Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Μεταξωτά τραπεζομάντιλα, πολύχρωμα tableware, κεριά για centerpieces και κουφέτα στις πιο απίθανες γεύσεις! Τόσες πολλές λεπτομέρειες και τόσες πολλές αποφάσεις που καλείστε να πάρετε ως μελλόνυμφο ζευγάρι. Μερικοί άνθρωποι είναι από τη φύση τους οργανωτικοί και τους αρέσει να φέρνουν εις πέρας διάφορα projects με μεγάλη επιτυχία. Τι γίνεται όμως αν ο σύντροφός σας δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και πρέπει να αναλάβετε εσείς όλο το βάρος της οργάνωσης του γάμου σας;

Φωτογραφία από @senivpetro (Freepik)

Αναζητήστε τις αιτίες

Αν ο σύντροφός σας δεν είναι ενθουσιασμένος με την οργάνωση του γάμου σας, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ο πρώτος είναι ίσως ο πιο απλός: Μερικοί άνθρωποι απλώς δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα διαδικαστικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι χαρούμενοι με το γεγονός ή ότι δεν ανυπομονούν για τη μεγάλη ημέρα, απλώς δεν ανησυχούν για τις λεπτομέρειες γύρω από αυτό. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι αισθάνεται πως δεν έχει πολλά να προσφέρει ή ότι οι ιδέες του δεν είναι τόσο χρήσιμες όσο οι δικές σας. Κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του και προσπαθήστε να κατανοήσετε τι κρύβεται πίσω από αυτή τη συμπεριφορά του.

Φωτογραφία από Renáta-Adrienn (Unsplash)

Πώς να ξεκινήσετε τη συζήτηση

Εδώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια απλή προσέγγιση – σε τελική ανάλυση, αν ο σύντροφός σας δεν είναι πραγματικά χαρούμενος με τον επικείμενο γάμο σας, δεν είναι καλύτερο να το γνωρίζετε από πριν; Για παράδειγμα, σχολιάστε συγκεκριμένες συμπεριφορές που παρατηρείτε, όπως ότι αποφεύγει κάθε συζήτηση που αφορά τη διοργάνωση του γάμου, θυμώνει όταν του ζητάτε να σας βοηθήσει με τον προγραμματισμό ή κάνει αρνητικά σχόλια για διάφορες λεπτομέρειες. Ζητήστε του να σας μιλήσει για τις συμπεριφορές που βλέπετε και να εκφράσει τυχόν παράπονα που κρατούσε μέσα του όλον αυτόν τον καιρό.

Φωτογραφία από Toa Heftiba (Unsplash)

Δώστε χώρο στον σύντροφό σας

Μην τον πιέζετε να έχει τον ίδιο ενθουσιασμό που έχετε εσείς. Αντί να προσπαθήσετε να τον αλλάξετε, αναζητήστε τρόπους με τους οποίους θα προτιμούσε να εμπλακεί στο διαδικαστικό κομμάτι και υπενθυμίστε του με όμορφο τρόπο ότι έχει κι εκείνος λόγο στον γάμο σας. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε ανοιχτές στις προτάσεις του ή τουλάχιστον να βρείτε μία μέση λύση με την οποία και οι δύο θα νιώθετε υπέροχα!

Must Read:

Αρραβωνιαστήκαμε! 5 φράσεις που δεν θέλω να ακούσω

7 μύθοι γύρω από την πρόταση γάμου (εσύ ποιον θα καταρρίψεις πρώτα;)

Love & Marriage: 10+3 συμβουλές που οι παντρεμένοι θέλουν να δώσουν στα soon-to-be-married ζευγάρια

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας