“We have nothing to lose and a world to see…”

Λατρεύουν το Λονδίνο, το ταξίδι των ονείρων τους τοποθετείται στη Νέα Υόρκη, δεν θα ταξίδευαν ξανά στο Βερολίνο, αλλά… σαν τη Θεσσαλονίκη δεν έχει!  Ο Γιάννης και η Βίκυ βρέθηκαν από τον Λευκό Πύργο… στον Tower of London! Ζευγάρι στη ζωή και τα ταξίδια, “φυλακίζουν” τις αναμνήσεις τους σε postcards! Με κάθε ταξίδι, εμπλουτίζουν το φωτογραφικό τους άλμπουμ, διατηρώντας τις αναμνήσεις τους ζωηρές και πολύχρωμες, μακριά από τη φθορά και το ξεθώριασμα του χρόνου… They @travel4fun, ποζάρουν μπροστά από τα πιο επιβλητικά μνημεία του κόσμου και μας εμπνέεουν να ταξιδέψουμε και να ερωτευτούμε! Ας τους γνωρίσουμε…

Ένα σχόλιο που εμείς εντοπίσαμε συχνά και στοιχηματίζουμε ότι εσείς θα βλέπετε ακόμη συχνότερα είναι «Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να κάνω τα ταξίδια δουλειά μου!»  Η ζωή σας είναι όντως ένα όνειρο;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα ταξίδια είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, ωστόσο δεν είναι η δουλειά μας. Προσπαθούμε να ταξιδεύουμε όσο περισσότερο γίνεται, γιατί αυτό μας “γεμίζει”. Θα λέγαμε ότι ζουμε το όνειρο μας μέσα από τα ταξίδια.

Η «βάση» σας είναι τώρα στην Αγγλία. Έχετε βρει το «σπίτι» σας εκεί, το μέρος που θα θέλατε να ζήσετε;

Η Αγγλία είναι αναμφισβήτητα μια χώρα που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη φορά που θα την επισκεφθεί κανείς. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ονειρεύονται να ζήσουν τη ζωή τους στη συγκεκριμένη χώρα και φυσικά εμείς δεν αποτελούμε εξαίρεση. Πάντα σκεφτόμασταν να κάνουμε αυτό το βήμα και να δοκιμάσουμε τη ζωή μας εδώ. Ωστόσο, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχουμε βρει το ιδανικό μέρος για εμάς, αφού αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Θέλει χρόνο και αρκετή υπομονή για να προσαρμοστούμε στους γρήγορους ρυθμούς της, αλλά σίγουρα είμαστε σε καλό δρόμο…

Μπαίνοντας κανείς στο προφίλ σας στο Instagram, είναι βέβαιο ότι θα μαγευτεί από τα μοναδικά τοπία, τα γραφικά κτίρια και τα ζωηρά χρώματα. Συνεργάζεστε με επαγγελματία φωτογράφο ή κάνετε μόνοι σας τις λήψεις; 

Χαιρόμαστε πολύ που το ακόυμε αυτό, γιατί ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός μας. Δεν συνεργαζόμαστε με κάποιον επαγγελματία γι’ αυτό και αφιερώνουμε αρκετή ώρα για τη λήψη μιας “καλής” -στα δικά μας μάτια- φωτογραφίας δίνοντας αρκετή έμφαση στις λεπτομέρειες που θα την κάνουν ξεχωριστή.

Πόσο διαφορετικά βιώνετε πλέον ένα ταξίδι; Σας αγχώνουν οι νέες απαιτήσεις που έχουν τα ταξίδια σαν travel couple ή εξακολουθείτε να τα απολαμβάνετε ξέγνοιαστα;

Φυσικά και τα ταξίδια συνεχίζουν να αποτελούν απόλαυση για εμάς! Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι μοιραζόμαστε τις όμορφες στιγμές μας με τον κόσμο. Υπάρχει σίγουρα η αγωνία για το αν αυτό που κάνουμε θα αρέσει και γι’ αυτό τα σχόλια του κόσμου είναι κάτι το οποίο λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη.

Ποιο είναι το επάγγελμά σας και πώς αυτό σχετίζεται (ή όχι) με το Instagram ή τα ταξίδια;

Αυτόν τον καιρό και οι δυο τελειώνουμε το μεταπτυχιακό μας, σε διαφορετικό τομέα ο καθένας. Τα ταξίδια αποτελούν σημαντικό κομμάτι της προσωπικής, αλλά όχι και της επαγγελματικής μας ζωής. Είναι απλά μια διέξοδος από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Η ενασχόλησή μας με το Instagram οφείλεται στην αγάπη που έχουμε για τα ταξίδια αλλά και για τη φωτογραφία.

