Όταν η οργάνωση γάμου συμπίπτει χρονικά με την εξάπλωση μιας πανδημίας είναι ικανή να προκαλέσει burn out και στις πιο Namaste νύφες! Εκτός αν γίνει μεθοδικά και με τα σωστά εργαλεία. Συγκεντρώσαμε τον οδηγό που θα σας βοηθήσει να μείνετε on time στη διοργάνωση του γάμου σας ακόμα κι αν βρίσκεστε σε καραντίνα. 

Πάρτε το σημειωματάριο, βάλτε μια κούπα καφέ και ξεκινάμε.

Πρόγραμμα

Ορίστε συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα τις οποίες θα αφιερώνετε αποκλειστικά στη διοργάνωση του γάμου σας! Με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγετε την παγίδα του να το αναβάλλετε από τη μία μέρα στην άλλη. 

Inspiration

Η περιήγηση στο Pinterest και το Etsy οφείλει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας. Δημιουργήστε ένα group chat με τις φίλες σας και αφήστε τις να σας σπαμάρουν ελεύθερα με wedding inspiration. Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που έχετε για να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε το moodboard του γάμου σας.

Λίστες

Κάντε μια λίστα και διαχωρίστε τα πράγματα που μπορούν να γίνουν τώρα από εκείνα που αναγκαστικά θα γίνουν αργότερα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε τις προσκλήσεις και την τούρτα από απόσταση, ενώ το νυφικό ή τα παπούτσια όχι.

Ραντεβού 

Επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες που θα θέλατε να επισκεφθείτε αλλά προς το παρόν δεν μπορείτε. Μοιραστείτε τους προβληματισμούς και τις αμφιβολίες σας και κλείστε το ραντεβού για το τέλος της καραντίνας. 

It’s app to you

Εκμεταλλευτείτε τα οφέλη της τεχνολογίας που θα κάνουν τη ζωή και την οργάνωση του γάμου σας πιο εύκολη. H δωρεάν εφαρμογή Wedding Happy σας βοηθάει να δημιουργήσετε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν από τον γάμο και σας ειδοποιεί όταν έρχεται η στιγμή της αποστολής των προσκλητηρίων, την κατάθεση μιας προκαταβολής κ.ά. H εφαρμογή minted συνεργάζεται με γραφίστες που σχεδιάζουν για εσάς τις προσκλήσεις, τα save-the-date ή το μενού. Η mint.com είναι το free app που συγχρονίζεται με τις πιστωτικές κάρτες βοηθώντας σας καταλυτικά να μείνετε on budget! Άλλες εφαρμογές που αξίζει να αναζητήσετε είναι η Trello, η Evernote, η Wedding Wire’s wedding.

Plan Ahead

Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που έχετε για να ανεβάσετε αρχεία όπως το moodboard, το pdf με τη λίστα των καλεσμένων ή το σχέδιο του νυφικού στο google drive ή το dropbox. Έτσι, θα τα έχετε συγκεντρωμένα ώστε να μπορείτε να ανατρέχετε σε αυτά στα ραντεβού σας με τους επαγγελματίες του χώρου, του catering ή της εκκλησίας. Παράλληλα, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την επικοινωνία σας με την wedding planner.   

Facetime

Μείνετε σε επαφή με τους επαγγελματίες του γάμου σας. Κάντε facetime call με τον σχεδιαστή για να δείτε την πρόοδο του νυφικού σας, επικοινωνήστε με την wedding planner για να βεβαιωθείτε ότι όλα κυλούν ρολόι!

Go vintage

Αναζητήστε την βιντεοκασέτα του γάμου των γονιών σας και δείτε ξανά τις φωτογραφίες του. Η μόδα συνεχώς ανακυκλώνεται και είναι πολύ πιθανό να βρείτε εκεί την έμπνευση που αναζητάτε. Πάρτε μία μίνι συνέντευξη από τη μητέρα σας, ζητήστε της να θυμηθεί τα tasks που τη δυσκόλεψαν στον δικό της γάμο, ρωτήστε τη αν θα άλλαζε κάτι και τι έμαθε από την εμπειρία της διοργάνωσής του.  

Κάντε έρευνα αγοράς

Τα περισσότερα καταστήματα σήμερα διαθέτουν e-shop. Αναζητήστε εκεί τις βέρες, το νυφικό, τα παπούτσια και τα κοσμήματά σας, συγκρίνετε τις τιμές κι όταν τελειώσει η καραντίνα θα ξέρετε ακριβώς ποιο να επισκεφτείτε.  

Διαβάστε επίσης… 

Πρέπει να αναβάλλεις τον γάμο σου και δεν ξέρεις πώς;

Νύφες στην εποχή του κορωνοϊού! Οδηγός Επιβίωσης

Μήνας του μέλιτος… στο σπίτι! Πώς θα περάσετε ρομαντικά σε καραντίνα