Από τη Γωγώ Καρκάνη

Μια πρώτη γεύση για το πώς θα είναι οι γάμοι της επόμενης χρονιάς, μέσα από τις τάσεις που προβλέπεται να αγκαλιάσουμε.

Photo by teksomolika – www.freepik.com

1. Τα ατομικά ορεκτικά. Σερβιρισμένα σε ατομική πιατέλα ή ένα καλαθάκι, δίνουν την ευκαιρία στους καλεσμένους να δοκιμάσουν όλες τις γεύσεις του μενού αλλά με τους πιο σχολαστικούς υγειονομικούς όρους.

2. Οι γάμοι σε κλειστό κύκλο. Για ευνόητους λόγους. Πολλά ζευγάρια επίσης προβλέπεται ότι θα «κλεφτούν» μέσα στο 2021.

3. Το livestreaming. Η τάση της διαδικτυακής μετάδοσης ξεκίνησε μέσα στο 2020 και καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία αναμένεται να επεκταθεί μέσα στην επόμενη χρονιά, ώστε να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι με ασφάλεια το event. Ανάλογα θα διαμορφωθεί και ο χώρος του μυστηρίου και της δεξίωσης, για να μπορεί κάποιος να τα παρακολουθήσει εξ αποστάσεως.

4. Ο κίτρινος χρυσός. Όλο και περισσότερα ζευγάρια επιστρέφουν στο παραδοσιακό υλικό για τις βέρες τους, μια τάση που κάποιοι κοσμηματοποιοί εκτιμούν ότι θα ενισχυθεί τους επόμενους μήνες.

Photo by Sandy Millar on Unsplash

5. Τα γαμπριάτικα κοστούμια σε αντισυμβατικές αποχρώσεις. Πέρα από τα κλασικά, ουδέτερα χρώματα, πλέον γνωρίζουν διάδοση και πιο τολμηροί τόνοι, όπως το κυπαρισσί στους χειμερινούς γάμους ή το ανοιχτό μπλε στα καλοκαιρινά events.

6. Τα bachelor και bachelorette πάρτι σε νοικιασμένους χώρους. Οι νέες συνθήκες της πανδημίας ωθούν πολλούς μελλόνυμφους να αποφεύγουν τα μπαρ και τα κλαμπ και να οργανώνουν ιδιωτικά πάρτι με τους φίλους τους σε πολυτελείς κατοικίες που νοικιάζουν μέσω του Airbnb. Καθόλου άσχημα κι έτσι.

7. Τα events σε εξωτερικούς χώρους. Ακόμα και οι γάμοι εκτός καλοκαιρινής σεζόν αναμένεται, για λόγους ασφαλείας, να επιστρέψουν στη φύση, εφοδιασμένοι με τέντες, σόμπες και κουβέρτες.

Photo by Tyler Nix on Unsplash

8. Τα wedding brunches. Όχι μόνο οι πολιτικοί αλλά και κάποιοι θρησκευτικοί γάμοι προβλέπεται να εκμεταλλευτούν την πρωινή λιακάδα για το τραπέζι της δεξίωσης, μετατρέποντάς το σε ένα πλουσιοπάροχο brunch σε εξωτερικό χώρο.

9. Οι βιώσιμες επιλογές. Δεν έχει σημασία που η λίστα των καλεσμένων είναι μικρότερη για τους γάμους του 2021: Ο σεβασμός προς το περιβάλλον γίνεται θεμέλιο για όλο και περισσότερα ζευγάρια, που επενδύουν σε επιλογές όπως βιολογικά μενού με τοπικά, εποχιακά υλικά και φυσικά διακοσμητικά στοιχεία σε γλάστρες.

10. Το welcome box. Η νέα τάση στο εξωτερικό αντί για welcome bags είναι να προσφέρεται στους καλεσμένους ένα κουτί που, πέρα από τα κλασικά δωράκια, περιέχει προστατευτικό εξοπλισμό όπως εξατομικευμένα αντισηπτικά και μάσκες.

Must Read:

Wedding boom στην Κίνα με 600.000 γάμους! Να περιμένουμε το ίδιο και στην Ελλάδα;

Συμβολισμοί του γάμου. Τι σημαίνουν;

3 όμορφες και ασφαλείς ιδέες για να γιορτάσετε τον γάμο σας με όλους τους καλεσμένους σας, όσοι κι αν είναι αυτοί

Most Popular:

Wedding Anniversary Themes :Τι συμβολίζει ο κάθε χρόνος επετείου του γάμου σας!

7 ντουέτα-ύμνοι της δεκαετίας του 1990 για τον 1ο χορό του γάμου σας (η φάση είναι χιτάκια ελληνάκια)

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.