Λένε πως ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας. Μπορεί άθελα σας να σαμποτάρετε εσείς η ίδια τον γάμο σας. Πώς; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω, και μην εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε πως μπορεί και να το έχετε κάνει ήδη…

1.«Σύνδρομο συγκεντρωτικής νύφης»: Θέλετε να περνάνε όλα από το χέρι σας και μόνο. Δεν εμπιστεύεστε κανέναν άλλο παρά μόνο τις δικές σας δυνάμεις. Δοκιμάστε να μοιράσετε αρμοδιότητες και να αφήσετε τους κοντινούς σας ανθρώπους να βοηθήσουν. Μπορεί να σας εκπλήξουν ευχάριστα. Άλλωστε ο γάμος είναι ομαδικό άθλημα…

wedding-sabotaz-12.Αγνοείτε το budget: Ξοδεύετε παραπάνω χρήματα από αυτά που μπορείτε και αυτό δεν οδηγεί παρά μόνο σε απόγνωση. Όχι μόνο εσάς, αλλά και την οικογένειά σας.

wedding-sabotaz-2

3.Το pinterest δεν είναι η βίβλος: Που σημαίνει πως απλώς το χαζεύουμε για να πάρουμε ιδέες, αλλά δεν είναι απαραίτητο να αντιγράψουμε με ευλάβεια ακριβώς ό,τι βλέπουμε γιατί αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει.

wedding-sabotaz-3

4.Παραμελείτε τον μελλοντικό σύζυγο: Και κατ’ επέκταση τη σχέση σας. Τον βγάζετε εντελώς έξω από το concept και δημιουργείται αναπόφευκτα μεταξύ σας απόσταση. Κι ύστερα απορούμε που οι άντρες δεν τρελαίνονται για τους γάμους!

wedding-sabotaz-4

5.Χάνετε το «πάρτυ»: Γάμος σημαίνει χαρά, ευφορία, διασκέδαση, θετική διάθεση, ρομαντισμός, καλή παρέα με φίλους. Αν λείπουν όλα αυτά και μένει μόνο το άγχος, τότε ειλικρινά δεν υπάρχει λόγος να μπαίνετε σε αυτή τη διαδικασία.

wedding-sabotaz-5

6.«Δίαιτα καταστροφής»: Δεν είναι λίγες οι μελλοντικές νύφες, που από το υπέρμετρο άγχος και την υπερένταση, τρώνε ανθυγιεινά και ακατάστατα, αφυδατώνονται, καπνίζουν πολύ, χάνουν τον ύπνο τους. Για ένα λεπτό, ο γάμος έχει σκοπό να βελτιώσει την υγεία μας και όχι να την βλάψει..!

wedding-sabotaz-6

7.Έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στους συνεργάτες: Φυσικά και πρέπει να έχετε άποψη και να την εκφράζετε. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το να μην αφήνετε την planner ή τον florist σας να κάνουν τη δουλειά τους γιατί παρεμβαίνετε συνέχεια. Προσοχή, μπορεί να καταντήσετε γραφική.

wedding-sabotaz-7

8. Ασχολήστε με το δέντρο και χάνετε το δάσος: Που σημαίνει πως αναλώνεστε σε λεπτομέρειες και παραμελείτε τα σημαντικά, όπως το νυφικό ή τον φωτογράφο. Μια σωστή ιεράρχηση των εκκρεμοτήτων κι ένα πρόγραμμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

wedding-sabotaz-8

9.Παρεμβατικές μαμάδες: Είτε πρόκειται για την δική σας, είτε για του γαμπρού, μπορείτε με ευγένεια, διπλωματία και έξυπνο τρόπο να το χειριστείτε. Στον γάμο σας, τον πρώτο λόγο έχετε εσείς και ο γαμπρός και κανένας άλλος.

wedding-sabotaz-9

10.Είστε άνθρωπος, όχι πολυμηχάνημα: Κι αν δεν το καταλάβετε εγκαίρως και αφήσετε την οργάνωση του γάμου να σας «ρουφήξει», ενώ παράλληλα τρέχει η υπόλοιπη ζωή σας, τότε απλά θα καταρρεύσετε.

Πηγή: www.stylemepretty.com

Από την Εύα Ανυφαντή