Καθώς οι περισσότεροι γάμοι γίνονται καλοκαίρι, έχουμε συνηθίσει να συνδυάζουμε το άσπρο νυφικό με τη γαλάζια θάλασσα, με τις ηλιόλουστες ημέρες και τα ζεστά βράδια. Ξεχνάμε όμως ότι το καλοκαίρι το στρες, ο ιδρώτας και τα κόστη είναι σε υψηλότερα επίπεδα και δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να σκεφτούμε το πόσο εξίσου ρομαντικός μπορεί να είναι ένας γάμος το Χειμώνα. Γι’ αυτό λοιπόν και εμείς, καθίσαμε, συζητήσαμε και συγκεντρώσαμε τους πιο σημαντικούς λόγους που μας έπεισαν για να πούμε Yes I do στους Χειμωνιάτικους γάμους!

Ετοιμάσου να πεισθείς και εσύ:

Ο χειμωνιάτικος γάμος είναι πιο cozy, έχει μυρωδιά κανέλας, ξύλου που καίγεται, ζεστής σοκολάτας και χρώματα που το καλοκαίρι δεν επιτρέπεται καν να χρησιμοποιήσεις. Το σκούρο κόκκινο, το μπλε, το ασημί και το χρυσό για παράδειγμα είναι αποχρώσεις που δίνουν αυτόματα μια νότα ζεστασιά, γιορτινής ατμόσφαιρας και οικογενειακών στιγμών. Αυτό δηλαδή που θέλει κάθε ζευγάρι  να νιώσουν οι καλεσμένοι στο γάμο τους.

yesido_5reasons2 (1)

Γιατί δεν υπάρχει λόγος για plan b. Είναι γεγονός πως δεν έχεις τόσες επιλογές για το μέρος που θα οργανώσεις το wedding party σου καθώς αυτομάτως οι ανοιχτοί χώροι αποκλείονται όμως για τον ίδιο ακριβώς λόγο δε θα χρειαστεί να φορτωθείς με έξτρα κόστη και άγχη για να έχεις ένα πλάνο β σε περίπτωση βροχής ή αέρα και κρύου όπως συμβαίνει με τους καλοκαιρινούς γάμους.

yesido_5reasons2

 

yesido_5reasons3

Ακριβώς επειδή οι περισσότεροι γάμοι γίνονται το καλοκαίρι σε περίοδο διακοπών, το να κάνεις το δικό σου γάμο το χειμώνα σε μια περίοδο που ο κόσμος δε συνηθίζει να πηγαίνει διακοπές ή να δέχεται πολλές προσκλήσεις για γαμήλιες τελετές ο δικός σου γάμος μέσα στο χειμώνα θα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή γιορτή που θα περιμένουν οι περισσότεροι. Γιατί θα αναρωτηθείς! Γιατί δε θα είναι απλά ένας ακόμα γάμος μέσα στο καλοκαίρι αλλά ένας γάμος-αφορμή για να αλλάξουν παραστάσεις και να βγουν όλοι από την καθημερινότητά τους. Πόσο τέλειο;!

yesido_5reasons4

Το Χειμώνα δε θα παιδευτείς ιδιαίτερα μέχρι να κλείσεις την εκκλησία ή το εστιατόριο της προτίμησής σου. Λιγότεροι γάμοι περισσότεροι ελεύθεροι χώροι, περισσότερες ελεύθερες ημερομηνίες και ωράρια για να διαλέξεις. Woohoo!

yesido_5reasons5

Από το φωτογράφο μέχρι το catering ή το κατάστημα με τις μπομπονιέρες θα έχεις πολύ καλύτερο service level γιατί πολύ απλά δε θα έχουν άλλους 10 γάμους μέσα στο μήνα, έτσι και καλύτερα θα σε εξυπηρετήσουν και ίσως να καταφέρεις να ζητήσεις και κάποια έκπτωση γιατί πολύ απλά σε παίρνει να το κάνεις.

yesido_5reasons1

Γι ‘αυτό λοιπόν αν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο του χειμερινού γάμου… σταμάτα να το σκέφτεσαι και απλά ξεκίνα να τον οργανώνεις! O χειμώνας είναι 100% Yes I do approved!

Από τη Μαρία Κόφου

RELATED POSTS

Τα wedding favors που θα θέλαμε να πάρουμε στους χειμερινούς γάμους της χρονιάς!

Οι μπομπονιέρες του χειμώνα είναι οι καλύτερες (και πιο elegant) του χρόνου!