Το the K-magazine μας δίνει συμβουλές για το πώς μπορεί ένας γάμος να είναι σωστός και να αντέξει στο χρόνο και να μην αποδειχθεί απλά ένας αγώνας ταχύτητας!

Είναι πλέον διαπιστωμένο –και όσοι διατηρούν για χρόνια τον γάμο τους το γνωρίζουν πολύ καλά- πως ο γάμος μοιάζει με μαραθώνιο αγώνισμα και όχι με αγώνα ταχύτητας. Κι αυτό καθώς, όπως έχει διαπιστωθεί, ο γάμος ανήκει κι αυτός στις καταστάσεις της ζωής που παράγουν ευτυχία και απαιτούν χρόνο, επιμονή και υπομονή. Τέτοιες καταστάσεις είναι η ανατροπή μη λειτουργικών συμπεριφορών, η εκπαίδευση και η εκμάθηση μιας δεξιότητας, η δημιουργία ικανοποιητικών σχέσεων, το μεγάλωμα των παιδιών. Παρ’ όλα αυτά, έρευνες έχουν δείξει πως συγκεκριμένες συμπεριφορές ενδυναμώνουν το ζευγάρι και αυξάνουν τις πιθανότητες ο γάμος να διαρκέσει.

Yes I do the kmag Γάμος Μαραθώνιος 3

– Η κοινή αντιμετώπιση στην οικονομική διαχείριση, μειώνει τις διαφωνίες και τους τσακωμούς στο πιο συνηθισμένο πεδίο τριβής ενός γάμου: τα οικονομικά. Έρευνα της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν κατέληξε πως όσοι είχαν σχέση με άτομα εκ διαμέτρου αντίθετα όσον αφορά την οικονομική διαχείριση, είχαν και τους περισσότερους τσακωμούς.

Yes I do the kmag Γάμος Μαραθώνιος 6

– Το σεξ δεν λύνει τα προβλήματα, βοηθάει όμως την επικοινωνία.Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Τένεσι έδειξε πως η νευρωτική συμπεριφορά μπορεί εύκολα να υπονομεύσει έναν γάμο. Όταν όμως το ζευγάρι κάνει πολύ σεξ, αυξάνεται κατακόρυφα η ικανοποίηση από τον γάμο. Κι αν το σεξ δεν είναι καλό, μην αποθαρρυνθείτε. Μία άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «BJU International» έδειξε ότι το σεξ συχνά βελτιώνεται με την ηλικία. Στην πραγματικότητα, οι 50άρηδες είναι πιο ικανοποιημένοι από την ερωτική τους ζωή απ’ ό,τι οι 30άρηδες και οι 40άρηδες.

Yes I do the kmag Γάμος Μαραθώνιος 1

– Να λέτε «ευχαριστώ». Μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνα έδειξε πως στον γάμο μας κάνουμε ένα τεράστιο λάθος: όση ευγνωμοσύνη κι αν νιώθουμε, θεωρούμε ως δεδομένο ότι ο άλλος το γνωρίζει και έτσι δεν λέμε ποτέ «ευχαριστώ». Η μελέτη, όμως, έδειξε πως τα ζευγάρια που μοιράζονται αυτή τη λέξη είναι πολύ πιο ικανοποιημένα από το γάμο τους απ’ όσο εκείνα που την θεωρούν αυτονόητη και δεν την εκστομίζουν.

Yes I do the kmag Γάμος Μαραθώνιος 5

– Μη φοβάστε τις συγκρούσεις. Μελέτες ερευνητών του Πανεπιστημίου του Τένεσι έδειξαν ότι ένας τρόπος να πετύχει ένας γάμος είναι να τα λέει το ζευγάρι «έξω από τα δόντια» και όχι μονίμως να υποχωρεί και ο άλλος να εξουσιάζει.

Yes I do the kmag Γάμος Μαραθώνιος 7

– Η σχέση θέλει «δουλειά». Μελέτη σε 6.000 εθελοντές που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Review of General Psychology» έδειξε πως μπορούμε να είμαστε ερωτευμένοι και 20 χρόνια μετά τον γάμο, αν και ο παθιασμένος έρωτας μπορεί να έχει αμβλυνθεί και να έχει δώσει τη θέση του στην ρομαντική αγάπη, όπως την αποκαλούν οι ερευνητές. Το κλειδί για να συμβεί αυτό; Η πολλή και σκληρή δουλειά: τα ζευγάρια περνούσαν χρόνο μαζί –χωρίς να χάνουν την ατομικότητά τους- φρόντιζαν τη σχέση τους, έλυναν με συζητήσεις τα προβλήματά τους, συζητούσαν πολύ και έκαναν νέα πράγματα.

Yes I do the kmag Γάμος Μαραθώνιος 2

Δείτε όλο το άρθρο και εδώ 

 Από τη Νέτη Φίλια