Ενώ φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα κάνουν δυναμικό comeback οι drive-in κινηματογράφοι -με τους γνωστότερους στο κέντρο της Αθήνας και στη Γλυφάδα- στο εξωτερικό φαίνεται πως μέρα με τη μέρα κερδίζει έδαφος η νέα τάση του drive-in γάμου. Κάτι που ξεκίνησε αυθόρμητα από πολλά ζευγάρια που κατέφυγαν σε αυτή τη δημιουργική λύση προκειμένου να συμπεριλάβουν όλους τους αγαπημένους τους στην γαμήλια τελετή τους, πλέον λογαριάζεται ισότιμα ως εναλλακτική τελετή, έχοντας μάλιστα «αγκαλιαστεί» από πολλούς επαγγελματίες του γάμου. Συνεπώς, ο επιμένων νικά, και αυτή τη φορά με μια δόση vintage αισθητικής, χολυγουντιανού glam αλλά και με το american coolness των ζευγαριών που δεν φοβούνται να κάνουν τη διαφορά.

Η ιδέα των drive-in cinemas ήταν του επιχειρηματία Richard Hollingshead από το New Jersey, ο οποίος δημιούργησε το 1933 έναν αυτοσχέδιο κινηματογράφο με έναν προτζέκτορα και ένα πανί προκειμένου η μητέρα του να βλέπει αναπαυτικά μέσα από τη βολή του αυτοκινήτου της οποιαδήποτε ταινία ήθελε. Το 2020 η ιδέα του Hollingshead βρήκε νέα εφαρμογή για την παρακολούθηση ενός γάμου εν μέσω social distancing.

Τον Απρίλιο έλαβε χώρα στη Γιούτα της Αμερικής ένας από τους πρώτους drive-in γάμους και έγινε κατευθείαν viral, όταν ένα ζευγάρι, προκειμένου να μοιραστεί τον γάμο του με τους καλεσμένους του επέλεξε να μετακινήσει την ημερομηνία της τελετής κατά 2 εβδομάδες νωρίτερα και τον χώρο της σε ένα όμορφο και ανοιχτό χωράφι. Έτσι, αντάλλαξαν τους όρκους τους ενώπιoν συγγενών και φίλων οι οποίοι παρακολούθησαν την τελετή μέσα από τα αυτοκίνητά τους. Μάλιστα, με τη βοήθεια ενός γείτονά τους, μπόρεσαν μέσω του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού να ακούσουν όλοι οι καλεσμένοι τη μουσική που ήταν προγραμματισμένη να παίξει στην τελετή.

Η νύφη Abby Hollman συνοδευόμενη από τον πατέρα της, σε ένα χωράφι στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, στο «παιχνίδι» πρόλαβαν να μπουν και οι επαγγελματίες του γάμου. Στη Νότια Αφρική, στην πόλη Ballito, ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς κτήματος Collisheen Estate, Wayne Hulett, ύστερα από περίπου 50 ακυρώσεις και αναβολές γάμων, αποφάσισε να προσφέρει στα ζευγάρια την εναλλακτική του drive-in γάμου. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η ιδέα τού ήρθε ακούγοντας ένα αστείο φίλου του και ότι ύστερα από σκέψη κατέληξε στο ότι επρόκειτο για μια εξαιρετική λύση. Το κτήμα του επιτρέπει την παρουσία 26 οχημάτων, μέσα στα οποία μπορούν να βρίσκονται έως δύο άτομα.

Η Abby Hollman με τον σύζυγό της Brennan Norman έχοντας κερδίσει την κοινή τους ζωή.

Η αγάπη δεν μπορεί ούτε να αναβληθεί ούτε, σε καμία περίπτωση, να ακυρωθεί. Πάντα θα βρίσκει τον δρόμο της ενάντια σε κάθε αντιξοότητα, όπως μας εξομολογείται το ζευγάρι του cover story του νέου τεύχους του Yes I Do που μόλις κυκλοφόρησε και μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Γιατί όταν υπάρχει αγάπη και θέληση, κάθε εμπόδιο μοιάζει μικρό. Και, φυσικά, όταν η αγάπη ξεπερνά κάθε δυσκολία, είναι ικανή να ξεκινήσει ακόμα και μια παγκόσμια τάση στους γάμους.

Aren’t they cool or what?

ΥΓ. Δεχόμεθα προσκλήσεις για καλοκαιρινούς drive-in γάμους! Εναλλακτικά, μπορείτε να μας κάνετε μέτοχους στην ευτυχία σας, στέλνοντάς μας τις φωτογραφίες από τον ιδιαίτερο γάμο σας στο info@yes-i-do.gr – ακόμα και αν δεν είναι drive-in.

Με στοιχεία και φωτογραφίες από το Insider και το IOL.

Διαβάστε επίσης…

Έμπνευση | Αληθινά ζευγάρια από όλο τον κόσμο που οι ξεχωριστοί, παραμυθένιοι γάμοι τους έγιναν viral

Πολιτικοί γάμοι αυτό το καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Pride Month | 10 φωτογραφίες same-sex γάμων που θα σας κάνουν να πιστέψετε στην αληθινή αγάπη!