Μετά το «I do» το μόνο σίγουρο είναι ότι η αγαπημένη σας δεν θα θέλει να αποχωριστεί το δαχτυλίδι της! Και επειδή δεν θέλετε να το δείτε να χάνεται στα βάθη του νιπτήρα γιατί της είναι πολύ μεγάλο ή να σταματά την κυκλοφορία του αίματος αφού της είναι πολύ στενό, η επιλογή του μονόπετρου δεν πρέπει να είναι guessing game! Συγκεντρώσαμε τους 5 πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να επιλέξετε το σωστό μέγεθος δαχτυλιδιού για το χέρι της αγαπημένης σας. 

Φροντίστε να απαθανατίσετε τη στιγμή της πρότασης -έστω και με μια selfie! 

1. «Κλέψτε» ένα δαχτυλίδι της

Καλό θα ήταν να δανειστείτε ένα δαχτυλίδι που φορά αυτή την περίοδο. Αν και θα είναι πιο δύσκολο, θα είστε σίγουρος ότι της κάνει.  

2. Ρωτήστε την κολλητή της

Πιθανόν η καλύτερη φίλη της να έχει αυτή την πληροφορία. Αν όχι, ίσως είναι πιο εύκολο να μάθει χωρίς να την υποψιαστεί. 

Yes I Do Warning: Πρέπει να είστε απόλυτα βέβαιος για την εχεμύθεια και τη διακριτικότητα της φίλης της, διαφορετικά το σχέδιο της έκπληξης κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα! 

3. Σχεδιάστε το

Αν φοβάστε ότι θα χάσετε το δαχτυλίδι που δανειστήκατε ή ότι η αγαπημένη σας θα το αντιληφθεί, πάρτε ένα χαρτί και ένα μολύβι και σχεδιάστε πάνω την περίμετρό του. 

Yes I Do Tip: Κάντε την αντιγραφή περισσότερες από μία φορές προκειμένου να φτάσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αληθινό μέγεθος.

Put the -right- ring on it!

4. Ring sizer 

Υπάρχει πάντα η επιλογή ενός ειδικού μετρητή που μπορείτε να δανιστείτε από το κοσμηματοπωλείο. Ωστόσο, αν δεν έχετε την απόλυτη δικαιολογία, ενδεχομένως να υποπτευθεί τον σκοπό.

5. Ρωτήστε την αγαπημένη σας

Ειδικά αν συζητάτε ανοιχτά για το ενδεχόμενο του γάμου, μπορείτε απλώς να ρωτήσετε τη σύντροφό σας. Άλλωστε, δεν θα γνωρίζει το πότε ή το πώς θα της κάνετε την πρόταση. 

Συνδυάστε περισσότερους από έναν τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι πλησιάζετε το ακριβές μέγεθος.

Yes I Do Interesting Facts:

1) Συνήθως το χέρι που χρησιμοποιούμε περισσότερο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο. Γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι θα μετρήσετε το μέγεθος του αριστερού παράμεσου. 

2) Το πιο συνηθισμένο μέγεθος δαχτυλιδιού στις γυναίκες είναι 6 – 6.5 (σύμφωνα με το Brilliant Earth). 

3) Συνήθως όσο πιο λεπτό είναι το band του χαρτυλιδιού τόσο πιο χαλαρή είναι η εφαρμογή του. Αντίστοιχα, όσο περισσότερο μέταλλο υπάρχει γύρω από το δάχτυλο, τόσο πιο στενά το «αγκαλιάζει». 

Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες παγκοσμίως δείχνουν την προτίμησή τους στα vintage κοσμήματα.

Yes I Do Tip:

Όλα τα κοσμηματοπωλεία σάς δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε re-size στο δαχτυλίδι αμέσως μετά το «I Do». Μάλιστα, κάποια καταστήματα διαθέτουν δαχτυλίδια ειδικά για αυτό τον σκοπό, τα οποία επιστρέφετε μετά την πρόταση γάμου και η μέλλουσα σύζυγός σας επιλέγει εκείνο που της αρέσει περισσότερο. Βέβαια, αν ύπάρχει η επιλογή να διαλέξετε εξαρχής το τέλειο δαχτυλίδι στο σωστό μέγεθος, τότε δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης! 

Διαβάστε επίσης…

Τα 7 πιο εντυπωσιακά δαχτυλίδια αρραβώνων που φόρεσαν ποτέ celebrities

KK Jewelry Lab | Τα 10 μονόπετρα που είδαμε και δεν μπορούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας!

KK Jewelry Lab | Η Haute Joaillerie στο πιάτο σας!