Αν ο γάμος ήταν ταξίδι θα ήταν ο Υπερσιβηρικός, το αγαπημένο τους μέρος σε όλο τον κόσμο είναι η αγκαλιά του άλλου, ενώ επιμένουν φανατικά ότι… σαν την Χαλκιδική δεν έχει! Ο Νίκος και η Έλενα, aka @travelen.eu, έχουν διανύσει κατά προσέγγιση 45,253 χιλιόμετρα, ενώ το χόμπι τους είναι αναμφισβήτητα τα ταξίδια, αφού έχουν περάσει περισσότερες από 1,560 ώρες περιπλάνησης μαζί! Σήμερα, “ταξιδεύουμε μέσα από τα μάτια τους, φτιάχνοντας, όμως, τις δικές μας εικόνες”, όπως μας προτρέπουν οι ίδιοι στο blog τους! 

yes-i-do-travelen-lichtenstain.jpg

Ένα σχόλιο που εμείς εντοπίσαμε συχνά και στοιχηματίζουμε ότι εσείς θα βλέπετε ακόμη συχνότερα είναι «Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να κάνω τα ταξίδια δουλειά μου!» Η ζωή σας είναι όντως ένα όνειρο;

Ποιος δεν είναι τυχερός και ευτυχισμένος κάνοντας αυτό που αγαπάει; Όταν αυτό, μάλιστα, είναι τα ταξίδια, τότε καταλαβαίνετε για πόση ευτυχία μιλάμε! Θα ήμασταν τουλάχιστον αχάριστοι αν λέγαμε το αντίθετο.. 

yes-i-do-travelen-1.jpg

Το κοντέρ σας έχει ήδη γράψει 45.253 χλμ! Στα πόσα «μηδενίζει»;

Ακόμη και αν επισκεφτούμε κάθε σπιθαμή της γης, θα βρούμε κάποιο τρόπο για να διανύσουμε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμη! Με λίγα λόγια τα κοντέρ… θα σπάσουν!

Είστε το πρώτο ζευγάρι travel blogger στην Ελλάδα! Θα φεύγατε ποτέ για πάντα από αυτή;

Για πάντα όχι, αλλά για ένα διάστημα σίγουρα θα θέλαμε να φύγουμε. Κατά πόσο είναι εφικτό αυτό, θα το δειξει ο χρόνος… Λατρεύουμε την Ελλάδα και τις ομορφιές της, αλλά μας αρέσει πολύ η κουλτούρα, η παιδεία και ο πολιτισμός ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ολλανδία ή η Ισπανία.

yes-i-do-travelen-3.jpg

Τελικά «σαν την Χαλκιδική» έχει;

Η αλήθεια είναι πως σαν τη Χαλκιδική δεν έχει! Δεν έχει πάρει άδικα βραβεία και δεν έχει μπει τυχαία στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο! Συνδυάζει βουνό και μαγικές παραλίες, πολυτελή ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες, ήσυχη οικογενειακή ζωή και αχαλίνωτο clubbing! Είναι απλά μοναδική…

Μπαίνοντας κανείς στο προφίλ σας στο Instagram, είναι βέβαιο ότι θα μαγευτεί από τα μοναδικά τοπία, τα γραφικά κτίρια και τα ζωηρά χρώματα. Συνεργάζεστε με επαγγελματία φωτογράφο ή κάνετε μόνοι σας τις λήψεις;

Ευχαριστούμε για τα όμορφά σας λόγια και φυσικά σας ευχαριστεί και ο φίλος μας… το τρίποδο! Το τρίποδο λοιπόν είναι ο πιο καλός “συνεργάτης μας”, αφού είναι ελαφρύς, δεν ζητάει πολλά και δεν παραπονιέται ποτέ!

yes-i-do-travelen-5.jpg

Πόσο διαφορετικά βιώνετε πλέον ένα ταξίδι; 

Το travel blogging έχει αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο που ταξιδεύουμε, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε κάθε ταξίδι. Ασφαλώς περνάμε όμορφα όπου κι αν βρεθούμε, αλλά η ξεκούραση και οι διακοπές δεν συνδέονται πλέον με τα ταξίδια μας! Για να προβάλουμε τον κάθε προορισμό στο κοινό που μας ακολουθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακολουθούμε ένα απαιτητικό πρόγραμμα το οποίο έχει σχεδιαστεί αρκετό καιρό πριν το ταξίδι! Συχνά, χρειάζεται να ξυπνήσουμε από τις 5 το πρωί ή να ξενυχτήσουμε όλο το βράδυ, όταν και η πόλη κοιμάται! Ένας Travel Blogger πρέπει να είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης, παρουσιαστής, φωτογράφος, photo & video editor, manager και marketing/social media expert ταυτόχρονα! Σε κάθε περίπτωση πάντως το απολαμβάνουμε και ζούμε την κάθε στιγμή!

