yes i do - PointOfU (4)

Πέρσι τέλη Σεπτέμβρη βρέθηκα στην Τζιά (είπαμε οι γάμοι εκτός είναι τσι μοδός) για το γάμο μίας εκ των παιδικών μου φίλων. Εκεί πάνω στο τρέξιμο, στο πέρα δώθε, ξεπροβάλλει η wedding planner Αριάδνη Γκαζιάνη μαζί με την πολλών μηνών κοιλίτσα της. Αμέσως ετέθην στην υπηρεσία της προκειμένου να την βοηθήσουμε, πρώτον λόγω κοιλιάς δεύτερον λόγω μικροβίου (τυχαία γράφουμε εδώ;).

Ο γάμος αυτός ήταν ονειρεμένος και έτσι μπήκα στον πειρασμό αφού γέννησε και πέρασε το πρώτο στάδιο της μητρότητας για το δεύτερο παιδάκι της, να σας την παρουσιάσω. Και την Αριάδνη αλλά και την εταιρεία Επικοινωνίας και Οργάνωσης Εκδηλώσεων που έχει, την PointOfU.
Πρόκειται για μία εταιρεία η οποία μεταξύ άλλων αναλαμβάνει την πλήρη διοργάνωση… γάμων!

yes i do - PointOfU (10)

Πότε ξεκίνησες την PointOfU?

Η ιδέα της εταιρείας “χτιζόταν” από τον Ιανουάριο του 2011 & κατέληξε στην έναρξή της ένα χρόνο μετά.  Στο μεσοδιάστημα έγινε μία διεξοδική έρευνα αγοράς, προκειμένου να γνωρίζουμε τί παρέχει η ελληνική αγορά στους μελλόνυμφους και πώς μπορούμε να τοποθετηθούμε μέσα σε αυτήν.

yes i do - PointOfU (9)

Πόσους γάμους διοργανώνεις μέσα σε ένα χρόνο;

Υπάρχει μία σταθερή «ανοδική πορεία», καθώς, στον 3ο χρόνο λειτουργίας που βρισκόμαστε, κάθε σεζόν ο αριθμός αυξάνεται σταθερά. Το 1ο καλοκαίρι (η εποχή που γίνεται η πλειοψηφία των γάμων) διοργανώσαμε 2 γάμους. Την επόμενη χρονιά 3 και φέτος 5. Και αυτά χωρίς να έχουμε κάνει κάποια επένδυση σε διαφήμιση, κυρίως από στόμα σε στόμα, κάτι που για εμάς είναι το πιο σημαντικό, το να μένουν δηλαδή οι πελάτες μας ευχαριστημένοι και να μας προτείνουν σε φίλους και γνωστούς τους.

yes i do - PointOfU (6)

Τα αναλαμβάνετε όλα; Ή μένετε στα «του μυστηρίου»;

Η εταιρεία μας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τη διοργάνωση ενός γάμου, από την επόμενη ημέρα της πρότασης ως και το τέλος ενός Σαββατοκύριακου για γάμους εκτός Αθηνών. Αυτό συμπεριλαμβάνει πραγματικά οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί, από προτάσεις για το bachelorette, το στολισμό του γάμου, το νυφικό, το χτένισμα, αποστολή προσκλήσεων, το rsvp των καλεσμένων, μέχρι και το στήσιμο όλου του χώρου της γαμήλιας εκδήλωσης σε μία ερημική παραλία, με έπιπλα, φωτισμό, εξοπλισμό ήχου, deck, catering, bar και πολλά άλλα.

yes i do - PointOfU (5) yes i do - PointOfU (13)

Όσο περνά ο καιρός ο κόσμος αναγνωρίζει την ανάγκη για έναν wedding planner?

Η ημέρα του γάμου είναι μία ημέρα για την οποία το ζευγάρι και οι οικογένειες του έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα. Ο wedding planner καλείται να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτές τις «επενδύσεις». Δηλαδή, το ζευγάρι να ευχαριστηθεί στο μέγιστο αυτή τη μοναδική ημέρα, έτσι όπως την έχει προετοιμάσει και ονειρευτεί, κάτι το οποίο χωρίς έναν wedding planner δεν θα ήταν εφικτό. Το ζευγάρι δεν έχει ούτε το know how αλλά ούτε και την ικανότητα να παντρεύεται και συγχρόνως να συντονίζει τα διάφορα την ημέρα του γάμου του.

yes i do - PointOfU (14) yes i do - PointOfU (19)

Τελικά πετυχαίνει το ζευγάρι καλύτερες τιμές μέσω wedding planners? Ή η μόνη διαφορά είναι ότι δεν τα τρέχει όλα μόνο του;

Ο wedding planner έχει έναν «καταλυτικό» ρόλο στη διοργάνωση ενός γάμου, από 2 εξίσου σημαντικές απόψεις: την οικονομική και την άποψη του χρόνου. Σαφώς και στη συμφωνία ενός ζευγαριού με προμηθευτές όταν μεσολαβεί ένας wedding planner θα πρέπει να εξασφαλίζονται καλύτερες τιμές, χωρίς δυστυχώς αυτό βέβαια να αποτελεί κανόνα χωρίς εξαιρέσεις… Επιπλέον, εξίσου σημαντική είναι η μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου, κάτι «πολύτιμο» στις μέρες μας που οι ρυθμοί είναι απίστευτα γρήγοροι. Με λίγα λόγια, ο wedding planner εξαφανίζει το άγχος και τονίζει τη διασκέδαση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και της ίδιας της ημέρας του γάμου.

