Έχεις 3 σειρές για να μας περιγράψεις τον γάμο σας. Πού έγινε, πότε, τι φορούσες! Θέλουμε όλα τα details. Ο γάμος μας έγινε στις 28 Σεπτεμβρίου του 2019 στο Κτήμα 48 στην Ανάβυσσο, με θέα τη θάλασσα κι ένα συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα, παρουσία 280 καλεσμένων. Κουμπάροι μας –και ιθύνοντες της γνωριμίας μας με τον Μιχάλη– ήταν η Δέσποινα Καμπούρη και το ζεύγος Λέοντα Πατίτσα και Μαριέττας Χρουσαλά. Φορούσα ένα strapless, εφαρμοστό νυφικό από γαλλική δαντέλα διά χειρός Σίλιας Κριθαριώτη, ενώ ο Μιχάλης ένα μαύρο κοστούμι Boss. Και τώρα, κλείσε τα μάτια σου και πήγαινε εκεί.

Σε ποια στιγμή της βραδιάς πηγαίνεις και γιατί; Η μνήμη μου ανατρέχει στη στιγμή εκείνη που ο παπα-Βασίλης, ο οικογενειακός μας πνευματικός, ο οποίος «έφυγε» έναν χρόνο μετά τον γάμο μας, σκύβει και μου ψιθυρίζει κατά τη διάρκεια του μυστηρίου ότι ο σταυρός που φοράει είναι του λατρεμένου μου παππού –κι επίσης ιερέα– που δεν ζει πια. «Ο παπα-Γιώργης είναι σήμερα ανάμεσά μας, σε καμαρώνει και σε προστατεύει, παιδί μου». Μου ήταν αδύνατον να συγκρατήσω τα δάκρυά μου…

Ποια ανάμνηση από εκείνη την ημέρα θα φέρνει πάντα στα μάτια σου δάκρυα συγκίνησης; Θυμάμαι τα πάντα από εκείνη τη βραδιά με κάθε λεπτομέρεια, την αγάπη και τη θετική ενέργεια των φίλων μας που είχαν πλημμυρίσει την ατμόσφαιρα. Συγκινούμαι ιδιαίτερα όταν ανακαλώ στη μνήμη μου τη στιγμή που αποχώρησαν οι γονείς μου μαζί με την αδερφή μου, που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας από τα 22 της. O μπαμπάς μου ξέσπασε σε κλάματα την ώρα εκείνη, «ευγνώμων για την ευτυχία που είχα χαρίσει στην οικογένειά μας μετά από τόσα χρόνια», και οι τέσσερίς μας μείναμε σφιχτά αγκαλιασμένοι για αρκετά λεπτά…

Σε ένα υποθετικό σενάριο, θα ήθελες να ξαναζήσεις τον γάμο σου από την αρχή ή νιώθεις πλήρης με τις αναμνήσεις σου; Ήταν μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά, που άφησε κατά γενική ομολογία τις καλύτερες εντυπώσεις. Τολμώ να παραδεχτώ όμως πως, αν μπορούσα, θα διόρθωνα κάποιες λεπτομέρειες και το βασικότερο: θα είχα ζητήσει από μια wedding planner να αναλάβει τον συντονισμό του γάμου. Λόγω «επαγγελματικής διαστροφής», κι επειδή η σχέση μας με τον Μιχάλη εξελίχθηκε πολύ γρήγορα, τα οργάνωσα όλα μόνη μου σε ένα μόλις καλοκαίρι!

Σε τι λες άραγε πάντα «yes, I do»; Στους θετικούς ανθρώπους με καθαρό βλέμμα και καλή πρόθεση. Ο γαμπρός τι ρόλο έχει σε έναν γάμο και, συγκεκριμένα, στον δικό σας γάμο τι έκανε; Ρεαλιστικά, ο γάμος αποτελεί γυναικεία υπόθεση και η συμμετοχή του γαμπρού είναι συνήθως «φιλική»! Έτσι και στη δική μας περίπτωση, ο Μιχάλης ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνο με την εμφάνισή του. Α, και με τη λίστα των καλεσμένων.

Ο γαμπρός τι ρόλο έχει σε έναν γάμο και, συγκεκριμένα, στον δικό σας γάμο τι έκανε; Ρεαλιστικά, ο γάμος αποτελεί γυναικεία υπόθεση και η συμμετοχή του γαμπρού είναι συνήθως «φιλική»! Έτσι και στη δική μας περίπτωση, ο Μιχάλης ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνο με την εμφάνισή του. Α, και με τη λίστα των καλεσμένων.

Μια νύφη πρέπει να έχει στο μυαλό της μία –και μόνο μία– συμβουλή. Για πες μας! Να χαλαρώσει και να ζήσει την κάθε στιγμή! Είναι δική της η μέρα αυτή! Εμείς οι νύφες, στην προσπάθειά μας να οργανώσουμε τα πάντα στην εντέλεια, ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, φοβάμαι ότι ξεχνάμε τελικά να απολαύσουμε στο έπακρο το γεγονός αυτό καθαυτό.

Αν ο γάμος ήταν φαγητό, ποιο θα ήταν; Μμμ, δύσκολη ερώτηση… Ίσως μια λαχταριστή pasta με μυρωδάτη κόκκινη σάλτσα από διαλεχτά υλικά; Χορταστικό πλην όμως ελαφρύ πιάτο και ασφαλής επιλογή, άλλωστε, σε ποιον δεν αρέσουν τα μακαρόνια; Προσοχή όμως, ούτε πολύ σκληρά ούτε πολύ βρασμένα: al dente!

Αν ήταν κάποια πόλη στον κόσμο, ποια θα ήταν; Η Νέα Υόρκη! Μια αρμονική συνύπαρξη αντιφατικών στοιχείων, πολύχρωμη και με σκανδαλιάρικη διάθεση.

Και αν ήταν τραγούδι, σίγουρα θα ήταν… Το «Φίλα με», από τον Πάνο Μουζουράκη και τον Κωστή Μαραβέγια, ή το «My way», του Frank Sinatra!

Το α-πό-λυ-το μυστικό για να πετύχει ένας γάμος είναι… Προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα στην αληθινή, αμοιβαία αγάπη, τον σεβασμό, τον θαυμασμό και τα κοινά ενδιαφέροντα. Ο έρωτας κάποια στιγμή ξεθυμαίνει, άρα αξίζει να επενδύσεις τη ζωή σου σε έναν άνθρωπο που θα παραμείνει ο καλύτερός σου φίλος μέχρι τα βαθιά γεράματα, και θα κρατάτε ο ένας το χέρι του άλλου, όχι μόνο στις χαρές, αλλά και στις λύπες.

yes_i_do_confessions_3.jpg

yes_i_do_confessions_4.jpg

yes_i_do_confessions_5.jpg

yes_i_do_confessions_6.jpg

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

yes_i_do_confessions_pg.jpg

Must Read:

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας: Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ!