Ταξίδι του μέλιτος και αφρικανικό σαφάρι μπορεί αρχικά να φαντάζουν ένας οξύμωρος συνδυασμός. Δείτε όμως το ταξίδι που έκανε η πολυβραβευμένη travel blogger Μαρία Καλύμνου (a.k.a. Maryhop) στην Μποτσουάνα και το Mαούν και ίσως αναθεωρήσετε όσα πιστεύατε για το ιδανικό honeymoon!

Yes I do African Safari 19 θέλει να μπει

Το Μαούν είναι η πρωτεύουσα του σαφάρι στη Μποτσουάνα και εδώ από όπου ξεκινούν οι πιο φανταστικές περιπέτειες στα βάθη της σαβάνας αλλά και βόρεια στο δέλτα του ποταμού Okavango. Έχοντας βιώσει την υπέροχη αυτή εμπειρία πρόσφατα και δηλώνοντας λάτρης των περιπετειών, σας προτείνω το συγκεκριμένο σαφάρι με tips βιωματικά, για να κάνω το ταξίδι σας  εύκολο,  άνετο και τέλεια οργανωμένο. Για να έχετε επιλέξει άλλωστε αυτό το ταξίδι του μέλιτος, είστε σίγουρα ένα πολύ ξεχωριστό ζευγάρι!

Yes I do African Safari 11 (1)

African Safari tips

Το σαφάρι μπορεί να οργανωθεί ημέρες πριν, μπορεί όμως να οργανωθεί και από το ξενοδοχείο σας – εφόσον έχετε χρόνο στη διάθεσή σας. Στη δεύτερη περίπτωση, ρωτήστε σχετικά με τις εταιρείες που το διοργανώνουν αλλά και τι συμπεριλαμβάνεται ακριβώς στην τιμή.

Επιλέξτε τον τύπο σαφάρι που θέλετε να κάνετε, όπως για παράδειγμα Open Car Safari, Closed Car Safari, Photo Walk Safari ή River Safari, Day ή Overnight Safari. Για το Overnight, μπορείτε να κλείσετε διαμονή σε κάποιο πολυτελές lodge. Προτείνω να επιλέξετε σίγουρα το Open Car Safari, μιας και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα ζώα να παρελαύνουν κυριολεκτικά στα 2 μέτρα μπροστά σας!

 

Yes I do African Safari 7

Οργανώστε το σαφάρι σαν ένα πακέτο μαζί με τη διαμονή, τις δραστηριότητες και το φαγητό. Στη Μποτσουάνα υπάρχουν απίστευτα luxury lodges με κόστος ανά βραδιά, το οποίο συμπεριλαμβάνει τα πάντα οργανωμένα.

 

Το Σαφάρι δεν ξεκινά από το ξενοδοχείο σας. Είναι διαδρομές τουλάχιστον 2 ωρών και συγκεκριμένα για τη Μποτσουάνα, χρειάζεστε τουλάχιστον 2,5 ώρες για το κοντινότερο Game Reserve από το Μαούν. Οι διαδρομές όμως, είναι συναρπαστικές. Αξίζει να ζήσετε το πιο όμορφο ξημέρωμα και το πιο μαγικό ηλιοβασίλεμα της ζωής σας!

 

Yes I do African Safari 9

Τα αυτοκίνητα αναχωρούν σχεδόν μέσα στη νύχτα, προκειμένου να προλάβετε τον πρωινό “περίπατο” των ζώων, οπότε θα πρέπει να είστε καλά ντυμένοι και εξοπλισμένοι. Ο λόγος που ξεκινά το σαφάρι ΤΟΣΟ πρωί, είναι γιατί τα ζώα είναι active νωρίς το πρωί. Ψάχνουν για τροφή ή νερό. Συνεπώς πρέπει να έχετε σίγουρα μαζί σας κάτι ζεστό για τη διαδρομή, καπέλο για τον μεσημεριανό ήλιο και σίγουρα κάτι σκουρόχρωμο, ώστε να μην προκαλέσετε τα ζώα.

Στο ολοήμερο σαφάρι θα σας παρέχουν φαγητό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Θα φάτε πρωινό και μεσημεριανό στα βάθη της σαβάνας και θα ζήσετε στιγμές λιτές και ανεπανάληπτες – κάτι που μπορείτε να οργανώσετε φυσικά Just For The Two Of  You!

 

Yes I do African Safari 14

Όλη η ουσία του σαφάρι είναι να δείτε από κοντά την οικογένεια BIG FIVE αλλά και όλα ζώα της Νοτίου Αφρικής. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να συντελέσουν πολλοί παράγοντες και φυσικά το perfect timing θα καθορίσει το πόσο τυχεροί είστε. Σημαντική συμβουλή, να είστε συνεχώς σε εγρήγορση και να κοιτάτε προς πάσα κατεύθυνση!

Όσο συναρπαστικό κι αν είναι το σαφάρι, απαιτεί παράλληλα πρωινή αφύπνιση και πολλή ενέργεια. Καλό θα ήταν να οργανώσετε και κάποια παύση ενδιάμεσα στις περιπέτειες αυτές, όπως για παράδειγμα μασάζ υπό το φως των αστεριών ή νυχτερινό γεύμα στην έρημο!

 

Yes I do African Safari 18

-Τα λεγόμενα THE BIG FIVE – ρινόκερος, ελέφαντας, βουβάλι, λιοντάρι και λεοπάρδαλη – θα γίνουν οι πρωταγωνιστές του ταξιδιού σας και με ένα τέτοιο ταξίδι το σίγουρο είναι πως ο γάμος σας θα ξεκινήσει με τις πιο εκπληκτικές εικόνες και εμπειρίες!

-Με ατμόσφαιρα από έρημο Καλαχάρι και δροσιά από Okavango Delta, το Σαφάρι στη Μποτσουάνα θα είναι σίγουρα η εμπειρία της ζωής σας!

Yes I do African Safari 16

-Τα ζώα έχουν συνηθίσει να βλέπουν αυτοκίνητα να περνούν από μπροστά τους, ωστόσο τα ανοιχτόχρωμα ή πολύχρωμα ρούχα τους τραβούν την προσοχή. Αποφύγετε το λευκό χρώμα, το οποίο μπορεί να είναι μία φανταστική επιλογή για αφρικανικό σαφάρι και να γράφει τέλεια σε όλες τις φωτογραφίες, όμως δεν αποτελεί την ιδανική επιλογή για τα ζώα.

maryhop logo

Maryhop

website : www.maryhop.com

facebook: MaryHOPcom

instagram:@marykalymnou

twitter:@maryhopcom

KALYMNOU

Από τη Μαίρη Καλύμνου

Επιμέλεια: Αργυρώ Γιακούμα