Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια είναι η δημιουργία της δικής σας προσωπικής ιστοσελίδας γάμου και είμαστε σίγουροι πως δεν σας λέμε κάποιο σπουδαίο νέο. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές πλατφόρμες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική και τις ανάγκες του γάμου σας. Κάποιες από αυτές παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν ενώ κάποιες άλλες απαιτούν μία μηνιαία συνδρομή ξεκλειδώνοντας ακόμη περισσότερες παροχές και custom made υλικό. Εμείς επιλέξαμε τις δικιές μας αγαπημένες και σας τις παρουσιάζουμε! 

Το The Knot είναι μία εύκολη επιλογή με την οποία μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας site και είναι δωρεάν εκτός αν θέλετε να προσθέσετε κάποια έξτρα χαρακτηριστικά.

Το Squerespace είναι για τα ζευγάρια εκείνα που αγαπούν την τεχνολογία και ενδιαφέρονται περισσότερο για την αισθητική και το design. Σας παρέχει άπειρες επιλογές και μπορείτε να κάνετε ετήσια ή μηνιαία συνδρομή.

Από την άλλη το Riley & Grey είναι το πιο ακριβό από όλα  και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δώσουν μία αίσθηση πολυτέλειας και να δημιουργήσουν μία ιστοσελίδα με έντονη την προσωπική τους ταυτότητα. Ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη καθώς θέλει αρκετή προσπάθεια για να στήσετε την ιστοσελίδα σας καθώς όλα είναι προσωποποιημένα και δεν υπάρχουν αυτόματες ρυθμίσεις.

Στην ίδια λογική της custom made σελίδας κυμαίνεται και το Wix που όμως δεν είναι τόσο χρονοβόρο καθώς δεν είναι ανάγκη να ξεκινήσετε από το μηδέν. Το Wix είναι δωρεάν αλλά με ένα μικρό αντίτιμο μπορείτε να ξεκλειδώσετε παροχές όπως το δικό σας προσωπικό domain.

Την λίστα συμπληρώνει το Joy που είναι εντελώς δωρεάν. Αφορά τα ζευγάρια που θέλουν κάτι καινούργιο και εκτιμούν την δυνατότητα ενός προσωπικού wedding website app για τους καλεσμένους. Μπορείτε ακόμα να δημιοργήσετε κι ένα timeline ”στιγμών” όπου οι καλεσμένοι θα μπορούν να ανεβάζουν σχόλια και φωτογραφίες. Ανεξάρτητα όμως από το ποια πλατφόρμα θα επιλέξετε τελικά είναι σημαντικό να προσθέσετε κάποιες απαραίτητες κατηγορίες και εφαρμογές. Ας τις δούμε!

cherished-wedding-wordpress-theme.jpg

Ημερομηνία και η ώρα της τελετής

Αποτελεί ουσιαστικά μία άτυπη πρόσκληση, ένα save the date καθώς συνηθίζεται οι κανονικές προσκλήσεις να φτάνουν μερικές εβδομάδες πριν από το μεγάλο γεγονός.Ενημερώστε εγκαίρως τους καλεσμένους σας, ώστε να ρυθμίσουν τα προγράμματα τους ειδικά αν έρχονται από μακριά και πρέπει να τακτοποιήσουν και άλλες λεπτομέρειες.

Χάρτες για την τοποθεσία της εκκλησίας και του χώρου της δεξίωσης

Είναι σημαντικό να διευκολύνετε τους καλεσμένους σας όσο το δυνατόν γίνεται εξάλλου θυμηθείτε ότι είναι εκεί γιατί θέλουν να σας τιμήσουν. Το να προσθέσετε χρήσιμες πληροφορίες και χάρτες των τοποθεσιών διεξαγωγής του μυστηρίου και της δεξίωσης είναι πολύ σημαντικό. Με μία παραπομπή στο google maps εξασφαλίζετε ότι  η διαδρομή τους θα είναι ανανώδυνη και όλοι θα είναι εκεί στην ώρα τους.

Ηλεκτρονική φόρμα απάντησης στην πρόσκληση

Για την σωστή διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου γεγονότος όπως ο γάμος είναι απαραίτητο οι καλεσμένοι να απαντήσουν άμεσα στην πρόσκληση καθώς πολλες λεπτομέρειες πρέπει να κανονιστούν ανάλογα με το πόσοι και ποιοι θα παρεβρεθούν στην τελετή και τη δεξίωση. Αυτό είναι ένα σύνηθες πρόβλημα αφού οι περισσότεροι αμελλούν να στείλουν κάποια γραπτή απάντηση ή να τηλεφωνήσουν στο ζευγάρι ή στους εκάστοτε υπεύθυνους. Γι’ αυτό οι ιστοσελίδες γάμου σου δίνουν την δυνατότητα  εύκολα και γρήγορα με μερικά κλικ να συμπληρωθεί μία φόρμα και ο καλεσμένος να απαντήσει εγκαίρως στην πρόσκληση.

