Η πιο διάσημη και επιτυχημένη έκθεση γάμου της χώρας ετοιμάζεται να «φορέσει τα καλά της» για μία ακόμα χρονιά, προκειμένου να υποδεχτεί τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες του γάμου και της βάπτισης, αλλά και χιλιάδες κόσμου που θέλει να ενημερωθεί για όλες τις wedding τάσεις της σεζόν που ξεκινάει. Συναντήσαμε την ιδιοκτήτρια της STALEXPOΑσπασία Κόντου, μία πραγματικά inspirational γυναίκα και μιλήσαμε μαζί της για την Bridal Expo 2020, τα catwalks, τους σχεδιαστές, τους εκθέτες και όλες τις εκπλήξεις που ετοιμάζει!

Η Ασπασία Κόντου, ιδιοκτήτρια της STALEXPO.

Κυρία Κόντου, ξεναγήστε μας στην Bridal Expo 2020. Τι μαγικά πράγματα θα δούμε φέτος;

Η BRIDAL EXPO είναι μία διαδραστική διοργάνωση η οποία προσφέρει στους επισκέπτες ενότητες με ενδιαφέρον για όλες τις φάσεις που περνάνε οι μέλλουσες νύφες, από τη στιγμή που γίνεται η πρόταση γάμου, μέχρι την ώρα της εκκλησίας, του πάρτι και του γαμήλιου ταξιδιού. Οι 120 επιλεγμένες εταιρείες -στο εκθεσιακό τμήμα- θα δώσουν λύσεις και μοντέρνες ιδέες για όλες αυτές τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά, όπως τα χειροποίητα προσκλητήρια που είναι τόσο στη μόδα, μπομπονιέρες, αξεσουάρ, στολισμούς, έξυπνες φωτογραφίσεις, αυτοκίνητα, εξωτικά ταξίδια και ό,τι άλλο προτείνεται παγκοσμίως από τους  wedding fashion experts. Ειδική ενότητα στην έκθεση αποτελεί το «GREECE THE WEDDING DESTINATION» που λειτουργεί για πέμπτη χρονιά! Είναι το ιδανικό section για τα ζευγάρια που έχουν αποφασίσει να παντρευτούν σε κάποιο από τα μαγευτικά μέρη της Ελλάδας, αλλά και για τους wedding planners που θα oργανώσουν ή που θα προτείνουν σε ζευγάρια από το εξωτερικό την Ελλάδα σαν ιδανικό προορισμό για τoν γάμο τους. Και, βέβαια, η μοναδική στην Ελλάδα BRIDAL FASHION WEEK, η οποία συλλειτουργεί με την BRIDAL EXPO τις ίδιες ημερομηνίες και παρουσιάζει 360 outfits από 17 σχεδιαστές που θα προτείνουν τις τάσεις της μόδας στα νυφικά και στα γαμπριάτικα κοστούμια για το 2020. Tην επιτυχία της την υπογράφει εδώ και 7 χρόνια ο γνωστός fashion expert Μιχάλης Πάντος. Τα παραπάνω αποτελούν κάποια από τα μαγικά της διοργάνωσης του 2020! Θα πρέπει να  σημειώσουμε ότι σε όλο τον κόσμο οι παρόμοιες και ολοκληρωμένες διοργανώσεις συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τόσο από τα μελλόνυμφα ζευγάρια, όσο και από τους wedding planners, που οργανώνουν τους διασημότερους γάμους. Η προσωπική επαφή του επαγγελματία με τα ζευγάρια που σκέφτονται να παντρευτούν, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλο τρόπο προβολής!

Πόσο ρόλο παίζει το Ζάππειο ως location που φιλοξενεί την Bridal Expo;

Μία διοργάνωση η οποία προσελκύει νεαρά ζευγάρια από την Αττική και όχι μόνον, πρέπει να λειτουργεί  στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στο μετρό, και όταν πραγματεύεται ένα πολυτελές θέμα όπως ο γάμος θα πρέπει και ο χώρος να ανταποκρίνεται στο επίπεδο της αισθητικής αυτής. Η bridal expo και η bridal fashion week συνδυάζουν και τα δύο!

Οι καλύτερες επιχειρήσεις και οι κορυφαίοι σχεδιαστές, σας εμπιστεύονται για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην Bridal Expo. Τι περιμένουν από εσάς και τι καινούργιο θα τους προσφέρετε φέτος;

Οι επιχειρήσεις γνωρίζουν, πλέον, ότι κάθε χρόνο, εκτός από του ιδιαίτερου επιπέδου κόσμο που καλούμε και μας επισκέπτεται στην bridal expo, θα δουν καινούργιες διακοσμητικές ιδέες, αλλά και καινοτομίες που εξιτάρουν τις μέλλουσες νύφες. Στη διοργάνωση του 2020, θα  τους προσφέρουμε συνεντεύξεις στα έντυπα και τα sites των χορηγών επικοινωνίας και θα απολαύσουν catering service στα περίπτερά τους. Οι σχεδιαστές που θα συμμετέχουν, θα απολαύσουν εκτός από το μοναδικό σκηνικό που μεταμορφώνει την αίθουσα των catwalks, τους ιδιαίτερου επιπέδου επισκέπτες που θα κατακλύσουν τις αίθουσες του Ζαππείου για τα fashion shows, parties στο VIP lounge και πολλά άλλα ξεχωριστά events. Αλλά και οι επισκέπτριες νύφες που θα μας επισκεφθούν και θα παντρευτούν στα νησιά, θα διαγωνιστούν για ένα μεγάλο δώρο. Αυτά μπορούμε να σας αποκαλύψουμε σήμερα …τα υπόλοιπα θα τα δείτε με την επίσκεψή σας.

