Ο έρωτάς τους ξεπερνά κάθε περιορισμό. Η αγάπη τους είναι γλυκιά, ζεστή και αποτελεί έμπνευση. Η Μαρία και η Ελένη, η Ελένη και η Μαρία ερωτεύτηκαν με πάθος, παντρεύτηκαν στο πιο pinterest-ικό σκηνικό στην Τήνο και μέσα από τη ζωή τους μοιράζουν απλόχερα το μήνυμα πως το «μαζί» είναι ο ομορφότερος προορισμός του ανθρώπου.

Κορίτσια, πείτε μας το love story σας. Γνωρίζω την Ελένη εδώ και πολλά χρόνια, όμως οι δρόμοι μας χωρίστηκαν κάποια στιγμή και την ξανασυνάντησα όταν πλέον ήσασταν μαζί! Θέλω λοιπόν να μάθω για την πρώτη μέρα γνωριμίας. Τι έγινε, πού ήσασταν, πώς νιώσατε;

Μαρία: Θα σου πούμε απλά ότι το σύμπαν μάς έφερνε γύρω γύρω τη μία στη ζωή της άλλης από το 2006! Εγώ δούλευα σε κοντινή απόσταση από τη δουλειά της Ελένης, έφυγα στο εξωτερικό και, όταν γύρισα, μετακόμισα δίπλα στο σπίτι της. Επίσης, έχουμε τον ίδιο tattoo artist. Και, τελικά, γνωριστήκαμε το 2019… Εντελώς τυχαία! Το όμορφο είναι ότι όλο αυτό ξεκίνησε από μια σούπερ δυνατή φιλία με δυνατή αμοιβαιότητα, ατέλειωτες ώρες συζητήσεων και αλληλοϋποστήριξη σε όλα τα επίπεδα. Μια φιλία που ούτε εμείς μπορούσαμε να μεταφράσουμε στο απόλυτο ανάμεσα σε δύο γυναίκες που ήξεραν πως έχουν κάτι πολύ έντονο μεταξύ τους και το οποίο πήρε σάρκα και οστά όταν εγώ έφυγα για έναν χρόνο στο Κατάρ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η Ελένη ήρθε να με βρει για λίγο καιρό αρχικά, αλλά έμεινε μαζί μου 6 μήνες και η συνειδητοποίηση ότι δεν θέλαμε να αποχωριστεί η μία την άλλη δεν άργησε να έρθει. Έτσι, όταν η Ελένη έπρεπε να φύγει, μετά από 6 μήνες, κατάλαβα κι εγώ πως θέλω να παραιτηθώ και να ζήσω δίπλα της ό,τι κι αν ήταν αυτό που θα ζούσα.

Θα ρωτήσω κάποια πράγματα όπως τα νιώθω για να μπω πιο βαθιά στη μεγάλη κουβέντα που γίνεται για τα ομόφυλα ζευγάρια. Γνωρίζατε από πάντα πως επιθυμούσατε ανθρώπους του ίδιου φύλου; Και αν όχι, πότε συνέβη αυτό;

Ελένη: Εγώ ήξερα από πάντα ποια είναι η ταυτότητά μου. Από μικρή το ένιωθα, αν και, φυσικά, πέρασα τη φάση που νόμιζα πως αυτό συνέβαινε μόνο σε εμένα. Αγάπησα αυτό που είμαι και σεβάστηκα τα «θέλω» μου, αποδέχτηκα την ταυτότητά μου και πορεύτηκα με αγάπη χωρίς να πρέπει να εξηγώ τι, γιατί και πώς.
Μαρία: Εγώ ερωτεύτηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου γυναίκα! Ερωτεύτηκα και αγάπησα τον άνθρωπο Ελένη. Το ότι είναι γυναίκα δεν με έβαλε ποτέ στη διαδικασία να κάνω πίσω. Απλά «αγκάλιασα» αυτό που ένιωθα όταν ήμουν μαζί της, αυτό που ένιωθα και νιώθω ότι γίνομαι όταν είμαι δίπλα της.

Πώς είναι άραγε το περιβάλλον ενός ομόφυλου ζευγαριού, ο περίγυρος δηλαδή, που στην Ελλάδα έχει έντονο ρόλο στη ζωή μας;

Μαρία & Ελένη: Ο περίγυρός μας μας «αγκάλιασε» και μας στήριξε σε όλη τη διαδρομή μας. Και όσοι δεν το έκαναν, έπαψαν να είναι ο περίγυρός μας. Η μόνη θλιβερή συνειδητοποίηση ήταν ότι υπάρχουν άνθρωποι που ίσως δεν μπορούν να χαρούν με τη χαρά σου.

