Από τον Παναγιώτη Κούστα

Μια φιλική συζήτηση με έναν επιτυχημένο φωτογράφο γάμου σχετικά με τη σειρά του Netflix «The Crown», που συνεχίζει να κάνει πάταγο με την προβολή του τέταρτου κύκλου της, με έκανε να συνειδητοποιήσω το πόσο σημαντικό παρουσιάζεται σε αυτή να είναι -και όντως είναι- το «οικογενειακό πορτρέτο» στους βασιλικούς γάμους.

Πορτρέτο της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας από τον γάμο του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας Νταϊάνας.

Ψάχνοντας στη συνέχεια στο διαδίκτυο για να δω ακόμα μια φορά τα πραγματικά, επίσημα ομαδικά πορτρέτα που δίνονται κατά παράδοση στη δημοσιότητα από τις βασιλικές οικογένειες μετά από κάθε γάμο που τελείται στους κύκλους της, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα με την τελειότητά τους. Μέσα σε ένα και μόνο κάδρο υψηλής αισθητικής -που απαιτεί χρόνο και προσοχή από τον φωτογράφο για να πετύχει με το αποφασιστικό του κλικ τη σωστή πόζα όλων των απεικονιζόμενων- συγκεντρώνεται όλη η ουσία και η συγκίνηση κάθε τελετής.

Πορτρέτο της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας από τον γάμο του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, Δούκα του Κέιμπριτζ και της Κάθριν, Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Παρόλα αυτά, αν κρίνω από τη δική μου εμπειρία ως καλεσμένος σε γάμους, αλλά και από όσα μου έχουν κατά καιρούς αφηγηθεί επαγγελματίες φωτογράφοι, το «οικογενειακό πορτρέτο» είναι η λήψη που γίνεται σχεδόν κατά κανόνα υπό το κλίμα του «έλα, να τελειώνουμε» από τους συγγενείς, καθώς για χρόνια και μέχρι πρόσφατα εθεωρείτο ένα κάπως «πασέ» ενσταντανέ.

Πορτρέτο της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας από τον γάμο του Πρίγκιπα Χάρι, Δούκα του Σάσεξ και της Μέγκαν, Δούκισσας του Σάσεξ.

Το «The Crown», όμως, δημιουργεί νέες τάσεις και στη φωτογραφία γάμου, καθώς πολλά ζευγάρια που παρακολούθησαν τη σειρά άρχισαν να δίνουν εκ νέου προσοχή σε αυτή την «παραγκωνισμένη» λήψη. Και έχουν κάθε δίκιο με το μέρος τους. Αν σχεδιάζετε και εσείς να παντρευτείτε, δεν έχετε παρά να αναλογιστείτε ότι κάποια στιγμή, είκοσι, τριάντα ή και περισσότερα χρόνια μετά από τον γάμο σας, θα θελήσετε να ανατρέξετε σε εκείνη την ημέρα. Το ίδιο και οι σημαντικοί για εσάς «άλλοι» άνθρωποι που βρέθηκαν στην τελετή ή οι απόγονοί σας. Δεν θα θέλατε να έχετε μία φωτογραφία που να σας συγκεντρώνει όλους μαζί άψογα συντονισμένους μεταξύ σας; Επειδή η απάντηση θα είναι μάλλον θετική, πάρτε παράδειγμα από τη Βασιλική Οικογένεια της Βρετανίας και, κορωνοϊού πάλι επιτρέποντος, δώστε σε αυτή τη λήψη τον χρόνο και τη σημασία που της αξίζει!

Must Read:

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Γιατί οι σχεδιαστές κατέστρεψαν το σχέδιο του νυφικού της και ποια ήταν τα μυστικά της επικής της εμφάνισης;

Queen Elizabeth | Η εκθαμβωτική bridal εμφάνιση, οι αναποδιές και το νυφικό που αγοράστηκε με… κουπόνια!

Kate & William: 15 + 1 σταθμοί στο love story του πριγκιπικού ζεύγους της καρδιάς μας

Most Popular:

Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς: Τι μας έμαθαν για τον έρωτα, την αγάπη, την εφηβεία

Sertab Erener: Η 56χρονη Τουρκάλα superstar λάμπει ντυμένη νύφη στο πλευρό του 3ου συζύγου της

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.