Ποια θα ήταν η top συμβουλή που θα δίνατε σε ένα φιλικό σας ζευγάρι πριν ταξιδέψει;

Να έχει πάντα ένα πρόγραμμα. Έχοντας κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία, ένα ταξίδι είναι σίγουρα πιο απολαυστικό και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Φυσικά πάντα θα υπάρχουν και τα απρόοπτα τα οποία όμως είναι και αυτά κομμάτι αυτής της όμορφης εμπειρίας που ονομάζεται ταξίδι.

Το να ταξιδεύετε μαζί, είναι τελικά δοκιμασία ή «παράδεισος»;

Στα ταξίδια όπως και στη ζωή γενικότερα αντιμετωπίζεις διάφορες δοκιμασίες και δύσκολες καταστάσεις. Τίποτα όμως δε συγκρίνεται με το χρόνο που περνάμε μαζί ανακαλύπτοντας τον κόσμο. Είναι εμπειρίες ζωής που μας φέρνουν πιο κοντά. Είναι ο δικός μας παράδεισος.

Το πιο αστείο περιστατικό που συνέβη σε ταξίδι…

Έχουν συμβεί διάφορα περιστατικά, αλλά το πιο αστείο είναι αυτό που ζήσαμε πρόσφατα στο Λονδίνο. Είμαστε στο λεωφορείο και κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο για να παραλάβουμε τις βαλίτσες, ο δρόμος είναι κλειστός, το λεωφορείο αλλάζει διαδρομή και αρχίζουμε να απομακρυνόμαστε. Κατεβαίνουμε χαμένοι κάπου στα βόρεια της πόλης, ενώ το τρένο μας αναχωρεί σε λιγότερο από μια ώρα. Τα κινητά δεν έχουν μπαταρία και δεν μπορούμε να βρούμε το ξενοδοχείο. Η μόνη λύση είναι η λιγοστή μπαταρία στο laptop για να φορτίσουμε το κινητό. Φανταστείτε μας να τρέχουμε στον δρόμο ο ένας με το laptop ανοιχτό, ο άλλος με το κινητό στο χέρι, ένα καλώδιο να μας συνδέει και ο κόσμος να μας κοιτάει με απορία. Τελικά όλο αυτό είχε καλή κατάληξη, αφού προλάβαμε το τρένο 1 λεπτό πριν την αναχώρηση.


Τι δεν λείπει ποτέ από τη βαλίτσα σας;

Η φωτογραφική μηχανή. Δεν θα μπορούσε να λείπει ποτέ από την βαλίτσα μας, καθώς όταν η μνήμη ξεθωριάζει μια φωτογραφία είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να ξαναδώσει χρώμα σε μια παλιά ανάμνηση.

Προτείνετε έναν προορισμό για:

Honeymoon… Μπόρα Μπόρα

Bachelor… Πράγα

Bachelorette… Άμστερνταμ

Let’s play a game… 

Ταξίδι είναι… εμπειρίες

Εξερεύνηση είναι…πρόκληση

Αγάπη είναι…αλληλοκατανόηση

Γάμος είναι… περιπέτεια

Ο κόσμος για εμάς είναι…απέραντος

Το ταξίδι των ονείρων μας είναι…Νέα Υόρκη

Το ταξίδι του μέλιτος θα είναι… Μπόρα Μπόρα

Αν ο γάμος ήταν ταξίδι θα ήταν…Roadtrip

Δύσκολο, το ξέρουμε… αλλά ποιο είναι το πιο αγαπημένο σας μέρος σε όλο τον κόσμο; Λονδίνο

Σε ποιο θα ταξιδεύατε αύριο αν γινόταν; Νέα Υόρκη

Σε ποιο δεν θα πηγαίνατε ποτέ ξανά; Βερολίνο

Σε ποιον προορισμό είπατε ότι «Εδώ θα μπορούσαμε να μείνουμε για πάντα!» και να το εννοείτε; Eguisheim

Πόσα ταξίδια κάνετε κατά προσέγγιση μέσα σε έναν χρόνο; Τρία

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέσο για να ταξιδεύετε; Τρένο

Ποιος είναι ο πιο μακρινός προορισμός που έχετε ταξιδέψει; Δουβλίνο

Next stop…; Εδιμβρούργο

Ποιο είναι το hashtag σας; #travel4fun

Διαβάστε επίσης…

Τα 10 Instagram couple accounts που πρέπει να ακολουθήσετε σήμερα, πριν οργανώσετε το honeymoon!

Honeymoon tips: Do’s and Don’ts

Honeymoon Astrology!