Ο γάμος στο Δημαρχείο δεν υστερεί σε τίποτα του θρησκευτικού, αφού μπορεί να γίνει με τον τρόπο του εξίσου παραδοσιακός, ρομαντικός ή εναλλακτικός. Σήμερα απαντάμε στις 5 βασικές ερωτήσεις που θα προκύψουν αμέσως μετά το «I do» σε έναν πολιτικό γάμο.

Μπορείτε να γιορτάσετε με την ίδια επισημότητα.

Πού;

Τις περισσότερες φορές ο πολιτικός γάμος τελείται στο Δημαρχείο της περιοχής όπου ζει το ζευγάρι. Ιδανικά,βεβαιωθείτε για αυτό κάποιους μήνες νωρίτερα. Εφόσον είναι σύμφωνος ο Δήμαρχος μπορείτε να τελέσετε τον γάμο σας σε ιδιωτική αίθουσα εκδηλώσεων, σε κτήμα ή ακόμα και σε εξωτερικό χώρο. Μάλιστα, στην επαρχία τα πράγματα είναι πιο ελαστικά όσον αφορά τον τόπο τέλεσης του μυστηρίου.

Φανταστείτε έναν παραμυθένιο γάμο σε κάστρο…

Πότε;

Συνήθως οι πολιτικοί γάμοι τελούνται το πρωί ή νωρίς το απόγευμα. Εάν έχετε επιλέξει να παντρευτείτε καλοκαίρι αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες όπου η ζέστη είναι ανυπόφορη.  Σαφώς, αν ο γάμος προγραμματιστεί νωρίς το πρωί, υπολογίστε και την διαδικασία της προετοιμασίας στο πρωινό ξύπνημα!

Ο πρωινός γάμος έχει τη δική του γοητεία.

Ποιοι;                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Το ζευγάρι, δύο μάρτυρες και ο δήμαρχος είναι όλοι όσοι χρειάζεστε. Από εκεί και έπειτα οι στενοί φίλοι και οι συγγενείς σας προστίθενται στη λίστα κατά βούληση.

Yes I Do tip: Αν η μέρα του γάμου σας είναι καθημερινή, στείλτε τις προσκλήσεις του γάμου έναν μήνα πριν να είστε βέβαιοι ότι οι καλεσμένοι μπορούν να παρευρεθούν στην γαμήλια τελετή.

Όλοι όσοι χρειάζεστε δίπλα σας μπορούν να παρευρεθούν στον πολιτικό γάμο.

Τι να φορέσω;                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Για τη νύφη: Οι επιλογές είναι πραγματικά απεριόριστες όσον αφορά το στιλ, την χρωματική παλέτα και την επισημότητα. Στις top επιλογές αναρριχώνται τα staples του power dressing όπως τα κοστούμια, οι ολόσωμες φόρμες και τα παντελόνια. Yes I Do Tip: To λευκό και οι παστέλ αποχρώσεις είναι πάντα μια καλή ιδέα για το νυφικό look.

Για τον γαμπρό: Same here… Φορέστε ό,τι σας κάνει να νιώθετε όμορφα και άνετα λαμβάνοντας πάντα υπόψη το mood της ημέρας.

Για τους καλεσμένους: Καλό θα ήταν να ενημερωθείτε για το dresscode του γάμου. Άλλωστε, τα λαμπερά stiletto heels είναι παράταιρα σε έναν γάμο στις 8 το πρωί, δε νομίζετε;

Oscar de la Renta Bridal Fall 2020 (αριστερά) | Lela Rose Bridal Fall 2020 (δεξιά)

Μετά το «I do»;                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Ένα ρετρό φορητό καρότσι με παγωτό έξω από την αίθουσα θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σας, ενώ το αγαπημένο μας brunch είναι η ιδανική λύση για το πάρτι του πρωινού πολιτικού γάμου.

Τα brands είναι το trend που αγαπήσαμε!

Ο πολιτικός γάμος δεν αποτελεί πια μια διαφορετική ή επαναστατική πράξη όπως συνήθιζε στο παρελθόν, αλλά μια εξίσου official εναλλακτική που οφείλετε να λάβετε υπόψη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσετε να βάλετε το προσωπικό σας στίγμα και να απολαύσετε την ημέρα γιατί είναι μοναδική!

Διαβάστε επίσης…

Το σύμφωνο συμβίωσης σε 10 ερωτο-απαντήσεις…

Πολιτικός γάμος: Τι θα χρειαστείτε προτού πείτε “Ι do”

Νύφη και πολιτικός γάμος: Τι να φορέσετε