Πριν από λίγα χρόνια κάνατε έναν μαγικό, φανταστικό και υπέροχο γάμο στην Τήνο! Πείτε μας τα πάντα για εκείνη την ημέρα!

Μαρία & Ελένη: Θέλαμε να κάνουμε ένα ενεργειακό τελετουργικό στην αγαπημένη μας παραλία, στο νησί μας, στην Τήνο, και συγκεκριμένα στον Άγιο Μάρκο. Η μία ήταν ντυμένη στα λευκά και η άλλη στα μπλε, με ένα μπουκέτο από χαμομήλια στο χέρι και γυαλιά ηλίου. Εξήντα άνθρωποι έβαλαν τα πιο όμορφα ρούχα τους, κατέβηκαν στην παραλία και δημιούργησαν έναν κλοιό αγάπης γύρω μας. Έναν κλοιό προστασίας και αγάπης! Είχαμε και τα 4 στοιχεία της φύσης να μας περιβάλουν για απόλυτη αρμονία, με βασικότερο το νερό, που επιτρέπει τη ροή. Όλοι κρατούσαν από ένα ροζ τριαντάφυλλο, το οποίο στο τέλος άφησαν στο νερό, κάνοντας παράλληλα μια ευχή για το πού επιθυμούσε ο καθένας να «ταξιδέψει» το λουλούδι του. Ζητήσαμε από όλους να αφήσουν στην άκρη τα κινητά τους για να ζήσουν τη στιγμή. Τους ενημερώσαμε ότι θα τους στέλναμε εμείς όλες τις φωτογραφίες μετά. Όπως και έγινε.

Δίπλα μας ήταν η κουμπάρα μας, η αγαπημένη μας Κονδία, που πήρε πρώτη τον λόγο και μίλησε για εμάς, για το τι μας ενώνει, τι μας έφερε ως εκεί, τι έχουμε ζήσει. Και μετά ακολούθησε η καθεμία από εμάς. Είπαμε τα λόγια αγάπης μας/τους όρκους μας/το «μέσα» μας. Όλα όσα θέλαμε να πούμε ενώπιον του σύμπαντος και της σφαίρας αγάπης μέσα στην οποία βρισκόμασταν. Αγκαλιαστήκαμε, κλάψαμε, ανταλλάξαμε τις βέρες μας και μετά όλοι μαζί ανηφορίσαμε προς το σπίτι όπου θα κάναμε ένα πάρτι χωρίς τελειωμό. Από τις 4 το απόγευμα ως τις 2 το βράδυ! Με άπειρες πίτσες, σουβλάκια, νερό, ήλιο και πλατιά χαμόγελα! Μας είπαν να το ξανακάνουμε. Στα 10 χρόνια μας υποσχόμαστε να το ξανακάνουμε, λοιπόν.

Τι σας ρωτούν πιο πολύ οι άνθρωποι που σας γνωρίζουν; Ποιες απορίες έχει ο κόσμος για ένα ζευγάρι ομόφυλων;

Μαρία & Ελένη: Μας ρωτούν ΟΛΟΙ πώς γνωριστήκαμε (γέλια). Σε επίπεδο απορίας, συνήθως μας ρωτούν πόσο δύσκολη ή εύκολη μπορεί να είναι η συμβίωση μεταξύ δύο γυναικών, πώς κάναμε το τελετουργικό και πόσα εκατομμύρια χρόνια είμαστε μαζί, γιατί κάπως έτσι μοιάζει.

Πώς είναι λοιπόν μία τυπική σας ημέρα;

Μαρία: Όπως όλων. Περιλαμβάνει πρωινό ξύπνημα, καφέ – η Ελένη φροντίζει ΠΑΝΤΑ το πρωινό γεύμα και των δυο μας -, ντύσιμο για τη δουλειά, δουλειά, σπίτι. Και φυσικά, φροντίζουμε στο ενδιάμεσο να έχουμε πάντα χρόνο για τους φίλους μας και για όμορφες μαζώξεις με μαγειρέματα στα σπίτια μας. Έτσι είναι και τα Σαββατοκύριακά μας, με έξτρα πινελιά κάποιες εξορμήσεις της μιας ή των δύο ημερών, όποτε νιώσουμε ότι το έχουμε ανάγκη.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα στην καθημερινότητά σας;

Μαρία & Ελένη: Το ξύπνημα και η κίνηση στους δρόμους! Αν ρωτάς σε επίπεδο κοινωνικό, λόγω ομοφυλίας, δεν μας αγγίζει κάτι και δεν δίνουμε σημασία σε τυχόν σχόλια, αν τύχει κι ακούσουμε κάτι. Της κρατάω και μου κρατάει το χέρι συνέχεια. Και αυτό αρκεί και δεν αλλάζει.

