Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την επέλαση των social media στη ζωή των ανθρώπων και την καθιέρωσή τους ως το απόλυτο εργαλείο επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων στα χέρια των millennials. Και όταν αυτά πλέον αποτελούν εργαλείο δουλειάς, καταλαβαίνουμε πως έχουμε εισέλθει σε μια νέα τάξη πραγμάτων, από την οποία δεν υπάρχει γυρισμός. Έτσι και το wedding πεδίο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο καθώς, όπως φαίνεται, τα νεα ζευγάρια επιλέγουν τους επαγγελματίες του γάμου τους με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από τις προηγούμενες γενιές

Photo by @freepik

Η φωτογράφος Madison “Max” Pittman, που δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη -και όχι μόνο- κλείνει από έναν γάμο την εβδομάδα μέσω Instagram. Για την ακρίβεια, τους πρώτους 9 μήνες που ξεκίνησε την επιχείρησή της και μέχρι να αποκτήσει κανονικό site, χρησιμοποιούσε το Instagram αποκλειστικά και μόνο για επαγγελματικό σκοπό. Όμως ακόμα και τώρα που το site της αποτελεί πραγματικότητα, εξακολουθεί να πιστεύει πως το Instagram αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέσο. Όπως λέει, οι πελάτες της έχουν μεγαλώσει με το Internet, συνεπώς αν μπορούν να κάνουν μια κράτηση σε ένα εστιατόριο μέσω ενός app, περιμένουν πως με την ίδια ευκολία μπορούν να κλείσουν και έναν φωτογράφο γάμου. Γιατί, κακά τα ψέματα, ένας δυνάμει πελάτης μπορεί να καταλάβει από την πρώτη στιγμή μέσω ενός σκρολαρίσματος στο Instagram account ενός επαγγελματία αν του ταιριάζει και η επικοινωνία μπορεί να γίνει πολύ πιο άμεση μέσω ενός DM. 

Photo by @freepic.diller

Και η Max δεν είναι η μόνη επαγγελματίας γάμου που υποστηρίζει πως το Instagram αποτελεί μια δυνατή marketing πλατφόρμα. Πολλοί μουσικοί, event planners κλπ χρησιμοποιούν πλέον την digital οδό καθώς τα νέα ζευγάρια αναζητούν τους επαγγελματίες τους μέσω social media. Τα DMs έχουν αντικαταστήσει τα τηλέφωνα και τα threads είναι τα νέα πορτοφόλια, όπως επιβεβαιώνει η Marcy Blum, μια από τις πιο γνωστές planners με 35 χρόνια εμπειρίας και 58.000 followers στο account της. Η ίδια, βλέπει το Instagram ως έναν τρόπο να επικοινωνεί με τα millennial ζευγάρια και να διαφημίζει με αυτόν τον τρόπο τη δουλειά της. Επίσης υπογραμμίζει το γεγονός πως μέσω της πλατφόρμας ο εκάστοτε επαγγελματίας πλασάρει έναν πιο αυθεντικό και προσωπικό χαρακτήρα του εαυτού του. Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο Jove Meyer, event designer που πιστεύει πως τα social media αποτελούν σημαντικό κομμάτι της επιχείρησής του. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά πως, δεδομένου ότι το Instagram αποτελεί έναν πιο άμεσο και fun τρόπο επικοινωνίας, πρέπει να είναι διατεθειμμένος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση, ακόμα και να πιάσει συζήτηση για θέματα εκτός γάμου. 

Wedding Photo by Madison “Max” Pittman www.maxmcqueenphoto.com

Σύμφωνα με έκθεση του Wedding Wire, περίπου το 80% του wedding planning γίνεται online, πράγμα που μαρτυρά πως τα νέα ζευγάρια ψάχνουν επαγγελματίες με τους οποίους να μπορούν να συνδεθούν συναισθηματικά. Μέσω των stories και των live μεταδόσεων, κάθε follower μπορεί να γνωρίσει τη δουλειά αλλά και τον ίδιο τον επαγγελματία, αφού κατά κάποιον τρόπο γίνεται μέρος της καθημερινότητάς του. Αρχικά η επικοινωνία ξεκινά από τα social media. Όταν ο πελάτης νιώσει περισσότερο ασφαλής και ο επαγγελματίας γίνει λιγότερο ξένος σε εκείνον, τότε η συζήτηση προχωρά στην τηλεφωνική επικοινωνία. 

Ενώ το Instagram φαίνεται πως αποτελεί το ιδανικό μέσο για μια τέτοια δοσοληψία, αντίθετα το Facebook βοηθά περισσότερο τις επιχειρήσεις ώστε να συνδεθούν με άλλους επαγγελματίες ενώ το YouTube χρησιμοποιείται κυρίως από τους DJs. Το Pinterest, πάλι, παίζει σημαντικό ρόλο στη φωτογραφία και τη γαμήλια διακόσμηση. Ακόμα και οι πληρωμές γίνονται μέσω app, αφού τα νέα ζευγάρια δεν γνωρίζουν καν πώς είναι μια επιταγή και οι επαγγελματίες που δεν χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες αυτές μένουν πίσω, καθώς οι millennials και η γενιά Z πραγματοποιούν τα πάντα μέσω social media. O tempora, o mores! 

Πηγή: The Fortune

Διαβάστε επίσης…

7 τραγούδια για τον 1ο χορό του γάμου σου από κάποιον που θα ήθελε να ζει μια παράλληλη ζωή ως DJ

Γάμος βγαλμένος από όνειρο, με έμπνευση από την Audrey Hepburn

Στην Ιαπωνία μπορείς να παντρευτείς παρέα με τους αγαπημένους σου χαρακτήρες καρτούν