς να λείπει τίποτε από τις (αυτονόητες) απολαύσεις στο σπίτι!

Γαμπρός της ευτυχίας «Δίδυμος»: τον κερδίζεις κάθε μέρα αναγνωρίζοντάς του το (αυτονόητο) δικαίωμα της ελευθερίας και της επικοινωνίας προς πάσα κατεύθυνση (σχήμα οξύμωρο!), χωρίς να τον κουράζεις με ζήλιες και άλλες άχρηστες συμπεριφορές που ούτως ή άλλως δεν θα πιάσουν τόπο! Είναι γεννημένος με μια έμφυτη ανάγκη για εναλλαγή και κίνηση. Μίλα του εστιάζοντας στα ενδιαφέροντά του, εξάπτοντας την περιέργειά του και προσπάθησε να μοιράζεστε κοινά χόμπυ, ώστε να μην τον «χάνεις» κάπου στις διάφορες επαφές που διατηρεί με πολύ κόσμο!

yes-i-do-%ce%b3%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b6%cf%8e%ce%b4%ce%b9%ce%b1-1

Γαμπρός της ευτυχίας «Καρκίνος»: κεφάλαιο πρώτο: αγαπάς ή μάλλον λατρεύεις την οικογένειά του και κυρίως τη «μανούλα». Κεφάλαιο δεύτερο- σημαντικό: είσαι κι εσύ κάτι σαν τη «μανούλα» σε πολλές εκδοχές, χωρίς να αφαιρείς τα πρωτεία από την αληθινή μανούλα. Χρυσός κανόνας: αναλόγως με τον αριθμό των τέκνων σου, θα υπολογίζεις ακόμα ένα (+1). Τι ζητάει ο άνθρωπος; Μια ζεστή, αγκαλιά που θα του προσφέρει απλόχερα στοργή, λατρεία, συγχώρεση (σε οτιδήποτε). Και φυσικά ένα όμορφο «σπιτικό» με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό και καλά οργανωμένη καθημερινότητα σε πλαίσια ασφαλείας.

Γαμπρός της ευτυχίας «Λέων»:  σου έλαχε η θετική ενέργεια αυτοπροσώπως,  ένας ερωτικός κι αισιόδοξος τύπος εξαιρετικά large που θα σου τάξει – και θα σου προσφέρει- τον ουρανό με τ’ άστρα. Και αν δεν μπορεί, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σε κάνει βασίλισσα! Λατρεύει τα παιδιά, γιατί είναι ο καθρέφτης του. Παίρνει πρωτοβουλίες και λύνει κάθε πρόβλημα (θεωρεί αδιανόητο να φανταστείς ότι «δεν μπορεί» να βρει λύση). Θα σε γεμίσει «χρυσάφια», αρκεί να τον κάνεις «Θεό» κάθε μέρα και με κάθε αφορμή!

Γαμπρός της ευτυχίας «Παρθένος»: είναι ο κατάλληλος για να ζήσεις μια ζωή οργανωμένη, χωρίς (δυσάρεστες) εκπλήξεις. Ακριβολογεί, είναι οικογενειάρχης και θα υποστηρίζει κάθε ανάγκη των μελών της οικογένειας. Παράλληλα, θα προβλέπει για κάθε κακοτοπιά και θα έχει κλεισμένα προ πολλού τα ραντεβού σας για τα ετήσια τσεκ απ. Η αλήθεια είναι ότι το τίμημα της επιλογής σου είναι ακριβό: υπολόγισε τουλάχιστον τρεις συσκευασίες ισχυρού απορρυπαντικού- απολυμαντικού για κάθε σημείο εμφανές ή αφανές στο σπίτι και μη διανοηθείς να αφήσεις στοίβες ασιδέρωτα μες στη μέση, γιατί δεν θα το άντεχε…

yes-i-do-%ce%b3%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b6%cf%8e%ce%b4%ce%b9%ce%b1-2

Γαμπρός της ευτυχίας «Ζυγός»:  αυτός ο άντρας δεν πρόκειται στιγμή να σου χαλάσει χατίρι! Αρκετά συντροφικός, συγκαταβατικός, ήρεμος αλλά προπάντων και δίκαιος. Η επιθυμία του είναι να έχει ισορροπία και αρμονία στο σπίτι και στην οικογένειά του! Προτιμά στο πλευρό του μία σύζυγο δυναμική για να μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες και αποφάσεις, τις οποίες ο ίδιος θα ακολουθεί δίχως αντιρρήσεις! Μαζί του θα απολαύσεις το γέλιο, τη χαρά, την διασκέδαση, αρκεί να του δείχνεις κάθε ώρα και στιγμή το ενδιαφέρον σου!

