Σε αυτό το τεύχος γυρίζουμε back to the 90s, σε μια ταινία ορόσημο για το γάμο και τις σχέσεις…

rom-com-my-best-friends-wedding-the-couple

Σκηνοθεσία: P.J. Hogan

Σενάριο: Ronald Bass

Cast: Julia Roberts, Dermot Mulroney, Cameron Diaz, Rupert Everett

Χρονολογία: 1997

Βαθμολογία στο IMDB: 6,3/10

Για όσους δεν θυμούνται, τη στιγμή που ο καλύτερος φίλος της Τζουλιάν της ανακοινώνει πως παντρεύεται σε 4 μέρες, εκείνη συνειδητοποιεί πως είναι ερωτευμένη μαζί του και θέτει έναν και μόνο στόχο: να καταστρέψει αυτόν το γάμο.

Φιλία μεταξύ αντρών & γυναικών. Αν δεν είναι ειλικρινής, αν δηλαδή ο ένας από τους δύο είναι κρυφά ερωτευμένος με τον άλλο, είναι σαν να ακροβατείς σε τεντωμένο σκοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Όταν πέσεις – γιατί θα πέσεις – θα χτυπήσεις άσχημα.

 

«Σε έβαλε στο βάθρο, με έβαλε στην αγκαλιά του». Σίγουρα ο θαυμασμός είναι απαραίτητο στοιχείο για μια σχέση. Ο «σκέτος» θαυμασμός όμως δεν αρκεί.

 

661_1_screenshot

«Οι εκδικητικές στρίγγλες» που μοιράζουν πικρόχολα σχόλια. Δυστυχώς πρόκειται για παγκόσμιο «φαινόμενο» που συναντάται σε όλους τους γάμους και συνήθως είναι περισσότερες από δύο!

 

Η Κάμερον Ντίαζ παίρνει το μικρόφωνο: Η σκηνή διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου καραόκε στην ιστορία του κινηματογράφου και αποδεικνύει πως για να τους κερδίσεις όλους δεν χρειάζεται να είσαι τέλεια, αλλά ο εαυτός σου.

 

«Τον αγαπούσες αλλά φοβόσουν την ανάγκη να ανήκεις σε κάποιον». Γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας.

 

julianne-potter-my-best-friend-wedding

«Αν αγαπάς κάποιον το φωνάζεις αλλιώς η στιγμή περνάει». Πόσο δίκιο έχει!

 

Glamorous Hollywood- wedding inspiration: Οικογενειακά τραπέζια και εορτασμοί που διήρκεσαν 4 μέρες, εκατοντάδες καλεσμένοι, τεράστιοι μπουφέδες, ανθοστολισμός με λίλιουμ και αμέτρητα λευκά και ροζ τριαντάφυλλα, ένας ουρανός από μπαλόνια με ήλιον, νυφικό με εντυπωσιακούς όγκους και παραδοσιακό πέπλο, λευκά λινά τραπεζομάντηλα, πυροτεχνήματα, πολυέλαιοι, κι ένα γλυπτό από πάγο που μας χάρισε μια από τις πιο funny awkward σκηνές της ταινίας.

 

«Να τον αγαπώ σημαίνει να τον αγαπώ όπως είναι.» Κλισέ αλλά μεγάλη αλήθεια και ο μόνος λόγος χάρη στον οποίο μπορεί να αντέξει μια σχέση.

 

my-best-friends-wedding-movie-picture-18_0

«Τον αγαπώ και δεν τον αφήνω σε μια διπρόσωπη αναμαλλιασμένη κριτικό εστιατορίων». Γιατί τον σύντροφό μας πρέπει να τον διεκδικούμε.

 

«Ίσως δεν παντρευτούμε αλλά σίγουρα θα χορέψουμε!».Σε ελεύθερη μετάφραση, η ζωή συνεχίζεται!

 

picture-29

CINEMA LESSONS

Διάβασε αυτό το άρθρο και πολλά ακόμα στο νέο τεύχος του Yes I Do free press, το οποίο θα βρεις σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Από την Εύα Ανυφαντή