Από τη Γωγώ Καρκάνη.

Αν θέλεις ο γάμος σου να είναι ακριβως όπως τον ονειρεύεσαι, τέλειος μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός καλού επαγγελματία, που συνδυάζει τη γνώση της αγοράς με τη δημιουργικότητα, το επικοινωνιακό πνεύμα και τη συνέπεια.  Και, όσο παράξενο κι αν ίσως ακούγεται, ο ρόλος του στην εποχή της πανδημίας είναι ακόμα πιο σημαντικός. Ποια οφέλη, λοιπόν, θα απολαύσουμε αν απευθυνθούμε σε ένα wedding planner; Σας τα παρουσιάζουμε με την πολύτιμη συνεργασία του Θωμά Πολίτη, event planner, founder και managing director της FYE – For Your Event.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ YANNIS ALEFANTOU

#1 Θα εξοικονομήσεις χρόνο από την αναζήτηση και θα απαλλαγείς από το άγχος της οργάνωσης: «Καταρχήν ο event planner ακούει το ζευγάρι, συγκεντρώνει τις ιδέες και τις σκέψεις του, και με τη δική του εμπειρία και αισθητική, τις οποίες και ενσωματώνει, σχεδιάζει στον “καμβά” του το τελικό σχέδιο/πλάνο του γάμου, ώστε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό και μοναδικό αποτέλεσμα για το ζευγάρι και τους καλεσμένους του. Δίνει το “tempo” καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης του γάμου, με απώτερο σκοπό να μην αγχώνεται το ζευγάρι για την κάθε λεπτομέρεια και να μην αναλώνεται στην αναζήτηση λύσεων, χώρου, catering, δημιουργικών προτάσεων» εξηγεί ο κ. Πολίτης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MANOS PHOTO

#2 Θα εξασφαλίσεις υψηλή αισθητική και συνέπεια στο event: Για όλους τους παραπάνω λόγους, η αισθητική και το concept του γάμου σου θα τηρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές και θα έχουν απόλυτη συνοχή, θα δένουν τέλεια.

#3 Θα έχεις τις καλύτερες παροχές και υπηρεσίες: «Στόχος μας είναι πάντα να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους και να αναζητούμε διαρκώς το καλύτερο. Το ζητούμενο είναι να βρεις την καλύτερη υπηρεσία στη σωστή τιμή», όπως διευκρινίζει ο κ. Πολίτης. Αυτό δύσκολα θα το πετύχεις χωρίς την καθοδήγηση ενός wedding planner. Και όταν λέμε «καλύτερη υπηρεσία στη σωστή τιμή», εννοούμε η επένδυση του πελάτη μας να ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες του. «Για να φέρω ένα παράδειγμα, θα επιλέξεις ένα δοκιμασμένο catering ανεξαρτήτως κόστους, αλλά το πώς θα διαμορφώσεις το γαμήλιο μενού εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σου» συνοψίζει ο ειδικός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MANES PHOTO

#4 Θα οργανώσεις τέλεια έναν γάμο προορισμού: «Όταν πάρεις την απόφαση να διοργανώσεις τον γάμο σου, συνειδητοποιείς πόσα πράγματα έχεις να συντονίσεις και πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα κατά γράμμα, ώστε να μη σου λείψει τίποτα εκείνη την ημέρα. Όλα γίνονται λίγο πιο δύσκολα και αγχωτικά σε έναν γάμο μακριά από τη βάση σου», όπως επιβεβαιώνει ο event planner. Μάλιστα, αν ο προορισμός του γάμου βρίσκεται σε άλλη χώρα -π.χ. ζούμε στις ΗΠΑ και τον οργανώνουμε στην Ελλάδα-, «η συνεργασία με έναν τοπικό planner είναι απολύτως απαραίτητη, διότι είναι ο άνθρωπος που θα σε καθοδηγήσει και θα φροντίσει για το καθετί». Είναι αυτός που θα ελέγξει, για παράδειγμα, τον χώρο, θα δοκιμάσει τα μενού, θα επιλέξει live μπάντες και θα τσεκάρει αν η απόσταση ανάμεσα στον ναό και το κτήμα είναι ικανοποιητικά μικρή. «Έχει τύχει να οργανώσουμε γάμο με ζευγάρι από το εξωτερικό αποκλειστικά μέσα από Zoom, Skype calls και παρουσιάσεις. Συναντηθήκαμε μαζί του μόλις δύο μέρες προτού παντρευτεί στη Σαντορίνη» αναφέρει ο ειδικός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ YANNIS ALEFANTOU

#5 Θα σου δώσει δημιουργικές ιδέες, απογειώνοντας το event: Ένας καλός wedding planner θα σε ακούσει προσεκτικά, θα αφουγκραστεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου και στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτές, θα σου προτείνει ιδέες που θα απογειώσουν την εμπειρία. Εφόσον ζευγάρι και επαγγελματίες βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, «αρχίζεις να χτίζεις μια σχέση εμπιστοσύνης και δημιουργείς ένα αξέχαστο σκηνικό και αναμνήσεις για όλους», όπως εξηγεί ο κ. Πολίτης.

#6 Θα σου προσφέρει ασφάλεια στην πανδημία: «Έχουμε ήδη ζήσει όλα τα πιθανά σενάρια της πανδημίας» λέει ο κ. Πολίτης, γεγονός που έχει προικίσει έναν event planner με ανεκτίμητη εμπειρία από την πρωτόγνωρη αυτή δοκιμασία. Κάτω από τις νέες συνθήκες λοιπόν, βοηθάει το ζευγάρι να μεταφέρει την ημερομηνία γάμου χωρίς άγχος, αν χρειαστεί, πάντα σε συνεννόηση με όλους τους προμηθευτές. Πλέον, μάλιστα, η For Your Event, όπως επισημαίνει ο ιδρυτής της, στο συμφωνητικό που υπογράφει με το ζευγάρι καθορίζει μαζί του, εκ των προτέρων, όλους τους όρους που προβλέπονται σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας.

#7 Θα προσθέσει στον γάμο σου το expertise, που είναι, απλά, αναντικατάστατο: «Όπως όταν χτίζεις ένα σπίτι συνεργάζεσαι με αρχιτέκτονα, έτσι και ο wedding planner είναι ο αρχιτέκτονας του γάμου, τον οποίο χτίζει όπως επιθυμεί το ζευγάρι, βάζοντας όμως το δικό του knowhow, την εμπειρία και την αισθητική για τη δημιουργία ενός υπέροχου, μοναδικού σκηνικού που θα απογειώσει αυτή την τόσο σημαντική βραδιά για το ζευγάρι, αλλά και τους καλεσμένους».

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

Must Read:

For Your Event: Η ομάδα που κάνει τα wedding όνειρα πραγματικότητα!

Καλοκαιρινοί γάμοι | Νέα άρση μέτρων: Τι ισχύει από Δευτέρα για απαγόρευση κυκλοφορίας και όριο καλεσμένων

Νύφη το καλοκαίρι: 5 συμβουλές που δεν θα ακούσεις πουθενά αλλού

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!