yes i do - PointOfU (18) yes i do - PointOfU (17)

Πόσο καιρό πριν την ημερομηνία του γάμου τους πρέπει να έρθει ένα ζευγάρι;

Εξαρτάται πάντα ανά περίπτωση, δηλαδή πού θέλει να παντρευτεί το ζευγάρι, πότε και αν οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες. Δηλαδή για παράδειγμα, για έναν καλοκαιρινό γάμο –που είναι η εποχή των περισσότερων γάμων- εκτός Αθηνών –που χρειάζονται κάποιες διαδικασίες μεταφοράς, διαμονής και επιπλέον συντονισμού- το ιδανικό θα ήταν το ζευγάρι να έρθει 6 μήνες με 1 χρόνο πριν, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο –δηλαδή έχει τύχει να οργανώσουμε τέτοιου είδους γάμο και σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

yes i do - PointOfU (16)

Πόσο last minute έχει έρθει ζευγάρι για να σου ζητήσει να τους αναλάβεις;

3 μήνες πριν, έχοντας όμως κλείσει κάποιους από τους προμηθευτές από μόνο του και με το οποίο αναλαβάμε όλα τα υπόλοιπα καθώς και το συντονισμό του γαμήλιου Σαββατοκύριακου. Υπάρχει και το παράδειγμα ζευγαριού που μας προσέλαβε 1 μήνα πριν, αλλά ήταν πολύ κλειστός γάμος με 30 καλεσμένους. 

Αναλαμβάνεις μόνο γάμους ή και άλλα events?

Η PointOfU αναλαμβάνει με μεγάλο ενθουσιασμό και επιμέλεια τόσο κοινωνικές όσο και εταιρικές εκδηλώσεις. Στο ενεργητικό μας δηλαδή έχουμε από παιδικά party, baby showers, βαπτίσεις μέχρι incentives εταιρειών και προωθήσεις προϊόντων.

yes i do - PointOfU (15)

Πες μας κάτι από ένα γάμο που έχεις οργανώσει και σου έχει μείνει στο μυαλό ως το πιο συγκινητικό, αστείο, τραγελαφικό περιστατικό;

Στη δεξίωση ενός γάμου, έβγαλε λόγο ο πατέρας της νύφης, κατά τον οποίο άρχισε να μιλάει για τη σχέση πατέρα-κόρης και για το πόσο δυνατά είναι τα συναισθήματα μεταξύ τους. Με το που τελείωσε, σχεδόν όλες οι καλεσμένες ήταν είτε με βουρκωμένα είτε με κλαμένα μάτια, γεγονός αρκετά αστείο σε σύγκριση με τους άνδρες καλεσμένους οι οποίοι δεν καταλάβαιναν προς τι το τόσο κλάμα και περίμεναν να ξεκινήσει το party για να κατευθυνθούν στο bar…!

 

Στους γάμους εκτός Αθηνών ταξιδεύεις και εσύ για να έχεις την επίβλεψη;

Ειδικά στους γάμους εκτός Αθηνών, όπου απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή και εμπειρία για να αντιμετωπιστεί μία ποικιλλία αναπάντεχων προβλημάτων κάνω ταξίδια και πριν το γάμο αλλά και καταφθάνω κάποιες μέρες πριν το γάμο, προκειμένου να υπάρχει το χρονικό περιθώριο αντιμετώπισης του οποιουδήποτε θέματος.

yes i do - PointOfU (8)

Είσαι παρούσα σε όλους τους γάμους που αναλαμβάνεις ή απλά τους ετοιμάζεις και αποχωρείς προ μυστηρίου; 

Η συμβολή μου στον κάθε γάμο εξαρτάται από την αντίστοιχη συμφωνία που έχουμε κλείσει με το ζευγάρι, αλλά στην πλειοψηφία των γάμων ξεκινάει από την ώρα που μας προσλαμβάνουν και τελειώνει με την ολοκλήρωση του party/δεξίωσης. Η παρουσία μου την ημέρα του γάμου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «συμβολική» καθώς υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων η οποία δουλεύει με στόχο να εξασφαλίσει όλα όσα έχουν προγραμματιστεί, αλλά, θέλω να είμαι και εγώ παρούσα και να βεβαιωθώ ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει σε ένα project στο οποίο έχω «βάλει την υπογραφή μου».

 

Τι είναι το πρώτο πράγμα που συμβουλεύεις ένα ζευγάρι ότι πρέπει να σκεφτεί για το γάμο του μετά την επίσημη πρόταση;

Για μένα τα 3 βασικά πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν, τα οποία θα καθορίσουν και όλες τις άλλες ενέργειες του γάμου είναι πρώτα μία εκτίμηση του διαθέσιμου budget και στη συνέχεια το «κλείσιμο» της εκκλησίας και του χώρου του party/δεξίωσης.

yes i do - PointOfU (7)

Yes I do surprise: όσοι επικοινωνήσετε με την Αριάδνη Γκαζιάνη και το PointOfU για να οργανώσετε το γάμο σας, πείτε yesido και θα σας περιμένει κάποια έκπληξη!

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.

 

yes i do - PointOfU (11) yes i do - PointOfU (12) 

Από τη Νεφέλη Βιτζηλαίου