Στην πορεία των ετών που ασχολείστε τόσο δυναμικά με τον γάμο, έχετε δει τον γάμο ως θεσμό στην Ελλάδα να αλλάζει; 

Η ελληνική αγορά έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 10 χρόνια, αυτονόητο να αλλάξει και η αγορά και ο θεσμός του γάμου. Έχουν αυξηθεί οι πολιτικοί γάμοι λόγω απλοποίησης της ζωής γενικότερα -σημείο των καιρών-  αλλά την πολυτέλεια και τη μοναδικότητα της στιγμής την προσφέρει μόνο ο θρησκευτικός. Η νύφη που αποφασίζει να παντρευτεί τηρώντας τις παραδόσεις έχει στραφεί και πάλι στην ποιότητα και στη μοναδικότητα που θα της επιτρέψουν να είναι η βασίλισσα της βραδιάς και ο γάμος της να συζητηθεί και να ξεχωρίσει. Οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τους γάμους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να είναι «παρούσες» σε γάμους που θα γίνουν σε νησιά, σε μακρινά μοναστήρια ή και στο εξωτερικό. 

Ποιες θεωρείτε πως είναι οι πιο μεγάλες global trends για το 2020;

Οι τάσεις που θα επικρατήσουν γενικά την επόμενη χρονιά είναι τα πολύ ακριβά υφάσματα, οι απλούστερες γραμμές και οι ιδιαίτερες, παραδοσιακές τεχνικές. 

57009095_1249945028486396_1238453909995913216_o.jpg

Τι σας μαγεύει σε αυτή την αγορά και τι ίσως σας στεναχωρεί;

Όλα με μαγεύουν… και τίποτα δεν με στεναχωρεί σε αυτή την αγορά με την οποία ασχολούμαι και ερευνώ από το 1996. Όλα κάνουν κύκλο… αλλάζουν… και όταν τα παρακολουθείς και στροβιλίζεσαι μαζί τους μαγεύεσαι όλο και περισσότερο. Οι επιλογές που έχω προτείνει στην αγορά μέχρι σήμερα σαν τρόπο διείσδυσης στο κόσμο της μόδας και των ζευγαριών που ετοιμάζονται για το γάμο τους, δεν με έχουν προδώσει και εδώ πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που με πίστεψαν και συνεργάσθηκαν μαζί μου (και είναι το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς) αλλά και στους συνεργάτες μου που έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές αυτών των ιδεών.

Σε τι λέτε πάντα Yes I Do;
Στους συνεργάτες, λοιπόν, που αποτελούν για εμένα και το ουσιαστικότερο κεφάλαιο της επαγγελματικής μου ζωής λέω σχεδόν πάντα YES I DO! Στις καινούριες ιδέες, στις έξυπνες κινήσεις και στις σωστές πρωτοβουλίες πάντα θα λέω «ΝΑΙ!». Τόσο στον Μιχάλη Πάντο που με ξεσηκώνει με τις αστείρευτες καλλιτεχνικές του ανησυχίες, όσο και στον Γιάννη Παπαδολιάκο που έχοντας πλέον αναλάβει τη διεύθυνση των πωλήσεων, μπορεί να είναι σίγουρος για το YES  μετά από 14 χρόνια απίθανων ιδεών! Στοιχείο της επαγγελματικής μου καριέρας αλλά και της σημερινής μας επιτυχίας είναι η χημεία που υπήρχε και υπάρχει ανάμεσα στο team της stalexpo.

Περιγράψτε μας την Bridal Expo με 4 λέξεις.

Οι τέσσερις  λέξεις που θα χαρακτήριζαν την Βridal expo & την Bridal fashion week είναι

ΜΟΔΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ και ΟΥΣΙΑ

Αποκαλύψτε μας ένα μικρό μυστικό για τη φετινή Bridal Expo…

Κατ’ εξαίρεση μία αποκάλυψη. Θα έχουμε τον Ιανουάριο μαζί μας wedding planners από το εξωτερικό και ένα πολύ δυνατό fashion show στο closing της διοργάνωσης τη Δευτέρα 13/01.

Προσκλήσεις θα κυκλοφορήσουν τον Δεκέμβριο από όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Όσοι δεν κατορθώσουν να προμηθευτούν πρόσκληση θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο προς 5€/άτομο στην είσοδο του Ζαππείου!

Yes I Do Info:

BRIDAL EXPO – BRIDAL FASHION WEEK

ΠΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΠΟΤΕ 11-12-13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 11.00-21.00

ORGANISER COMPANY | STALEXPO 2108214687

www.bridalexpo.gr