Το πρόβλημα με τους γάμους, είναι πως επειδή είμαστε όλοι τόσο εξοικειωμένοι με αυτούς, νομίζουμε πως η οργάνωσή τους είναι εύκολη υπόθεση. Ο γάμος μπορεί πράγματι να είναι εύκολη υπόθεση, αρκεί να εμπιστευτούμε έναν επαγγελματία wedding planner. Εκείνος μπορεί να μετατρέψει τα δύσκολα σε εύκολα γιατί πολύ απλά, είναι επαγγελματίας και διαθέτει εμπειρία. Όσοι λοιπόν αποφασίσετε να συνεργαστείτε με έναν wedding planner, καλό είναι να λάβετε σοβαρά υπόψιν τα όσα ακολουθούν.

wedding-planner-1

Ευγένεια & χαμόγελο: Όπως σε όλες τις συνεργασίες, έτσι κι εδώ, βασική προϋπόθεση, είναι η ευγένεια και η καλή διάθεση. Ο wedding planner δεν είναι ούτε doer αλλά ούτε ο σάκος του μποξ στον οποίο θα εκτονώσουμε τα νεύρα μας. Είναι όμως ο άνθρωπος που δίνει λύσεις και με τον οποίο μπορούμε να μοιραστούμε τα άγχη και τις ανησυχίες μας. Και αυτά τα δύο διαφέρουν πολύ μεταξύ τους!

wedding-planner-2

Έμπνευση: Ο γάμος είναι ένα δύσκολο project, όχι μόνο επειδή είναι σύνθετο, αλλά κι επειδή θέλει «ψυχή». Θέλει δηλαδή όραμα και έμπνευση. Γι’ αυτό, όταν βρείτε τον «σωστό» wedding planner, κάντε μια χαλαρή συζήτηση μαζί του, πείτε του πώς γνωριστήκατε με τον μέλλοντα σύζυγό σας, πώς ονειρεύεστε τον γάμο σας, τι νόημα έχει για εσάς προσωπικά αυτός ο γάμος. Αφήστε τον να σας γνωρίσει, να πιστέψει στον γάμο σας, δώστε του κίνητρο να δώσει τον καλύτερό του εαυτό!

wedding-planner-3

Δεν υπάρχει διοργάνωση χωρίς λάθος: Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας που ισχύει σε όλα τα project. Γιατί πίσω από αυτόν, κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια, πως στη ζωή δεν γίνεται και δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα. Όσο νωρίτερα το πάρετε απόφαση, τόσο καλύτερα θα νιώθετε. Όχι μόνο στον γάμο σας, αλλά και μετά.

wedding-planner-4

Είμαστε στο ίδιο «στρατόπεδο»: Ο wedding planner είναι σύμμαχος και όχι εχθρός. Επισημαίνει τα λάθη, επιμένει στο χρονοδιάγραμμα, βρίσκει λύσεις, ενδεχομένως σε ορισμένα θέματα είναι απόλυτος, όχι όμως για να επιβληθεί αλλά για να σας διευκολύνει. Δεν υπάρχει λόγος να συμπεριφέρεστε ανώριμα, «κρύβοντάς» του σημαντικές πληροφορίες ή σχολιάζοντάς τον πίσω από την πλάτη του.Καλό είναι, όποιες διαφορές προκύψουν, να τις λύσετε «σαν μεγάλοι».

wedding-planner-5

Έχει το know how: Σίγουρα έχει οργανώσει περισσότερους γάμους απ’ ότι εσείς. Αυτό και μόνο τον καθιστά άξιο εμπιστοσύνης. Σεβαστείτε τον λοιπόν και δώστε του τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις γνώσεις του. Αυτός είναι και ο λόγος που τον έχετε προσλάβει!

Olowalu Plantation House Maui Wedding by Rebecca Arthurs www.rebecca-arthurs.com

Ναι, «είναι πολλά τα λεφτά…»: Όλοι γνωρίζουν πόσο πολυέξοδη υπόθεση είναι ένας γάμος. Ένας wedding planner όμως έχει τη δυνατότητα να βρίσκει λύσεις απόλυτα προσαρμοσμένες σε κάθε προϋπολογισμό. Αρκεί βέβαια, να είστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό σας αλλά και με τον συνεργάτη σας, σε σχέση με το budget που μπορείτε και θέλετε να διαθέσετε.

wedding-planner-7Εμπιστοσύνη: Η πιο σημαντική και ανεκτίμητης αξίας υπηρεσία που παρέχει ένας wedding planner, είναι πως σας απαλλάσσει από το άγχος. Αν τον εμπιστευτείτε λοιπόν και τον αφήσετε να σας οδηγήσει εκείνος όπως ξέρει και μπορεί, τότε η επιτυχία θα είναι σίγουρη – και επιπλέον θα κοιμάστε ήσυχη!

wedding-planner-8Μην ντρέπεστε: Επειδή δεν μπορείτε να διαθέσετε υψηλό budget, ή επειδή οι μαμάδες, οι θείες και πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός σας, αμφισβητούν τον ρόλο ενός wedding planner και είναι καχύποπτες απέναντί του. Έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπος με τέτοια «περιστατικά», και ξέρει να προσεγγίζει ακόμα και την πιο δύσπιστη πεθερά!

Υes I do smart tip: Ένας wedding planner μπορεί να γίνει φύλακας – άγγελός σας αρκεί να τον αφήσετε..!

Inspiration by stylemepretty.com & pinterest

Από την Εύα Ανυφαντή