Αν έχετε άγχος για τον πρώτο σας χορό ως σύζυγοι, να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνοι. Είναι μια στιγμή που κάνει πολλά ζευγάρια να αισθάνονται άβολα. Μερικά μαθήματα χορού μπορεί να φανούν χρήσιμα, ωστόσο είτε επιλέξετε κάποια σχολή χορού είτε εξασκηθείτε μόνοι σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε πριν αρχίσετε να χορεύετε!

Φωτογραφία από @prostooleh (Freepik)

Ξεκινήστε νωρίς

Σίγουρα θα έχετε άπειρες υποχρεώσεις που τρέχουν πριν από τη μεγάλη ημέρα, όμως προσπαθήστε να μην αφήσετε τις πρόβες για τον πρώτο χορό για την τελευταία στιγμή. Ο χορός είναι μια δραστηριότητα που απασχολεί τόσο τον εγκέφαλο όσο και το σώμα και οι μύες σας θα χρειαστούν χρόνο για να εκπαιδευτούν και να επιτύχουν μια εμφάνιση που θα δώσει στον χορό σας έναν φυσικό αέρα. Ξεκινήστε τουλάχιστον έξι μήνες πριν από την ημέρα του γάμου σας, ώστε να καταφέρετε να τελειοποιήσετε την εμφάνισή σας.

Ζητήστε βοήθεια από κάποιον επαγγελματία

Αν δεν έχετε συνηθίσει να χορεύετε μπροστά σε κοινό, η εξάσκηση με έναν επαγγελματία μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο άνετα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συζητήσει μαζί του το concept του γάμου σας καθώς και το στιλ του νυφικού που έχετε επιλέξει. Επιπλέον, τα μαθήματα χορού χρησιμεύουν ως μια υπέροχη εμπειρία για τους δυο σας πριν από τον γάμο.

Φωτογραφία από Craig Adderley (Pexels)

Η εξάσκηση είναι το παν!

Ναι, η εξάσκηση θα σας βοηθήσει να τελειοποιήσετε τον πρώτο χορό σας, αλλά είναι επίσης ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να περιορίσετε το άγχος σας. Αφιερώστε περίπου 30 λεπτά κάθε μέρα για να εξασκηθείτε στον χορό με τον σύντροφό σας. Όσο περισσότερο δουλεύετε μαζί τόσο πιο άνετα θα νιώθετε με τις χορευτικές κινήσεις σας.

Λάβετε υπόψη το wedding venue

Πριν ξεκινήσετε την εξάσκηση για τον πρώτο σας χορό, είναι σημαντικό να έχετε μελετήσει τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί το γαμήλιο πάρτι. Πρέπει να έχετε εικόνα για το πού βρίσκεται η πίστα σε σχέση με τα τραπέζια. Αν έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μια πρόβα στον χώρο της δεξίωσης, μη διστάσετε να το κάνετε!

Χορέψτε μόνο για εσάς!

Μη χάνετε το νόημα που έχει ο πρώτος χορός: να γιορτάσετε τον γάμο σας! Επιλέξτε ένα είδος χορού που θα ταιριάζει με το στιλ της σχέσης σας – ένα ρομαντικό βαλς, ένα αισθησιακό τάνγκο ή ένα διασκεδαστικό pop τραγούδι – και αφήστε τους καλεσμένους να συγκινηθούν από την αγάπη σας και όχι από τη χορογραφία.

Φωτογραφία από @prostooleh (Freepik)

Yes I Do Note: Υπάρχουν πολλά πράγματα που αγχώνουν τα ζευγάρια όταν σχεδιάζουν τον γάμο τους, αλλά ο χορός δεν πρέπει να είναι ένα από αυτά. Δείτε τον σαν ένα ωραίο διάλειμμα από το χάος των προετοιμασιών και ως κάτι που μπορείτε να μάθετε και οι δύο μαζί. Απολαύστε το κάθε λεπτό!

RELATED POSTS

Χορός του Ησαΐα: Ποια η σημασία του και τι συμβολίζει;

Με τον χαρμόσυνο τόνο του «Ησαΐα χόρευε...» η ακολουθία του στεφανώματος φτάνει στο αποκορύφωμά της. Και οι νεόνυμφοι ενώνονται για πάντα….

Αλαβαρντάχαλα: 7 τραγούδια για τον τελευταίο χορό του γάμου σου

Ο Παναγιώτης Κούστας σε κείμενα που ίσως δεν έπρεπε ποτέ να είχαν γραφτεί.