Κεφάλαιο Sex and the City. Έκανα χρόνια binge watching για να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η Carrie Bradshaw ήταν, τελικά, ένα κορίτσι σαν όλες εμάς που προσπαθούσε να επιβιώσει στον περίπλοκο κόσμο των σχέσεων. Βρήκε την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο του Mr. Big; Νομίζω πως το ήξερε από την αρχή. Φλερτ, γνωριμίες, σχέσεις, αρραβώνες, τσακωμοί, χωρισμοί (με post-it!) για να ανέβει τελικά τα σκαλιά του δημαρχείου στο πλάι του. Πέρα, όμως, από τον πλανήτη των σχέσεων στον οποίο μας ξενάγησε η Carrie, οι περιπέτειές της μας έμαθαν πολλά και για την επόμενη πίστα του παιχνιδιού, για τον γάμο!

The iconic Carrie Bradshaw wedding look.

1. «I wanted to let you know that I´m getting married. To myself. And I’m registered at Manolo Blahnik»

Πολλές φορές είναι okay να παντρεύεσαι τον εαυτό σου, ειδικά όταν στην εξίσωση μπαίνει και ένα ζευγάρι Manolo´s. H Carrie υψώνει ανάστημα για όλες τις single γυναίκες που έχουν ξοδέψει υπέρογκα ποσά για δώρα σε γάμους και βαφτίσεις και που οι ίδιες μπορεί να μην έχουν ποτέ την ευκαιρία να τους τα ανταποδώσουν. H Carrie κόντρα στον κοινωνικό κομφορμισμό. Viva la revolución!

2. «Why do we even have to get married? Why? Aside from the not-wanting-to-die-alone thing»

Η Carrie μας έμαθε ότι ο φόβος του να μην πεθάνουμε μόνοι, μάλλον δεν είναι ένας καλός λόγος για να παντρευτούμε. Συμφωνούμε μαζί της και επικροτούμε.

3. «Maybe some labels are best left in the closet. Maybe when we label people “bride”, “groom”, “husband”, “wife”, “married”, “single” we forget to look past the label to the person»

Το να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους μάς κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε να δούμε πέρα από αυτές. Το να είσαι σύζυγος κάποιου δεν σημαίνει ότι έπαψες να είσαι ο εαυτός σου, με ό,τι συμπεριλαμβάνει αυτό.

A New Yorker in Paris!

4. «The fact is, sometimes it´s really hard to walk in a single woman´s shoes. That´s why we need really special ones now and then to make the walk a little more fun»

Να, λοιπόν, γιατί χρειαζόμαστε όλα αυτά παπούτσια, να γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τον Jimmy Choos και τον Manolo Blahnik. Όσο δυναμικές και ανεξάρτητες κι αν είναι οι single γυναίκες του σήμερα, δεν είναι πάντα εύκολο να περπατάνε σε αυτά τα παπούτσια, γι’ αυτό χρειάζεται να κάνουν τη διαδρομή λίγο πιο fun.

5. «Being single used to mean that nobody wanted you. Now it means you´re pretty sexy and you´re taking your time deciding how you want your life to be and who you want to spend it with»

Μας έμαθε ότι το να είσαι single είναι επιλογή. Δεν χρειάζεστε κάποιον να σας επιβεβαιώσει. Εξάλλου, το πώς θα σχεδιάσετε τη ζωή σας είναι κάτι που θα το αποφασίσετε μόνες σας, διαλέγοντας αυτόν που θα θέλετε να την περάσετε μαζί. Ο γάμος δεν είναι μία βιαστική απόφαση, πάρτε τον χρόνο σας και βρείτε τον σωστό!

6. «All righty? He said all righty? Now I’m thining the upsetting thing isn’t that you proposed, it’s that you proposed to a guy that says “all righty”»

Άλλο ένα πράγμα που μάθαμε από την Carrie είναι να μην φοβόμαστε να παίρνουμε πρωτοβουλίες. Τι κι αν ακόμα δεν σου έχει κάνει πρόταση γάμου, κάνε του την εσύ. Κι αν αυτό δεν φαντάζει υπερβολικό, πια, στις μέρες μας, θέλω να θυμάστε ότι στα δοξασμένα ’90s ήθελε πολύ θάρρος να πας κόντρα στα στερεότυπα αυτού του τύπου.

I´d like a cheeseburger, large fries and a Cosmopolitan.

7. «I used to think those people who sat alone at Starbucks writing on their laptops were pretentious posers. Now I know: They are people who have recently moved in with someone»

Το επόμενο μάθημα θέλω να το προσέξετε καλά. Η συγκατοίκηση με κάποιον δεν είναι εύκολο πράγμα, ειδικά αν δεν την έχετε δοκιμάσει πριν από τον γάμο. Όμως, όπως πολύ σωστά μας έχει μάθει η Carrie, όταν νιώθετε ότι δεν αντέχετε, πάρτε τον χώρο και τον χρόνο σας και το ωραιότατο laptop σας και πιείτε έναν καφέ στα Starbucks ή όπου αλλού θέλετε.

8. «The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you find someone to love the you that you love, well, that´s just fabulous»

Εδώ η Carrie παραδίδει δύο μαθήματα. Το πρώτο, μας λέει πόσο σημαντικό είναι το να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να φτιάξουμε τη σχέση μας μαζί του. Το δεύτερο, μας λέει πόσο σημαντικό είναι ο άνθρωπος που θα διαλέξουμε να αγαπάει το μέρος του εαυτού μας που πασχίσαμε να αγαπήσουμε.

9. «I didn´t get married to follow what society wants us to do, we are married, we have the luxury to design our own life»

Δεν παντρευόμαστε γιατί μας το είπε η κοινωνία. Ούτε πρέπει να ακολουθούμε συγκεκριμένα βήματα για να ταιριάξουμε στις προσδοκίες της. Η Carrie ενηλικιώνεται και απαιτεί να σχεδιάζει η ίδια τη ζωή της.

«The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself».

10. «It´s hard to find people who will love you no matter what. I was lucky enough to find three of them»

H Carrie σε μία σκηνή από τον γάμο της Charlotte μας θυμίζει ότι οι φίλοι θα μας αγαπάνε πάντα, ό,τι κι αν συμβεί. Οι αληθινές φιλίες είναι εκεί σε όλα τα στάδια της ζωής μας. Κι αυτό ακριβώς μένει στο τέλος μίας σειράς-ωδή στη γυναικεία φιλία!

Διαβάστε επίσης…