Πιθανόν δεν το γνωρίζετε αλλά υπάρχουν μερικά ευαίσθητα ζητήματα που πρέπει να έχουν συζητήσει τα μελλόνυμφα ζευγάρια πριν το κάνουν το μεγάλο βήμα. Θέλουμε παιδιά; Θα έχουμε κοινό ταμείο ή όχι; Πώς διαχειρίζεται ο καθένας τα συζυγικά καβγαδάκια; Πρόκειται για δύσκολες συζητήσεις που καλό είναι να έχετε κάνει με το άλλο σας μισό πριν ξεκινήσετε την κοινή σας πορεία στη ζωή.

Απόκτηση και ανατροφή παιδιών

Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσετε με τον σύντροφό σας αν θέλετε παιδιά. Αλλά δεν πρέπει να σταματήσετε εκεί. Είναι εξίσου σημαντικό να εκφράσετε τη γνώμη σας σχετικά με τα θέματα που ίσως προκύψουν μόλις αρχίσετε να προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδιά. Είστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο της υιοθεσίας εάν κριθεί απαραίτητο; Και μόλις αποκτήσετε παιδιά, πώς θα τα κάνετε να πειθαρχούν; Ζητήματα όπως αυτά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές διαφωνίες αργότερα, οπότε είναι σημαντικό να τα συζητήσετε εκ των προτέρων.

Φωτογραφία από Kelly Sikkema (Unsplash)

Χρήματα και καριέρα

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα για τα οποία διαφωνούν τα παντρεμένα ζευγάρια και μία από τις πιο κοινές πηγές στρες και έντασης, είναι τα οικονομικά. Ξεκαθαρίστε τα πράγματα τώρα για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Αποφασίστε αν θα έχετε κοινό ταμείο ή όχι και προσδιορίστε από ποιους λογαριασμούς θα αντλείτε χρήματα για τα καθημερινά έξοδα και από ποιους για τις μεγάλες επενδύσεις σας. Αν ο ένας είναι πολυδάπανος και ο άλλος εξοικονομεί πιο εύκολα χρήματα, κρατήστε στην άκρη ένα ποσό για το μέλλον και ένα άλλο για τις προσωπικές δαπάνες με τις οποίες θα είστε και οι δύο ικανοποιημένοι.

Φωτογραφία από Andrea Piacquadio (Pexels)

Θρησκεία και αξίες

Μπορεί να μη σας απασχολεί πολύ τώρα, αλλά το θέμα της θρησκείας παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο γάμο απ’ όσο νομίζουν ορισμένα ζευγάρια. Σε αρκετούς γάμους, οι καβγάδες συμβαίνουν όταν το ένα άτομο αποδεικνύεται πιο θρησκευόμενο από το άλλο. Μπορεί να προχωρήσετε στον γάμο χωρίς να ανησυχείτε γι’ αυτό, αλλά τα προβλήματα θα ξεκινήσουν μόλις αποκτήσετε παιδιά και πρέπει να αποφασίσετε πώς θα τα μεγαλώσετε. Μιλήστε για την πίστη σας και πώς βλέπετε να επηρεάζει την κοινή σας ζωή, τώρα!

Φωτογραφία από Lood Goosen (Pexels)

Πώς διαχειρίζεστε τους τσακωμούς

Ο τρόπος που τα ζευγάρια χειρίζονται τους καβγάδες καθορίζει εάν θα καταφέρουν να τους ξεπεράσουν ή όχι. Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ο ένας τον τρόπο που ο άλλος διαχειρίζεται τις συγκρούσεις  Σκεφτείτε, για παράδειγμα, έναν πρόσφατο τσακωμό σας: Τι συνέβη; Ο ένας αρνήθηκε να μιλήσει γι’ αυτό, ενώ ο άλλος δεν μπορούσε να κοιμηθεί χωρίς να επιλύσει το πρόβλημα; Ανεξάρτητα από το στυλ της επιχειρηματολογίας σας, καταγράψτε τι θεωρείται αποδεκτή συμπεριφορά και τι είναι εκτός ορίων. Ελέγξτε τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε τα επιχειρήματα για να διευκολύνετε ο ένας τον άλλον.

Φωτογραφία από Jonathan Borba (Unsplash)

Μοιραστείτε τα όνειρά σας!

Είναι πολύ σημαντικό τα ζευγάρια να γνωρίζουν τους μεγάλους στόχους που σκοπεύουν να πετύχουν στη ζωή τους. Σχεδιάζετε να ζήσετε σε άλλη χώρα ή να αποκτήσετε τη δική σας επιχείρηση κάποια μέρα; Βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφός σας γνωρίζει γι’ αυτό το όνειρό σας και είναι έτοιμος να σας βοηθήσει να το πραγματοποιήσετε. Πρόκειται να παντρευτείτε τον συνοδοιπόρο σας στη ζωή και η υποστήριξή του θα είναι το θεμέλιο σε ό,τι κάνετε – και το αντίστροφο!

YES I DO TIP: Μην πανικοβληθείτε αν δε βρείτε κοινό σημείο επαφής με το άλλο σας μισό πάνω σε αυτά τα ζητήματα πριν από τον γάμο. Το παν είναι ο διάλογος και η σωστή επικοινωνία. Αν κατακτήσετε αυτά τα δύο, μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα!

Πηγή: theknot.com

Must Read:

5 περίεργες σκέψεις που κάνει σχεδόν κάθε νύφη μια μέρα πριν τον γάμο της

10 πράγματα που μπορείς να κάνεις το τελευταίο βράδυ πριν τον γάμο

Summer vibes: Γιατί είναι τέλειο να παντρεύεσαι στην καρδιά του καλοκαιριού;

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!