Ποια είναι η πιο ωραία κουβέντα που σας έχουν πει;

Μαρία & Ελένη: Ότι έχουμε βρει το νόημα της αγάπης. Α! Και ότι αν όλοι οι γάμοι (ως τελετουργικό) ήταν σαν τον δικό μας, θα το έκαναν αύριο κιόλας!

Ζούμε στην εποχή της «αποδοχής». Νιώθω πως το μεγαλύτερο στοίχημα όλων με τον εαυτό μας είναι να αποδεχτούμε τη μοναδικότητά μας. Και εσείς το έχετε καταφέρει. Πώς ήταν ο δρόμος ως εκεί;

Μαρία & Ελένη: Γεμάτος ψυχοθεραπεία, αγάπη, αμοιβαιότητα και καλούς, πολύ καλούς, φίλους!

Είναι στα πλάνα, στα όνειρά σας, να αποκτήσετε ένα παιδάκι;

Μαρία & Ελένη: Στα άμεσα πλάνα μας θα λέγαμε ότι είναι να αποκτήσουμε ένα γατί!

Τι θα λέγατε αν είχατε μπροστά σας μια κοπέλα που θέλει να ζήσει τη ζωή της ελεύθερα, χωρίς ταμπού, με τη σύντροφό της;

Μαρία & Ελένη: Να το κάνει και να μη φοβάται κανέναν και τίποτα! Να αγαπήσει η μία την άλλη, να στηρίζει η μία την άλλη και να χαμογελούν για κάθε ημέρα που ξημερώνει. Αγάπα και όλα θα πάνε καλά!

Μαρία και Ελένη, Ελένη και Μαρία σε 10 χρόνια από σήμερα. Τι βλέπετε για το μέλλον;

Μαρία & Ελένη: Ευχόμαστε να είμαστε καλά στην υγεία μας, ευτυχισμένες τόσο με τη ζωή μας όσο και με τις καριέρες μας, πλάι στους αγαπημένους μας ανθρώπους, με στιγμές γεμάτες αγάπη, ζεστασιά, θαλπωρή, χαμόγελα και αισιοδοξία.

 

Let’s play a game!

Έρωτας είναι: Να της κρατάς το χέρι.
Γάμος είναι: Αμοιβαιότητα
Αγάπη είναι: Το παν!
Αποδοχή είναι: Να μη σε επηρεάζει η γνώμη του άλλου.
Το καλύτερο στοιχείο του χαρακτήρα της Ελένης είναι: Ότι μου χαμογελάει ακόμα και όταν δεν αντέχω το ίδιο μου
το «είναι»! Ότι αγαπά τη ζωή και δεν χάνει ποτέ την αισιοδοξία της!
Το καλύτερο στοιχείο του χαρακτήρα της Μαρίας είναι: Το χιούμορ της! Ότι θα με στηρίξει σε ό,τι κι αν αποφασίσω.
Ότι δεν χάνει την παιδικότητά της!
Ονειρεύομαι να: Είμαστε μαζί ως τα γεράματα.
Το ομορφότερο μέρος στον κόσμο είναι: Η παραλία μας στην Τήνο!
Λέω πάντα «yes, I do» σε: Ό,τι κι αν είναι αυτό, αρκεί να είμαστε μαζί!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EVAN CIVAS

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do

που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

RELATED POSTS

True Story by Tonia & Theodore Photography | Αναμνήσεις από έναν ρομαντικό, ultra-chic γάμο δίπλα στο κύμα

Το βραβευμένο φωτογραφικό δίδυμο αποτύπωσε με τον πιο τρυφερό τρόπο τα συναισθήματα των newlyweds!

True Story by Spread the Sparkle Events | Ένας παραμυθένιος multicultural γάμος με άρωμα Σκωτίας

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα χάρη στην ταλαντούχα wedding planner Φένια Λαγούδη.

Same Sex Wedding | 10 ξεχωριστά δώρα γάμου για ομόφυλα ζευγάρια

Ούτε τραπεζική κατάθεση, ούτε φάκελος με χρήματα για τους gay φίλους σας που παντρεύονται σε λίγο καιρό!

Celebrating 10 years Yes I Do | Γιορτάζουμε 10 χρόνια με ένα επετειακό ΑΙ τεύχος!

Το cover story του ανοιξιάτικου τεύχους του Yes I Do δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης από τον ταλαντούχο Κώστα Σπαθή.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press