Γαμπρός της ευτυχίας «Σκορπιός»: εφόσον περάσεις με άριστα τα «τεστ» και κερδίσεις την εμπιστοσύνη του, τότε μαζί του θα δημιουργήσεις  μίας οικογένεια σαν «γροθιά» ενωμένη! Σημαντικό είναι να είσαι πρόθυμη να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά στο σπιτικό σου, κατανοώντας ότι ο σύζυγος που επέλεξες είναι μαχητικός, αποφασιστικός, αλλά και άκρως απαιτητικός και εξουσιαστικός! Η ζωή μαζί του είναι γεμάτη έρωτα, πάθος, πίστη, σταθερότητα- αρκεί να δέχεσαι υπάκουα το γεγονός ότι θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα!

Γαμπρός της ευτυχίας «Τοξότης»: αν επιλέξεις  να παντρευτείς τον «ατίθασο εργένη» του ζωδιακού, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι ο άνδρας που θα παραμείνει για πάντα παιδί! Βασική προϋπόθεση για έναν ευτυχισμένο έγγαμο βίο, είναι να μην αλλάξουν οι συνθήκες της σχέσης σας μετά το «στεφάνι»! Αρκετά αυθόρμητος, χιουμορίστας αλλά και ανεξάρτητος, η κοινή ζωή σας θα μοιάζει με «πάρτι» γεμάτο ενδιαφέρουσες εμπειρίες ! Δεν θα σε κάνει στιγμή να βαρεθείς, αρκεί και εσύ από την πλευρά σου να μην περιορίσεις την ελευθερία του!

yes-i-do-%ce%b3%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b6%cf%8e%ce%b4%ce%b9%ce%b1-3

Γαμπρός της ευτυχίας «Αιγόκερως»: ένας άντρας παλιάς κοπής, παραδοσιακός, με αγάπη για την οικογένεια και την επιθυμία να βάλει γερές βάσεις για να χτίσει ένα σπιτικό, που θα τον κάνει να αισθάνεται περήφανος στο κοινωνικό σύνολο! Φιλόδοξος, εργατικός και πρόθυμος να δουλέψει αρκετές ώρες για να παρέχει στην οικογένεια του ένα εξασφαλισμένο μέλλον! Επιθυμεί μία σύζυγο, αφοσιωμένη στην οικογένεια και στην ανατροφή των παιδιών. Μαζί του θα απολαύσεις την οικογενειακή θαλπωρή, αρκεί να είσαι πρόθυμη να ακολουθήσεις πιστά το πρόγραμμα και τους κανόνες του.

Γαμπρός της ευτυχίας «Υδροχόος»: μία μοντέρνα οικογένεια, ακριβώς αυτό είναι που θα δημιουργήσεις με αυτόν τον φιλελεύθερο και προοδευτικό άντρα. Η ζωή μαζί του, δεν θα στηρίζεται σε παραδοσιακούς κανόνες και πρέπει, θα ακολουθείτε τους δικούς σας ανεξάρτητους ρυθμούς αναζωπυρώνοντας τη σχέση σας με εκπλήξεις, αλλά και αλλαγές! Αυτό που προσδοκά από την  γυναίκα που θα έχει στο πλευρό του, είναι να μπορεί συνάμα να είναι και το καλύτερό του «φιλαράκι» που θα κατανοεί τις ανάγκες του!

Γαμπρός της ευτυχίας «Ιχθύς»: είναι ο άντρας που θα σε κάνει να νιώσεις η «πριγκίπισσα» του παραμυθιού! Τρυφερός, ρομαντικός, αρκετά συναισθηματικός και δοτικός θα είναι μόνιμα στο πλευρό της οικογένειας για να προσφέρει απλόχερα, χωρίς να προσμένει ανταλλάγματα! Επιθυμεί να έχει στο πλευρό του μία σύζυγο που θα είναι αρκετά ικανή να διατηρεί σε πρόγραμμα και τάξη την οικογένεια, δεδομένου ότι ο ίδιος γνωρίζει ότι η «αδυναμία» του είναι η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητά του!

yes-i-do-%ce%b3%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b6%cf%8e%ce%b4%ce%b9%ce%b1-4

Για περισσότερα μπες στα

Marie-Denise Διαμαντή

www.denisediamanti.com

Αθηνά Βαγενά

Email: atvagena@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας : 694 -1599884

160-161

Διάβασε αυτό το άρθρο και πολλά ακόμα άρθρα στο 6ο τεύχος του Yes I Do free press, το οποίο θα βρεις σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Photos:Pinterest