Αυτά είναι τα 15 βασικά κομμάτια που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το παζλ του γάμου σας. Πάρτε χαρτί και μολύβι γιατί το project που αναλάβατε είναι ιδιαίτερα απαιτητικό…

Budget: Ω ναι, καλώς ή κακώς, πρέπει να ξεκινήσετε από εδώ.

Εκκλησία ή Δημαρχείο; Αφού απαντήσετε στο κρίσιμο ερώτημα, κλείνετε την ημερομηνία. Και συνεχίζουμε…

Βέρες: Κίτρινος ή λευκός χρυσός; Να γράφουν ημερομηνία, τα ονόματα, ή μια φράση που θα ξεκινάει στο ένα δαχτυλίδι και θα ολοκληρώνεται στο άλλο;

yes-i-do-press-6-15-wedding-puzzle-1

Κουμπάροι: Εδώ απαιτείται πολλή προσοχή. Ο γάμος είναι ομαδικό project και ως τέτοιο, θέλει σωστούς και αξιόπιστους «συνεργάτες».

Νυφικό: Το πιο βασικό. Όχι επειδή «γάμος σημαίνει νύφη», αλλά επειδή από την αισθητική του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το υπόλοιπο styling του γάμου.

yes-i-do-press-6-15-wedding-puzzle-2

Λίστα καλεσμένων: Θυμίζουμε, καλούμε αυτούς που θέλουμε να είναι πλάι μας εκείνη την ημέρα και όχι αυτούς που «πρέπει». Παρεμβολές μαμάδων και μπαμπάδων πρέπει να είναι off the table.

Προσκλητήρια: Δοκιμάστε να γράψετε ένα δικό σας κείμενο ή ακόμα και να σχεδιάσετε κάτι δικό σας. Θα το χαρείτε και εσείς περισσότερο. Θυμηθείτε να τα στείλετε εγκαίρως!

Μπομπονιέρες και wedding favors: Είτε τα φτιάξετε μόνες σας, είτε όχι, πρέπει να τα επιλέξετε σχετικά νωρίς και όσο μπορείτε να διαφοροποιηθείτε από τις “πολυφορεμένες” επιλογές.

yes-i-do-press-6-15-wedding-puzzle-3

Στολισμός: Αποφεύγουμε τις υπερβολές, προτιμούμε εποχιακά λουλούδια ή φρούτα και προσπαθούμε να υπάρχει ενιαίο αισθητικό αποτέλεσμα.

Φωτογράφος και βίντεο: Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που ενώ είχαν επαγγελματίες φωτογράφους στον γάμο τους, δεν κατάφεραν να έχουν ούτε μια φωτογραφία για την «κορνίζα». Μην κλείσετε φωτογράφο αν δεν δείτε πρώτα τη δουλειά του και αν δεν υπάρχει μεταξύ σας χημεία. Θυσιάστε εδώ ένα σημαντικό κομμάτι του budget. Αξίζει.

Χώρος δεξίωσης: Δύσκολη επιλογή γιατί πρέπει να λάβετε πολλά πράγματα υπ’ όψιν: Να συνδυάζεται με την εκκλησία, να είναι χώρος αξιοπρεπής και να στεγάζεται για παν ενδεχόμενο. Μπορεί η βροχή να είναι ευλογία, αλλά έχει χαλάσει τα σχέδια πολλών ζευγαριών ακόμα και μέσα στον Ιούλιο..

Πλάνο θέσεων: Αν έχετε καλέσει όσους πραγματικά θέλετε να είναι στο πλευρό σας εκείνη την ημέρα, δεν θα δυσκολευτείτε πολύ.  Αν όχι, τότε εδώ θα χάσετε πολλές ώρες από τη ζωή σας και συχνά, την ψυχραιμία σας.

yes-i-do-press-6-15-wedding-puzzle-4

Catering: Επειδή «οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ» καλύτερα να έχετε λίγα πράγματα και ποιοτικά, παρά πολλά και όχι τόσο γευστικά. Ο μπουφές που “αναγκάζει” τον καλεσμένο να συνδυάσει γαρίδα με μοσχαράκι συχνά οδηγεί σε κακή εξέλιξη του πάρτυ.

Μουσική: Ο Dj μπορεί να κάνει το πάρτυ να κρατήσει ως το πρωί. Ή μπορεί να κάνει και τους πιο party animal καλεσμένους σας να φύγουν από τις 12. Αν έπρεπε να είστε απολύτως προσεκτικοί σε κάτι, αυτό θα ήταν η επιλογή του DJ. Ο συνδυασμός του με live band σίγουρα θα απογειώσει το γαμήλιο πάρτυ σας. Και σε αυτό το κομμάτι του παζλ, επενδύστε χωρίς να λυπηθείτε!

yes-i-do-press-6-15-wedding-puzzle-5

Time schedule: Βάλτε deadlines, κρατήστε ατζέντα και ορίστε πότε πρέπει να είναι έτοιμο το καθετί. Διαφορετικά θα χάσετε τον ύπνο σας! Δείτε με προσοχή το επεισόδιο των Friends που η Μόνικα ξεκινάει να οργανώνει το γάμο της και πάρτε μαθήματα.

yes-i-do-press-6-15-wedding-puzzle

Διάβασε αυτό το άρθρο και πολλά ακόμα άρθρα στο 6ο τεύχος του Yes I Do free press, το οποίο θα βρεις σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Photos: Pinterest

Διαβάστε επίσης…

Ιδέες και tips για το Bachelorette Party κάθε νύφης

5 ιδέες για τα πιο πρωτότυπα wedding favors

Τα 8 planning μυστικά που ο κάθε wedding planner θέλει να γνωρίζετε