Ποιο είναι το επάγγελμά σας και πώς αυτό σχετίζεται (ή όχι) με το Instagram ή τα ταξίδια;

Το επάγγελμα μας όπως και οι σπουδές μας δεν σχετίζονται με τα ταξίδια. Ασχολούμαστε με το ηλεκτρονικό εμπόριο, γεγονός που μας διευκολύνει να “παίρνουμε” τη δουλειά μας παντού και να ταξιδεύουμε πιο άνετα!

yes-i-do-travelen-en3-2_copy.jpg

Ποια θα ήταν η top συμβουλή που θα δίνατε σε ένα φιλικό σας ζευγάρι πριν ταξιδέψει;

Χωρίς καμία αμφιβολία να διαβάσουν το Travelen, αφού δεν λείπει τίποτα από τον πλήρη οδηγό μας (γέλια)! Η συμβουλή που θα δίναμε είναι να επιλέξουν τη shoulder season του εκάστοτε προορισμού, δηλαδή την εποχή ανάμεσα σε Low Season και High Season. Τα πλεονεκτήματα πολλά… Η εξερεύνηση γίνεται πιο εύκολα, οι φωτογραφίες βγαίνουν χωρίς πολύ κόσμο, ενώ οι τιμές είναι φυσικά πολύ πιο χαμηλές! Για παράδειγμα, η ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κάποιος τη Σαντορίνη είναι μέσα Απριλίου έως τέλη Μαϊου!

yes-i-do-travelen-8.jpg

Το να ταξιδεύετε μαζί, είναι τελικά δοκιμασία ή «παράδεισος»;

Ειλικρινά, το να ταξιδεύουμε μαζί είναι ευλογία! Ευτυχώς μας αρέσουν τα ίδια πράγματα, τα ίδια φαγητά, οι ίδιες δραστηριότητες και έχουμε τις ίδιες αντοχές! Οπότε, σίγουρα “παράδεισος”.

yes-i-do-travelen-img_9673.jpg

Το πιο αστείο περιστατικό που συνέβη σε ταξίδι…

Μία μέρα πριν φύγουμε από τη Ρώμη, χάθηκαν όλες οι φωτογραφίες που είχαμε τραβήξει από την κάρτα μνήμης! Φανταστείτε δύο “τρελούς” να τριγυρνάνε από το πρωί μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της επομένης, πάνω σε μια βέσπα, να προσπαθούν να τραβήξουν ξανά τις ίδιες λήψεις… Καταφέραμε να γίνουμε στόχος όλων των καραμπινιέρι, οι οποίοι μας παρακολουθούσαν στενά, ενώ “παίξαμε” κυνηγητό με ένα σκουπιδιάρικο που περιμάζεψε το τρίποδο, που είχαμε ξεχάσει στα σκαλιά της Arcibasilica di San Giovanni! Τελικά ήταν δώρον άδωρον, αφού όταν γυρίσαμε  ανακτήσαμε όλες τις φωτογραφίες!

yes-i-do-travelen-10.jpg

Τι δεν λείπει ποτέ από τη βαλίτσα σας;

To power bank! Οι ώρες που μπορεί να είμαστε έξω από το ξενοδοχείο, μπορεί να φτάσουν και τις 18, ενώ η μπαταρία που καταναλώνουμε για φωτογραφίες και social media είναι άφθονη!

Προτείνετε έναν προορισμό για:

Honeymoon… Ο γύρος της Τοσκάνης (Bonus: Cinque Terre)

Bachelor… Στο Sin City, Λας Βέγκας (Νίκος)!

Bachelorette… Στα αγαπημένα μου Χανιά (Έλενα)!!! 

yes-i-do-travelen-12.jpg

Let’s play a game… 

Ταξίδι είναι… οξυγόνο!

Εξερεύνηση είναι… η ουσία του ταξιδιού.

Αγάπη είναι… το νόημα της ζωής.

Γάμος είναι… το επιστέγασμα της αγάπης.

Ο κόσμος για εμάς είναι… γεμάτος εκπλήξεις.

Το ταξίδι των ονείρων μας είναι… στην Κούβα.

Το ταξίδι του μέλιτος θα είναι…στο Μπαλί!

Η εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη είναι… ο Γύρος της Πελοποννήσου.

Αν ο γάμος ήταν ταξίδι θα ήταν… ο Υπερσιβηρικός!

Κι αν ήταν μέρος θα ήταν… η Σαντορίνη.

Πόσο συχνά ταξιδεύετε; Κάθε ενάμισι με δύο μήνες.

Δύσκολο, το ξέρουμε… αλλά ποιο είναι το πιο αγαπημένο σας μέρος σε όλο τον κόσμο; Κοινότυπο, το ξέρουμε.. αλλά η αγκαλιά του άλλου!

Σε ποιο θα ταξιδεύατε αύριο αν γινόταν; New York baby!

Σε ποιο δεν θα πηγαίνατε ποτέ ξανά; Στη Μύκονο.

Σε ποιον προορισμό είπατε ότι «Εδώ θα μπορούσαμε να μείνουμε για πάντα!» και να το εννοείτε; Στη Βαρκελώνη.

Πόσα ταξίδια κάνετε κατά προσέγγιση μέσα σε έναν χρόνο; 5-6 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέσο για να ταξιδεύετε; Το αεροπλάνο, γιατί μόνο όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά!

Ποιος είναι ο πιο μακρινός προορισμός που έχετε ταξιδέψει; Το χλιδάτο εμιράτο του Ντουμπάι.

Next stop…; Στις Βρυξέλλες, όπου είμαστε καλεσμένοι του Visit Brussels.

Ποιο είναι το hashtag σας; Αν έχετε… το #travelen και το #enstories.

Διαβάστε επίσης…

Τα 10 Instagram couple accounts που πρέπει να ακολουθήσετε σήμερα, πριν οργανώσετε το honeymoon!

Honeymoon astrology: Ζώδια & Προορισμοί…ανακαλύψτε τον ιδανικό για εσάς!

Honeymoon tips: Do’s and Don’ts