Όσον αφορά τη χώρα μας, τα στέφανα γάμου αποτελούν μία παράδοση με ρίζες ήδη στην ελληνική αρχαιότητα. Το ζευγάρι συνήθιζε να φορά στεφάνια από δάφνες και μυρτιές -φυτά αφιερωμένα στη θεά Αφροδίτη- ή λεμοναθούς που συμβόλιζαν την ομορφιά και την αγνότητα. Στο Βυζάντιο, τα στέφανα έμοιαζαν περισσότερο με κορώνες, που σηματοδοτούσαν την αρχή της κοινής ζωής του ζευγαριού στο καινούργιο τους βασίλειο, το σπίτι τους. Σήμερα, τα στέφανα γάμου αντιπροσωπεύουν περισσότερο τον δεσμό μεταξύ δύο ανθρώπων που έρχονται εις γάμου κοινωνία. Είναι ίσως το πιο σημαντικό κειμήλιο του γάμου, γι’ αυτό και η επιλογή τους προϋποθέτει έρευνα αγοράς. Εξάλλου, μην νομίζετε ότι τα στέφανα γάμου δεν ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες μόδας και στιλ. Ανάλογα με την αισθητική και την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε να προσδώσετε στον γάμο σας, μπορείτε να επιλέξτε από τα παρακάτω στιλ στεφάνων.

1. Παραδοσιακά πορσελάνινα στέφανα

Τα πατροπαράδοτα, αυτά με τα οποία είχαν μάλλον στεφανωθεί οι γονείς ή οι παππούδες σας. Ρετρό και με μία ιδιαίτερη γοητεία που έγκειται στα λεπτομερώς φτιαγμένα ανθάκια από πορσελάνη.

Πορσελάνινα στέφανα γάμου Zoulovits, €190

2. Στέφανα με κρύσταλλα

Glam και λάμψη! Τα διακοσμημένα με κρύσταλλα στέφανα μοιάζουν με κοσμήματα και είναι από τα πιο εντυπωσιακά.

Στέφανα γάμου με κρύσταλλα Haritidis, €240

3. Custom-made στέφανα

Αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο, κάτι αποκλειστικά για εσάς τους δύο, προτιμήστε τα custom made στέφανα γάμου. Γράψτε τα ονόματα σας, κάποια ημερομηνία ή ότι άλλο θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει τον δεσμό σας.

Custom made στέφανα D.R.’S Creations, €170

4. Boho στέφανα

Οι bohemian γάμοι είναι κάτι που βλέπουμε πολύ τα τελευταία χρόνια. Αν έχετε επιλέξει κι εσείς αυτό το trend, τότε και τα στέφανα γάμου σας πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια φιλοσοφία. Διακοσμημένα με υφάσματα ή λουλούδια, θα δώσουν το vibe που επιθυμείτε.

Boho στέφανα γάμου Lakaluka, €80

5. Μεταλλικά στέφανα

Λιτές, γεωμετρικές γραμμές, για αυτούς που θέλουν κάτι διακριτικό αλλά ξεχωριστό. Τα μεταλλικά στέφανα είναι ακριβώς αυτό που αναζητούσατε.

Μεταλλικά στέφανα Lakaluka, €105

Διαβάστε επίσης…