Όσα ζευγάρια έχουν παντρευτεί κατά τον «ελληνικό παραδοσιακό» τρόπο, θα έχουν έρθει αντιμέτωποι με το θέμα προσκλητήρια γάμου, με τεράστιες λίστες ονομάτων, τα περισσότερα από τα οποία διαβάζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους. Η απάντηση στην ερώτηση «ποιοι είναι αυτοί και γιατί πρέπει να τους καλέσουμε» είναι συνήθως «μας έχουν καλέσει κι έχουμε υποχρέωση» ή «αν δεν τους καλέσουμε θα γίνει παρεξήγηση», και κάπως έτσι φτάνουν να χαιρετούν στον γάμο τους ανθρώπους που βλέπουν για πρώτη – ίσως και τελευταία φορά.

Κι όμως, το ποιους θα καλέσετε και ποιους όχι το αποφασίζετε εσείς και μόνο εσείς. Εμείς, για να σας διευκολύνουμε παραθέτουμε τις πέντε ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να κλείσετε τη δική σας λίστα καλεσμένων και να τυπώσετε τα προσκλητήρια γάμου σας.

wedding guests 1

Έχετε συναντηθεί ποτέ στη ζωή σας;! Δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρχουν συγγενείς στο σόι σας που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ από κοντά, αλλά οι γονείς να επιμένουν για τους δικούς τους λόγους πως πρέπει να τους καλέσουν. Αναρωτηθείτε αν θέλετε εκείνη τη μέρα να βρίσκεστε μεταξύ «αγνώστων» πριν τους κάνετε το χατίρι.

wedding guests 2

Τον συμπαθείτε; Φυσικά και δεν είναι δεδομένο πως συμπαθούμε όλους τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε. Δεν σημαίνει βέβαια πως τους αντιπαθούμε κιόλας, αλλά το να αναγκαστούμε και να καλέσουμε κάποιον ο οποίος δεν μας είναι ιδιαίτερα συμπαθής, στο όνομα μιας κοινωνικής «σύμβασης», είναι ένας ψυχαναγκασμός στον οποίο δεν υπάρχει λόγος να υποβάλετε τον εαυτό σας.

wedding guests 3

Αν λείπει από τον γάμο σας, πράγματι θα λυπηθείτε; Θεωρήστε ως σωστή απάντηση αυτήν που θα δώσετε αυθόρμητα, χωρίς δεύτερη σκέψη!

Όταν θα τον βλέπετε στις φωτογραφίες του γάμου θα χαμογελάτε ή θα συνοφρυώνετε; Γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν με ένα σχόλιο, ένα βλέμμα να σας χαλάσουν τη διάθεση. Και εννοείται πως δεν το θέλετε αυτό, ειδικά αυτή τη μέρα.

wedding guests 5

Θα χαρεί με τη χαρά σας; Αυτή είναι η πιο δύσκολη ερώτηση. Γιατί μόνο οι πραγματικοί φίλοι και οι πολύ δικοί σας άνθρωποι χαίρονται με τη χαρά σας. Αυτοί λοιπόν, αξίζουν να τους τιμήσετε προσκαλώντας τους στον γάμο σας.

Inspiration www.stylemepretty.com

 

Από την Εύα Ανυφαντή