Θέλετε να έχετε το αγαπημένο σας τετράποδο παρών στο γάμο σας; Και ποιος δεν θέλει; Όλοι έχουμε ονειρευτεί να έχουμε τον αγαπημένο μας σκύλο για παρανυφάκι.

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν πριν το πάρετε απόφαση.

yes-i-do-wedding-pets6

Ο χαρακτήρας του σκύλου

Αν το σκυλί σας είναι εν γένει επιθετικό ή φοβισμένο, δεν είναι πολύ καλή ιδέα, να το εκθέσετε σε τόσο άγνωστο κόσμο, όπου θα υπάρχει ένταση και πολλά φλας, γιατί μπορεί να τρομάξει και να γίνει επιθετικό ή ακόμα χειρότερα να το σκάσει και να έχετε τρεχάματα. Αν από την άλλη το σκυλί σας είναι ιδιαιτέρως ευπροσάρμοστο θεωρητικά δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

yes-i-do-wedding-pets2

The Dog Keeper

Προφανώς, όταν παντρεύεστε δεν θα μπορείτε να έχετε μονίμως το νου σας στο σκυλί σας, όσο κι αν θα θέλατε. Οπότε, θα είναι χρήσιμο να αναθέσετε σε κάποιον δικό σας άνθρωπο να έχει την ευθύνη του σκύλου. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει μια πολύ καλή επικοινωνία/σχέση μεταξύ του σκύλου και του φίλου σας που θα τον αναλάβει, ώστε να μπορεί να τον κουμαντάρει και να τον ηρεμεί αν χρειαστεί. Βεβαιωθείτε, πως πριν την τελετή θα έχουν περάσει λίγο χρόνο μαζί για να εγκλιματιστούν. Ειδάλλως, μπορείτε να προσλάβετε έναν εκπαιδευτή για να φροντίσει τον αγαπημένο σας φίλο για την συγκεκριμένη μέρα, απλά όπως και με τον φίλο, φροντίστε να έχουν περάσει χρόνο μαζί και μη το αμελήσετε για τελευταία στιγμή!

yes-i-do-wedding-pets5

Ο χώρος της τελετής/του πάρτι

Μάλλον είναι προφανές, αλλά επειδή πάντα ξεχνάμε τα αυτονόητα, μη ξεχάσετε να ρωτήσετε αν στο χώρο τέλεσης του γάμου και φυσικά του after party, επιτρέπονται τα ζώα, μη βρεθείτε προ απροόπτου, και χωρίς σκυλο-παρανυφάκι.

yes-i-do-wedding-pets4

Άνεση σκύλου στο χώρο

Αν τελικά επιτρέπονται τα ζώα, φροντίστε να έχετε πάει μια-δυο φορές το σκύλο σας στον χώρο και να προβάρετε την παρουσία του εκεί όπως ακριβώς θα κάνετε κι οι ίδιοι, ώστε να νιώσει άνετα με το χώρο και να μη φοβηθεί.

yes-i-do-wedding-pets

Φωτογραφίες και στυλ

Φυσικά οι φωτογραφίες με τον αγαπημένο σας σκύλο ντυμένο παρανυφάκι θα είναι θεϊκές, αλλά μη θυσιάσετε την άνεση του σκύλου σας για χάρη των φωτογραφιών. Κοινώς, μη το φασκιώσετε το σκυλί και το κάνετε λατέρνα, με σύνεση και προσοχή ο,τι πρόκειται να του φορέσετε και φυσικά να είναι υποαλλεργικό. Τέλος, να ενημερώσετε εκ των προτέρων τον φωτογράφο για την παρουσία του σκύλου σας στην τελετή, ώστε να πάρει κι εκείνος τα μέτρα του και να σκεφτεί πως μπορεί να αξιοποιήσει δημιουργικά την παρουσία του.

ΥΓ: Αν όλα τα παραπάνω είναι οκ, κι εσείς τρομερά pet friendly, μπορείτε (αν φυσικά υπάρχουν οι υποδομές, δηλαδή να είσθε σε ανοιχτό χώρο) να κάνετε τον γάμο σας pet friendly επίσης, και να αφήσετε ένα κουτάκι με dog treats, ως wedding rehearsal stand, για τους τριχωτούς καλεσμένους.

yes-i-do-wedding-pets3

 

By Irene Theodosi