Οι απαράβατοι κανόνες για το ζευγάρι και τους καλεσμένους…

Υπερβολική πληροφόρηση, ατυχή στιγμιότυπα, απανωτά φλας. Ή αλλιώς πώς το πολύτιμο εργαλείο των social media μπορεί να μετατραπεί σε μία wedding καταστροφή!Είτε είστε εσείς που παντρεύεστε είτε είστε απλά καλεσμένοι ακολουθείστε τους παρακάτω απαράβατους κανόνες…

Παντρεύεστε;

Διατηρήστε το στοιχείο της έκπληξης

Αποφύγετε να δημοσιεύετε λεπτομερή updates και φωτογραφίες από τα όσα ετοιμάζετε για το γάμο σας, όπως το στολισμό, το γαμήλιο μενού και την playlist του πάρτι, ώστε να μην “κάψετε” την αγωνία των καλεσμένων σας.

Θέλετε έναν tech-free γάμο; Ενημερώστε τους καλεσμένους.

Αν θέλετε ο γάμος σας να είναι tech-free, φροντίστε να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας όσο πιο ευγενικά μπορείτε. Τονίστε ότι είναι επιθυμία σας ο γάμος σας να μείνει “μεταξύ” σας και αναφέρετέ το με έναν χιουμοριστικό τρόπο στην πρόσκληση.

Δημιουργήστε ένα wedding hashtag

Βρείτε ένα απλό αλλά χαρακτηριστικό wedding hashtag και προτρέψτε τους καλεσμένους σας να το χρησιμοποιούν σε κάθε τους post ή tweet. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσετε να συγκεντρώσετε όλες τις δημοσιεύσεις τους και να δείτε το γάμο σας μέσα από τα δικά τους μάτια, ακόμα και το επόμενο πρωί!

yes-i-do-social-media-3

Μην “ξεφορτωθείτε” τον επαγγελματία φωτογράφο σας

Όσο ταλέντο και αν έχετε εσείς και οι καλεσμένοι σας στη φωτογραφία, σε καμία περίπτωση οι φωτογραφίες σας δεν θα αποτυπώσουν τις ιδιαίτερες στιγμές του γάμου σας με την ίδια ακρίβεια, ταλέντο και ζωντάνια όσο αυτές ενός επαγγελματία φωτογράφου.

yes-i-do-social-media-4

Δείξτε κατανόηση

Μην εκνευριστείτε με τα όσα δημοσιεύουν οι καλεσμένοι σας. Να θυμάστε πως είναι η μέρα σας και έχετε το δικαίωμα αν δείτε κάτι που δεν σας αρέσει απλά και ευγενικά να τους ζητήσετε να το κατεβάσουν!

Είστε καλεσμένοι;

Σκεφτείτε το καλά πριν πατήσετε “post”

Αν είστε καλεσμένοι αποφύγετε να δημοσιεύσετε αρνητικά χιουμοριστικά σχόλια για το ζευγάρι, το γάμο, τους συγγενείς και τους υπόλοιπους καλεσμένους… Black humour is not an option.

Κρατήστε χαμηλό προφίλ

Τίποτα δεν είναι τόσο εκνευριστικό όσο ένας καλεσμένος που “μπλέκεται στα πόδια” του επαγγελματία φωτογράφου. Μείνετε μακριά του και μην τον ανταγωνίζεστε για το ποιος θα έχει την καλύτερη λήψη… Με λίγα λόγια αφήστε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του.

yes-i-do-social-media-6

Υπομονή, υπομονή, υπομονή…

Μην υποπέσετε στο μεγαλύτερο faux pas για τους καλεσμένους και μην αναρτήσετε φωτογραφίες της νύφης με το νυφικό της πριν καν τη δει ο γαμπρός! Για τα υπόλοιπα “στιγμιότυπα” του γάμου, ακολουθήστε τον απλό κανόνα… Μην δημοσιεύσετε τίποτα αν πρώτα δεν το έχει κάνει ένας πολύ κοντινός τους φίλος ή συγγενής. Αυτός κάτι παραπάνω θα γνωρίζει για τις επιθυμίες του ζευγαριού!

Χρησιμοποιήστε το wedding hashtag

Αν το ζευγάρι έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα wedding hashtag, χρησιμοποιήστε το σε κάθε σας ανάρτηση.

yes-i-do-social-media-5

Δεν έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε re-dos

Αν θέλατε να απαθανατίσετε με το κινητό σας μία ιδιαίτερη στιγμή αλλά δεν τα καταφέρατε… Bad luck! Μην ζητήσετε από το ζευγάρι να επαναλάβει τις κινήσεις του μόνο και μόνο για ένα social media post.

   
gamos-social

Διάβασε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I do που κυκλοφορεί σε 250 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Από την Ευαγγελία Σιγάλα