Από τη Γωγώ Καρκάνη

Ήταν μαζί περίπου μία δεκαετία, συγκατοικούσαν ήδη και ο γάμος ήρθε ως φυσική συνέχεια της σχέσης τους. Παρ’ όλα αυτά η Αθήνα και ο Παντελής σχεδόν «κλέφτηκαν», σαν φρεσκοερωτευμένοι, καθώς αποφάσισαν αυθόρμητα ταξιδέψουν στη Ρώμη για να παντρευτούν οι δυο τους! Η διαδικασία οργάνωσης του γάμου και του ταξιδιού κράτησε λιγότερο από είκοσι μέρες και το αποτέλεσμα ήταν μια εμπειρία «δύο σε ένα», που συνδύαζε την τελετή ένωσης με το ταξίδι του μέλιτος, χαρίζοντάς τους μερικές από τις ομορφότερες αναμνήσεις της ζωής τους. Όπως θυμάται σήμερα η Αθηνά:

yes_i_do_gamos_rwmi.png

«Με τον Παντελή θέλαμε να παντρευτούμε οι δυο μας γιατί δεν μας άρεσαν πολύ οι ανοιχτοί γάμοι. Επιλέξαμε να το κάνουμε στο εξωτερικό για να το συνδυάσουμε με ένα ταξίδι. Κάποιοι φίλοι μας είχαν παντρευτεί πρόσφατα στο Παρίσι και μας είχαν δώσει την ιδέα. Εξετάσαμε και άλλους προορισμούς πέρα από την Ιταλία, όπως τη Γαλλία, την Ισπανία, αλλά καταλήξαμε στη Ρώμη γιατί ο Έλληνας πρόξενος μάς απάντησε άμεσα, μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε: “Μην αγχώνεστε, όλα θα γίνουν!”. Ήταν πολύ εξυπηρετικός. Φαντάσου ότι αποφασίσαμε να το κάνουμε όλο αυτό στις αρχές Δεκεμβρίου του ’21 και παντρευτήκαμε στις 20 του ίδιου μήνα! Ο Παντελής έκανε σχεδόν όλη την προετοιμασία. Είχαμε σκεφτεί και την επιλογή να παντρευτούμε σε ελληνική εκκλησία, αλλά καταλήξαμε στον πολιτικό γάμο γιατί η γραφειοκρατική διαδικασία ήταν πιο εύκολη.

yes_i_do_romigamos.jpg

Φτάσαμε στη Ρώμη Πέμπτη βράδυ, παντρευτήκαμε Παρασκευή πρωί. Ο γάμος έγινε γύρω στις 10-11 π.μ., στο ελληνικό προξενείο. Εγώ είχα φορέσει ένα off-white δαντελωτό μίνι φόρεμα, ο Παντελής υφασμάτινο παντελόνι και πουκάμισο. Στον πολιτικό γάμο χρειάζεσαι δύο μάρτυρες, αλλά εμείς ήμασταν μόνοι.

yes_i_do_romigamos_4.jpg

Ο πρόξενος μάς είχε πει: “Μην ανησυχείτε, θα βρεθεί κάποιος από τους υπαλλήλους του προξενείου να παραστεί ως μάρτυρας”. Φτάνοντας όμως εκεί, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν ακόμα δύο ζευγάρια Ελλήνων που περίμεναν να παντρευτούν, οπότε παντρέψαμε ο ένας τον άλλο!

yes_i_do_romigamos_3.jpg

»Ο Έλληνας πρόξενος, Νικόλαος Τζοΐτης ήταν ένας πολύ καλός και γλυκός άνθρωπος. Παρόλο που ο χώρος του προξενείου ήταν απλός, μας είχε στολισμούς και γλυκά για τον γάμο. Μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο διάβασε τους όρκους ήταν συγκινητικός. Ένιωθες την ένωση. Κάποια στιγμή, ενώ τον άκουγα να τους διαβάζει, συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για δέσμευση ζωής. Στον πολιτικό γάμο δεν νιώθεις την κατάνυξη από τα λόγια του ιερέα, αλλά τα νοήματα των όρκων που διαβάζονται είναι εξίσου σημαντικά.

»Την υπόλοιπη μέρα την περάσαμε με βόλτες στη Ρώμη. Πήγαμε στη Φοντάνα ντι Τρέβι και για φαγητό σε ένα καλό εστιατόριο. Περάσαμε στην πόλη και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα και γυρίσαμε κάθε γωνιά της.

yes_i_do_romigamos_2.jpg

Μείναμε εκεί μέχρι και τα Χριστούγεννα κάνοντας περιπάτους και ψώνια. Μέχρι σήμερα το θυμάμαι ως μια πολύ όμορφη ανάμνηση».

YES I DO Note: «Κανένας από τους δυο μας δεν μιλούσε ιταλικά, αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα καθώς η συνεννόηση για τα διαδικαστικά του γάμου έγινε εξ ολοκλήρου με το ελληνικό προξενείο» επισήμανε η Αθήνα. Οπότε αν αναζητάτε προορισμό του εξωτερικού, η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο!

Must Read:

Συμβολισμοί του γάμου. Τι σημαίνουν;

Wedding details: Τι συμβολίζουν τα στέφανα στο μυστήριο του γάμου;

Γάμος αλά ελληνικά | 10 πράγματα που κάνουμε μόνο στους ελληνικούς γάμους και οι ξένοι τα βλέπουν ως φολκλόρ

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!