Ο γάμος θεωρείται η σημαντικότερη μέρα για τη ζωή ενός ζευγαριού, μιας και με αυτή την τελετή ξεκινά και επίσημα ο κοινός τους βίος. Οι πολλές υποχρεώσεις που προκύπτουν για την πραγματοποίησή του και το άγχος που κυριαρχεί συχνά οδηγούν το ζευγάρι σε σπασμωδικές κινήσεις και σε λάθη που θα τους κοστίσουν στην ομαλή εξέλιξη του γάμου τους. Για να δούμε, ποια είναι αυτά και πώς μπορούμε πολύ εύκολα να τα αποφύγουμε;

www.bassosweddings.com

Mistake 1: Σκέψου το ενδεχόμενο βροχής!

Όλοι φανταζόμαστε έναν ιδανικό γάμο με ηλιόλουστο καιρό, δυστυχώς όμως τα πλάνα που κάνουμε δεν πραγματοποιούνται πάντα. Έστω μια ψιχάλα ή ακόμα και μια δυνατή μπόρα είναι ικανά να καταστρέψουν τον ονειρικό σας γάμο και να σας βρουν εξ απροόπτου. Γι’αυτό πρέπει να έχουμε προγραμματισμένο πάντα ένα Plan B κι ας μην χρειαστεί να το εφαρμόσουμε!

Mistake 2: Μην κάνεις πλάνα πριν καθορίσεις το budget σου!

Ο γάμος για τον καθένα αποτελεί μια άκρως προσωπική υπόθεση. Για την πραγματοποίηση του όμως χρειάζεται το ανάλογο budget! Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να μην ξεφεύγουμε από τις οικονομικές μας δυνατότητες μιας και αυτές είναι που θα καθορίσουν τις επιλογές μας και που θα μας οδηγήσουν στις τελικές αποφάσεις για το γάμο μας. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε περιττά έξοδα και υπηρεσίες για τα οποία δεν ήμασταν προετοιμασμένοι.

Mistake 3: Ο χώρος της δεξίωσης πρέπει να συνάδει με τον αριθμό των καλεσμένων!

Πριν κλείσουμε τον χώρο της δεξίωσης πρέπει να ενημερωθούμε για το πόσα άτομα χωράει, έτσι ώστε οι καλεσμένοι να έχουν ελεύθερο χώρο για να διασκεδάσουν και να χορέψουν. Γιατί ποιος θα ήθελε να νιώθει ότι βρίσκεται σε έναν ανελκυστήρα γεμάτο κόσμο;!

molly-greg-wedding-toss-00052-s111481-0814_vert

Mistake 4: Τράβηξε βίντεο τον γάμο σου!

Μπορεί πλέον να θεωρείται από τα περιττά έξοδα το βίντεο σε έναν γάμο, ωστόσο θα ήταν μεγάλο λάθος να το παρακάμψουμε. Μελλοντικά θα το δούμε άπειρες φορές μαζί με τον σύντροφό μας μιας και μέσω αυτού θα έχουμε την δυνατότητα να ζήσουμε ξανά και ξανά την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μας. Και ποιος δεν θα το ήθελε αυτό!

Μistake 5: Μην στέκεσαι στις λεπτομέρειες!

Λένε πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και θα συμφωνήσουμε. Την ημέρα του γάμου μας, όμως, δεν θέλουμε για κανένα λόγο να έχουμε νεύρα και να στεναχωρηθούμε. Γι’αυτό ας αγνοήσουμε τις μικρές λεπτομέρειες που θα μας ενοχλήσουν στους γύρω μας κι ας ευχαριστηθούμε εκείνη τη μέρα στο έπακρον!

Mistake 6: Μην προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες!

Στην προσπάθειά μας να κάνουμε όλους τους φίλους και την οικογένειά μας χαρούμενους ξεχνάμε το σημαντικότερο! Η ημέρα του γάμου μας, είναι η δική μας ημέρα, η μέρα που είναι η σειρά μας να λάμψουμε από ευτυχία! Γι’αυτό ως προτεραιότητα πρέπει να είναι η δική μας χαρά και του συντρόφου μας.

petra-marc-wedding-santa-barbara-0430-s111812_vert

Mistake 7: Ακολούθησε την παράδοση ως ένα σημείο!

Είναι πολύ όμορφο να κουβαλάμε την παράδοση στο γάμο μας. Αν, ωστόσο, δεν θέλουμε να την ακολουθήσουμε  πιστά δεν χρειάζεται να νιώθουμε υποχρεωμένοι, μιας κι έτσι ο γάμος μας δεν θα έχει την προσωπική μας υπογραφή και δεν θα εκφράζει ποιοι πραγματικά είμαστε. Αν η παράδοση είναι σημαντική για εμάς ας προσπαθήσουμε να την συνδυάσουμε με το προσωπικό μας στυλ και θα βγει ένα μαγικό αποτέλεσμα!

Συμπέρασμα; Διοργανώστε τον γάμο σας όπως εσείς επιθυμείτε,να είστε προσεκτικοί στις επιλογές σας και μην αφήσετε κανέναν να σας επηρεάσει και να σας αλλάξει τα σχέδια! Είναι η μέρα σας. Enjoy it to the most!

Inspired by marthastewartweddings.com

Από τη Νίκη Μουστάκα