Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί παλαιότερα γίνονταν περισσότεροι γάμοι απ’ ότι στην εποχή μας; Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν αρκετοί «ένοχοι» που επηρεάζουν τα ζευγάρια. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ακόμη πολύ μικροί σε ηλικία για να κάνουν το επόμενο βήμα.

Φωτογραφία από Jeremy Wong Weddings (Unsplash)

Παρακάτω αποκαλύπτουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι άνδρες και οι γυναίκες παντρεύονται αργότερα στη ζωή τους.

1. Οι γυναίκες είναι πλέον ανεξάρτητες

Σήμερα, όλο και περισσότερες γυναίκες ακολουθούν τα όνειρά τους και μάλιστα γίνονται οι αρχηγοί του νοικοκυριού, που φέρνουν τα προς το ζην στο σπίτι. Πολλά από τα επαγγέλματα που επιλέγουν σήμερα οι γυναίκες, απαιτούν συχνά ταξίδια και πολλές ώρες εργασίας, με αποτέλεσμα να επικεντρώνονται στο χτίσιμο της καριέρας τους και να αναβάλλουν τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας για αργότερα στη ζωή τους.

Φωτογραφία από Brooke Lark (Unsplash)

2. Ο γάμος δεν έχει τόση σημασία

Σε μερικούς γάμους είναι ο απώτερος στόχος, αλλά όλο και πιο συχνά βλέπουμε πολλές γυναίκες και άνδρες να αναγνωρίζουν και να αποδέχονται το γεγονός ότι είναι καλύτερα να μην ακολουθούν τις παραδοσιακές νόρμες του γάμου. Πολλά ζευγάρια περνούν πολύ καλά και μοιράζονται μια ζωή μαζί, είτε αυτό σημαίνει να αγοράσουν ένα σπίτι μαζί, είτε να ξεκινήσουν μια επιχείρηση ή να μετακομίσουν κάπου αλλού για μια ευκαιρία καριέρας.

3. Τα ζευγάρια επιλέγουν τη συγκατοίκηση

Όλο και περισσότερα ζευγάρια συγκατοικούν πριν από τον γάμο, συχνά ακόμη και πριν αρραβωνιαστούν. Αυτό ήταν ανεπίτρεπτο πριν από μερικές δεκαετίες. Έρευνας δείχνουν ότι τα ζευγάρια που έμεναν μαζί πριν παντρευτούν, είχαν αρνητικές προσεγγίσεις στην επίλυση προβλημάτων. Αυτό πιθανόν οφείλεται στο ότι θεωρούν προσωρινή τη διευθέτηση του προβλήματος και δεν επιζητούν να μάθουν ποιες δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων οδηγούν σε υγιείς, μακροχρόνιες σχέσεις και γάμους.

Φωτογραφία από Toa Heftiba (Unsplash)

4. Τα ποσοστά διαζυγίου είναι εκπληκτικά

Οι άνθρωποι που παντρεύονται τώρα είναι συνήθως εκείνοι που έχουν δει τους γονείς τους να χωρίζουν πιο εύκολα απ’ ότι τα ζευγάρια στο παρελθόν. Επομένως, είναι πιο προσεκτικοί αναφορικά με τη δέσμευση λόγω του ότι έχουν βιώσει πολλά διαζύγια. Ως αποτέλεσμα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δεσμευτούν ειδικά μακροπρόθεσμα.

Φωτογραφία από Catkin (Pixabay)

YES I DO TIP: Πολύ νωρίς ή πολύ αργά, η στιγμή που θα επιλέξει κάποιος να παντρευτεί στη ζωή του είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα. Το ζητούμενο είναι όταν το αποφασίσει, οι συνθήκες να είναι ιδανικές για εκείνον ώστε να βρει την απόλυτη ευτυχία!

Must Read:

Wedding bells: 5 συζητήσεις που αξίζει να κάνεις με τον μέλλοντα σύζυγό σου

5 περίεργες σκέψεις που κάνει σχεδόν κάθε νύφη μια μέρα πριν τον γάμο της

Wedding therapy: Η νέα τάση που μας βοηθάει να διαχειριστούμε τα προβλήματα της διοργάνωσης ενός γάμου

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!