yes i do 5 pre honeymoon tips 01

Βρίσκεστε σε πυρετό προετοιμασιών για την μεγάλη ημέρα και η μόνη σκέψη που σας κάνει λίγο να χαλαρώσετε είναι το ταξίδι του μέλιτος που θα ακολουθήσει; Και αυτό όμως σας κάνει να ανησυχείτε; Πότε, πώς και που θα πάτε με τον αγαπημένο σας;  Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, ακολουθείστε τις παρακάτω πέντε συμβουλές μας κατά την οργάνωση του ταξιδιού σας και δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε…

Καθορίστε το budget που θέλετε να διαθέσετε. Κάντε μια μικρή έρευνα για τις τιμές των εισιτηρίων και των ξενοδοχείων στους προορισμούς που έχετε στο μυαλό σας, με αυτές τις πληροφορίες και έχοντας κατά νου το budget σας μπορείτε να “εστιάσετε” καλύτερα στα εφικτά για εσάς ταξίδια! Ναι αυτό μπορεί να σημαίνει πως δεν θα κάνετε εκείνο το ταξίδι που ονειρεύεστε στην Λατινική Αμερική αλλά υπομονή…θα φτάσει η ώρα!

 

Tip 1: Το να αναβάλετε το ταξίδι σας για μία περίοδο χαμηλότερης τουριστικής κίνησης ή να κλείσετε εισιτήρια σε χαμηλότερη τιμή αρκετά νωρίτερα είναι δύο κινήσεις που μπορεί να σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα!

Tip 2: Ένα θα σας πω, το honeymoon registry γίνεται μόδα και φυσικά σας το προτείνουμε. Με το honeymoon registry “επιτρέψτε” στους καλεσμένους σας να συνεισφέρουν στα έξοδα του ταξιδιού σας ή ακόμη και να γίνουν χορηγοί των σπέσιαλ activities που θέλετε να απολαύσετε!

Μιλώντας για activities καλό θα ήταν να συν-αποφασίσετε με τον αγαπημένο σας πως θέλετε να περάσετε τις πρώτες σας διακοπές σας παντρεμένο ζευγάρι! Θέλετε να επισκεφθείτε μουσεία και πολιτιστικά αξιοθέατα ή να περάσετε τις μέρες σας χαλαρώνοντας στην παραλία; Ό,τι και να αποφασίσετε μην το παρακάνετε με τον προγραμματισμό και μην υπερφορτώσετε το πρόγραμμά σας. Δώστε χρόνο στο να απολαύσετε τις δραστηριότητες σας και μην βιάζεστε να περάσετε από την μία εμπειρία στην άλλη.

 

Tip 3: Think outside the box! Θέλατε πάντα να δοκιμάσετε να δαμάσετε τα κύματα κάνοντας σέρφινγκ ή να χαλαρώσετε με λίγη γιόγκα αλλά δεν το έχετε καταφέρει ακόμη; Αυτό το ταξίδι είναι η ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα…ένα πράγμα μόνο να έχετε κατά νου, be realistic! Δεν είστε super ήρωες, εάν παραδείγματος χάριν το κολύμπι δεν είναι το δυνατό σας σημείο αφήστε το surfing για μια άλλη φορά!

yes i do 5 pre honeymοon tips 02

Tip 4: Ελέγξτε τον καιρό που θα επικρατεί στον προορισμό σας. Αντέχετε το κρύο και την υγρασία της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης; Πώς τα πάτε με την εναλλαγή θερμοκρασιών; Εδώ μπορεί να είναι χειμώνας αλλά στο άλλο ημισφαίριο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα. Και εάν εκεί που θα πάτε είναι καλοκαίρι μήπως αυτό σημαίνει και αυξημένη τουριστική κίνηση;

Tip 5: Συνυπολογίστε τις διαθέσιμες μέρες που έχετε για το ταξίδι σας όταν διαλέγετε τον προορισμό σας. Εάν έχετε μόνο μία εβδομάδα άδεια από την δουλειά σας καλό θα ήταν να μην περάσετε τις δύο από τις επτά ημέρες σας μέσα στο αεροπλάνο. Δείτε, λοιπόν, πόσες ώρες διαρκεί το ταξίδι και μην ξεχνάτε και το jet lag πριν επιλέξετε υπερατλαντικούς προορισμούς…ίσως πρέπει να διαλέξετε έναν κοντινότερο προορισμό προκειμένου να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τις διαθέσιμες ημέρες!

 

yes i do 5 pre honeymoon tips 03

Συμβουλευτείτε ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Εάν είστε ήδη αγχωμένη με την προετοιμασία του γάμου, θα μπορούσατε να αφήσετε την οργάνωση του ταξιδιού σας στα χέρια ενός ειδικού. Τα ταξιδιωτικά γραφεία συνεργάζονται με κάποια ξενοδοχεία και έτσι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν για εσάς κάποια ..μια σαμπάνια να σας περιμένει στο δωμάτιό σας, ένα prive δείπνο υπό το φως των κεριών…

 

Κάντε, λοιπόν, το δικό σας homework και διαλέξτε πότε, πώς και που θα περάσετε το πιο ιδιαίτερο και “γλυκό” σας ταξίδι!

Από την Ευαγγελία Σιγάλα