Τη λίστα γάμου ή τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού

Άλλη σημαντική πληροφορία είναι ο τρόπος που μπορεί κάποιος να αποστείλει, να διαλέξει ή να καταθέσει το δώρο του για τον γάμο σας. Μέσω της ιστοσελίδας σας για παράδειγμα θα πρέπει να μπορεί να δει τη λίστα γάμου που έχετε δημιουργήσει να επιλέξει και να αγοράσει κατευθείαν το wedding gift σας ή αντίστοιχα να βρει τον τραπεζικό σας λογαριασμό και με ευκολία μέσω e-banking να κάνει την κατάθεση του.

yes-i-do-wedding_-websites.jpg

Τρόπους επικοινωνίας

Καλό είναι να υπάρχει ειδική καρτέλα με τους τρόπους επικοινωνίας, τη διεύθυνση αποστολής του δώρου, τα τηλέφωνα των μελλονύμφων για τυχόν απορίες καθώς και τα social media του γάμου και του ζευγαριού. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί από τους καλεσμένους μπορεί να προέρχονται από την λίστα της οικογένεια σας ή από το κοντινό ή και μακρινό σας παρελθόν οπότε μπορεί να μην έχουν πρόσβαση από μόνοι τους σε τέτοιου είδους πληροφορίες.

Πληροφορίες για τα καταλύματα της περιοχής και τους τρόπους μεταφοράς

Αν έχετε σποφασίσει ας πούμε να κάνετε τον γάμο σας σε νησί ενώ ζείτε στην Αθήνα ή αν απλά περιμένετε καλεσμένους από μακριά τότε είναι πολύ σημαντικό να περιλάβετε πληροφορίες όπως τους τρόπου μεταφοράς προς και από τον γαμήλιο προορισμό σας καθώς και διάφορες επιλογές καταλυμάτων, ώστε οι καλέσμενοι σας που δεν γνωρίζουν την περιοχή να κατατοπιστούν πλήρως και να έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα των επιλογών που προσφέρονται, τι προτείνετε εσείς και πως μπορούν εύκολα να κάνουν τις κρατήσεις.

Το love stoty των μελλονύμφων

Από κανένα wedding website δεν είναι δυνατόν να λείπει η ιστορία γνωριμίας και αγάπης του ζευγαριού που οδήγησε στην πολυαναμενόμενη μέρα του γάμου. Είναι αυτές οι χαριτωμένες λεπτομέρειες  που θα δώσουν το προσωπικό στίγμα του ζευγαριού και θα κάνουν τους καλεσμένους μέρους της ιστορίας σας και της τελετής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Φωτογραφίες

Οι εικόνες αποτελούν πια την πιο δυνατή μορφή επικοινωνίας στις μέρες μας. Εξάλλου είναι εξαιρετικά γλυκό και μας αρέσει πολύ όταν παίζουν φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια μέχρι την κοινή πορεία του ζευγαριού στα parties και τις δεξιώσεις μετά την τελετή. Μία όμορφη ιστορία μέχρι την μεγάλη αυτή αλλαγή στην ζωή τους μέσα από εικόνες. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα και στο σάιτ σας. Από την άλλη είναι εξίσου σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα οι καλεσμένοι να μπορούν να ανεβάσουν τις φωτογραφίες που οι ίδιοι έχουν τραβήξει ώστε να μην χάσετε ούτε κλικ.

yes-i-do-wedding-sites-3.jpg

Η εποχή των millennials έκανε τα wedding sites major trend και είναι η καλύτερη ιδέα που θα μπορούσατε να έχετε καθώς μέσα στον πανικό των προετοιμασιών είναι ένας έξυπνος τρόπος να εξοικονομήσετε χρόνο και κόπο από την διοργάνωση της μεγάλης αυτής ημέρας. Πείτε Yes I Do σε αυτήν την τεχνολογική πινελιά και σας υποσχόμαστε ότι θα είναι η καλύτερη ιδέα που θα μπορούσατε να έχετε.

Από την Σύρμα Κιουπελόγλου

Διαβάστε επίσης…