Το νυφικό αποτελεί για πολλές γυναίκες ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα του γάμου. Το σωστό νυφικό πληροί διαφορετικές παραμέτρους για την κάθε μια και αντιπροσωπεύει σε πολλές πτυχές την προσωπικότητα της νύφης. Για παράδειγμα, μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα θα επιλέξει ένα πιο φαντασμαγορικό νυφικό από μία πιο χαμηλών τόνων. Ωστόσο, θα δώσει την χαρακτηριστική πινελιά στο γάμο και θα συνοδεύει τις αναμνήσεις σας και τις φωτογραφίες, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

1. Εν αρχήν ην το budget

Γενικότερα στο project γάμος, το budget, είναι ο παράγοντας που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας. Ειδικά στο κεφάλαιο νυφικό, είναι αυτό από το οποίο πρέπει να ξεκινήσετε την έρευνά σας.

2. Research, όπως λέμε έρευνα

Το να έχεις μία γενικά ολοκληρωμένη εικόνα για τα νυφικά που υπάρχουν στην αγορά, βοηθάει πολύ. Αφού, λοιπόν, πρώτα κάνετε την έρευνά και επισκεφθείτε τους σχεδιαστές που αγαπάτε, εν συνεχεία όλες οι επιλογές σας θα είναι πιο ξεκάθαρες αφού θα αρχίσετε να απορρίπτετε ποια σχέδια δεν σας ταιριάζουν και ποια πράγματι σας πηγαίνουν.

3. Ξεκινήστε άμεσα

Ο χρόνος μπορεί να γίνει αντίπαλός σας στις επιλογές του γάμου, αν αρχίζει να σας πιέζει. Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσετε λίγους μήνες νωρίτερα αν πρόκειται να είστε πιο ήρεμη και να το απολαύσετε επιπλέον;

4. ‘’Δεν είμαι εγώ για τέτοια’’

Είναι κάτι που σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό σας βλέποντας ένα πολύ εντυπωσιακό νυφικό ή ένα sexy, αντίστοιχα. Αν, όμως, πληρούν κάποιες προδιαγραφές όπως το να μην είναι extra προκλητικά για εκκλησία αλλά και να ταιριάζουν με το κοστούμι του γαμπρού και το γενικότερο θέμα του γάμου, τότε γιατί όχι ;

5. Dance around

Το βασικότερο όλων. Αν δεν σας βολεύει στις κινήσεις, τότε δεν είναι αυτό το νυφικό σας. ‘’A woman is never sexier than when she is comfortable in her clothes’’ έχει πει η Vera Wang, και συμφωνούμε.

6. Your dress should match your smile

Και για να ταιριάζει, θα πρέπει να σας το προκαλεί. Επί της ουσίας, ότι δεν σας αρέσει πάνω του και χρειάζεται μεταποίηση, θα πρέπει να το μοιραστείτε με το σχεδιαστή. Είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει.

7. Its ok to not follow the budget

Υπάρχει, όμως, μία λεπτή γραμμή μεταξύ του ‘’ξεπέρασα λίγο τον προϋπολογισμό’’ και του ‘’ξεφύγαμε εντελώς’’. Αν, όμως, το  νυφικό των ονείρων σας είναι λίγο πιο ακριβό από ό,τι υπολόγιζατε, σκέφθείτε αν θέλετε πραγματικά εκείνον τον extravagant στολισμό και εξοικονομίστε χρήματα από εκεί.

8. Location

Σκεφθείτε μόνο πως θα φαινόταν ένα νυφικό ‘’τούρτα’’ σε έναν boho γάμο σε παραλία και δίπλα σε έναν γαμπρό με all star. Η αρμονία είναι αυτή που θα βοηθήσει και θα κάνει το γάμο ξεχωριστό.

9. Size

Ειδικά αν πρόκειται να ακολουθήσετε κάποια δίαιτα μέχρι το γάμο, είναι κάτι που, οπωσδήποτε, πρέπει να μοιραστείτε με τον σχεδιαστή του νυφικού.

10. Say yes to your dream dress

Αν είστε από τις τυχερές που ξέρουν τι θέλουν και τι ψάχνουν, και ειδικά αν το έχετε βρει, μην το χάσετε. Μην το σκεφθείτε, απλά πείτε Yes I Do to your dream wedding dress!

Διαβάστε επίσης…

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Ο βασιλικός γάμος της χρονιάς

Τα 15 κομμάτια του γαμήλιου παζλ

Γάμος και βροχή: 8 tips για να αντιμετωπίσεις ένα γάμο on a rainy day