Να σας πω την αλήθεια, ποτέ δεν μπήκαμε στο δίλημμα με τον Τάσο για το αν θα κάνουμε τον γάμο μας και τη βάπτιση της Ιριάνας την ίδια μέρα. Το σκέφτομαι εκ των υστέρων και απορώ που δεν τέθηκε ποτέ ως θέμα στο τραπέζι, όμως όσο περνάει ο καιρός είμαι πλέον σίγουρη πως κάναμε το σωστό. 

Γάμος και βάπτιση μαζί

Είναι όπως ξέρετε, η επιλογή του ζευγαριού που έχει ήδη ένα μωρό να ενώσει τα δύο μυστήρια την ίδια μέρα. Προηγείται ο γάμος και ακολουθεί η βάπτιση.

Γιατί την επιλέγουν κάποιοι

Είναι γεγονός ότι πολύ συχνά ο ερχομός ενός μωρού είναι αναπάντεχος και «ξαφνικός» με αποτέλεσμα το ζευγάρι να επιλέγει να μεταφέρει το μυστήριο του γάμου για αργότερα προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί η έγκυος σύζυγος ή να μην ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με φουσκωμένη κοιλίτσα. Ταυτόχρονα, με την τέλεση του διπλού μυστηρίου το ζευγάρι εξοικονομεί πολλά χρήματα καθώς γίνεται μία δεξίωση, τα προσκλητήρια στέλνονται μία φορά κ.ο.κ. 

Must Know

– O γάμος πρέπει να προηγηθεί της βάπτισης.

– Το ταλαιπωρημένο από τη βάπτιση μωρό, θα πρέπει αμέσως μετά να βρεθεί σε μία ζεστή αγκαλιά, ιδανικά της γιαγιάς ή του παππού και να κοιμηθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου μυστηρίου.

– Η συνολική διάρκεια των δύο μυστηρίων ξεπερνά τη μιάμιση ώρα.

Γιατί δεν κάναμε εμείς «Γαμο-βάπτιση»

– Δεν ήθελα με τίποτα να είμαι με το νυφικό μου στη βάπτιση της κόρης μου.

– Θεωρώ πως πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές και ιδιαίτερες στιγμές που χάνουν από την αξία και τη βαρύτητά τους όταν ενοποιηθούν.

– Δεν θέλαμε να έχουμε στο μυαλό μας την Ιριάνα – που όντως έκλαψε πολύ στη βάπτισή της- ενώ εμείς λίγο πιο πέρα θα παντρευόμασταν. Δεν θα μπορούσαμε να απολαύσουμε τη στιγμή. 

– Λυπήθηκα τους καλεσμένους που θα έπρεπε να μείνουν ακίνητοι και να παρακολουθούν διπλό μυστήριο για περίπου 2 ώρες. Έχω παρευρεθεί καλεσμένη σε αντίστοιχη περίπτωση και έχω φτάσει στο τραπέζι εξαντλημένη με καμία διάθεση για χορό.

– Το νυφικό μου ήταν πολύ καλοκαιρινό με ανοιχτό μπούστο και πλάτη. Πιστεύω ότι αν είχα να φροντίσω και το μωρό μου φορώντας αυτό το νυφικό θα είχα ένα μόνιμο άγχος.

– Προσκλητήρια, μπομπονιέρες και party είχαν το καθένα το δικό του concept και τη δική του βαρύτητα. Άλλο η cute diamond βάπτιση της Ιριάνας και άλλο το Bithas Family Festival! 

Bithas Family Festival

Με τον Τάσο και την wedding planner μας, Πέγκυ Σιμιτζή της I Wish Chic Events, κάναμε κάτι που θα έλεγα συνδυάζει και τα δύο. Κάναμε γάμο και βάπτιση «σχεδόν μαζί». Κάναμε τη βάπτιση της Ιριάνας την Παρασκευή και τον γάμο μας το Σάββατο. Έτσι οι καλεσμένοι μας απόλαυσαν ένα αληθινό Festival αγάπης στις Σπέτσες μέσα σε ένα weekend, το κλίμα ήταν εορταστικό, τα δύο μυστήρια είχαν τη σημασία και τη βαρύτητα που τους αναλογεί, χωρίς το ένα να «καλύψει» το άλλο, χωρίς να αγχωθούμε και να πιεστούμε με χρόνους και θέματα logistics. Στη βάπτιση της Ιριάνας παραθέσαμε ένα όμορφο δείπνο για τους καλεσμένους μας, το βράδυ ακολούθησε το pre-wedding party και όλο το Σάββατο ήταν αφιερωμένο στον γάμο μας. Βλέποντας το βίντεο και τις φωτογραφίες, αισθάνομαι πως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει καλύτερη επιλογή και αν το ξαναζούσα, πάλι αυτό θα έκανα. Το ίδιο σας συμβουλεύω να κάνετε και εσείς. Να απολαύσετε την κάθε στιγμή όπως της αξίζει, να χαρείτε τη βάπτιση του μωρού σας και την επόμενη ή την προηγούμενη ημέρα να βιώσετε το συναίσθημα της απόλυτης ένωσης με τον άντρα σας κατά τη διάρκεια του μυστηρίου του γάμου και του wedding party, φυσικά! Στα μάτια μου η εικόνα της μαμάς-νύφης που προσπαθεί να λάβει μέρος στο μυστήριο της βάπτισης και με το ένα χέρι κρατάει το ραντάκι του νυφικού για να μην της πέσει και με το άλλο μια πάνα για να αλλάξει το μωρό της δεν είναι ιδανική. Αντιλαμβάνομαι τους λόγους που μπορεί ένα ζευγάρι να επιλέξει να κάνει γάμο και βάπτιση μαζί, όμως επιλέγοντας το δικό μας σενάριο, πιστεύω ότι θα βγείτε σε όλα κερδισμένοι! Με τον Τάσο χορέψαμε όσο θέλαμε, μεθύσαμε, η Ιριάνα και ο Οδυσσέας ήταν ξεκούραστοι και απόλαυσαν τον γάμο της μαμάς και του μπαμπά.

Δείτε εδώ το βίντεο του γάμου μας. Το κοιτάω και χαίρομαι που βαπτίσαμε την Ιριάνα μας την προηγούμενη ημέρα. Της δώσαμε τον χώρο και την αξία που έπρεπε να έχει…

Διαβάστε επίσης…

Γιατί έκανα θρησκευτικό γάμο ενώ δεν είμαι σίγουρη αν πιστεύω στον Θεό…

Η μεταγαμήλια μελαγχολία μου χτύπησε την πόρτα λίγες ώρες αφότου έγινα «Κυρία Μπίθα»…

O γάμος της Μυρτώς Κάζη από την Αργυρώ Γιακούμα, editor in chief του Yes I do.