Έχει «ξεκλειδώσει» ένα νέο είδος αγάπης στην καρδιά σας, έχει σταθεί στο πλάι σας περισσότερο από πολλούς ανθρώπους και αποτελεί θεμέλιο της οικογένειάς σας. Μπορείτε να φανταστείτε τον γάμο σας χωρίς τη χαριτωμένη μουσούδα του σκύλου σας; Φυσικά και όχι!

Photo: Vasylyna Kucherepa / Unsplash

1. Βεβαιωθείτε ότι το venue είναι pet-friendly. Για να αποφύγετε την αναστάτωση που θα προκληθεί αν ο ιδιοκτήτης ζητήσει να απομακρύνετε τον σκύλο σας.

2. Προσλάβετε έναν dog sitter. Το ξέρουμε ότι η κόρη της ξαδέλφης σας λατρεύει τα σκυλάκια και ο σκύλος σας περνάει απίθανα μαζί της, όμως εκείνη την ημέρα χρειάζεται την αμέριστη προσοχή ενός επαγγελματία.

3. Ζητήστε από κάποιον να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του από το σπίτι στη δεξίωση και αντίστροφα.

4. Μην ξεχάσετε το φαγητό και το νερό του. Μπορείτε μάλιστα να αναθέσετε σε κάποιον να ελέγχει ανά διαστήματα το δοχείο με το νερό του και να συμπληρώνει όποτε χρειάζεται.

5. Βρείτε τη θέση του. Ιδανικά, σε ένα σκιερό μέρος, όπου θα μπορεί να παρακολουθεί αναπαυτικά.

6. Τοποθετήστε μια πινακίδα που θα ζητά ευγενικά από τους καλεσμένους σας να μη μοιραστούν το φαγητό τους μαζί του. Ο σκύλος δεν μπορεί να μεταβολίσει το ίδιο εύκολα όλα τα φαγητά και μερικά μπορεί να του προκαλέσουν δηλητηρίαση.

7. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι αλλεργικός στο floral κολάρο, που του ταιριάζει μεν απίστευτα, αλλά μπορεί να τον ενοχλήσει.

8. Φροντίστε ώστε το τρίχωμά του να είναι καθαρό, περιποιημένο και λαμπερό με μια επίσκεψη σε ένα dog saloon.

9. Dress him up. Όπως όλοι, έτσι κι εκείνος οφείλει να «φορέσει τα καλά του». Το outfit μπορεί να είναι ένα απλό παπιγιόν, ένα κοστούμι ή μόνο το λουρί του, αν δεν ανέχεται κάτι άλλο επάνω του.

10. Strike a pose! Στο σπίτι, στο προαύλιο της εκκλησίας ή στο venue, απλώς απαθανατίστε τη στιγμή.

11. Θυμηθείτε ότι δεν τρέφουν όλοι την ίδια συμπάθεια για τους σκύλους. Ενδέχεται κάποιος από τους καλεσμένους σας να έχει φοβία ή αλλεργία, οπότε καλό θα ήταν να αναφέρετε την παρουσία του ήδη από το προσκλητήριο.

12. Βρείτε τον ρόλο του. Για παράδειγμα, πέρα από το να στέκεται και να είναι απίστευτα χαριτωμένος, θέλετε να μεταφέρει τις βέρες ή να είναι παράνυφός σας; Ανάλογα με το task, θα χρειαστεί και την αντίστοιχη εκπαίδευση.

13. Προετοιμάστε ένα act μαζί. Μπορείτε να τον εκπαιδεύσετε να «χορέψει» μαζί σας στη σκηνή (ή να τον αφήσετε απλά να κουνάει την ουρά του δίπλα σας).

14. Μην τον καταπιέσετε. Κάθε σκύλος έχει τη δική του, μοναδική προσωπικότητα και τα δικά του όρια. Ο δικός σας ίσως να μην είναι τόσο κοινωνικός, να νιώθει φόβο ανάμεσα σε τόσο κόσμο ή ο ατίθασος χαρακτήρας του να μην είναι ο ιδανικός για ένα τέτοιο event.

15. Αφήστε τον να «βοηθήσει» στην πρόταση γάμου! Ποια γυναίκα μπορεί να αρνηθεί μπροστά στα θλιμμένα puppy eyes; Χαράξτε την ερώτηση «θα με παντρευτείς;» στο λουράκι του ή αλλάξτε το μπαλάκι που παίζει συνήθως με ένα που να γράφει «marry me».

16. Βάλτε τη φιγούρα του πλάι στις δικές σας στη γαμήλια τούρτα!

17. Σχεδιάστε τη μουσούδα του στην ποσέτ ή στο gown του νυφικού σας (βλ. Angelina Jolie, που τύπωσε τις ζωγραφιές των παιδιών της στο νυφικό της).

18. Τοποθετήστε μια κάμερα στο σαμαράκι του! Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε τον γάμο σας όπως τον έζησε εκείνος, δεν νομίζετε;

19. Μην το παρακάνετε! Ακόμα κι αν τον θέλετε μαζί σας στο πάρτι, η δυνατή μουσική είναι τουλάχιστον ενοχλητική για τα ευαίσθητα αυτάκια του.

20. Αποδεχτείτε το υπέροχο χάος. Αν ο σκύλος σας αποφασίσει να κάνει τα δικά του, αγνοώντας την όποια εκπαίδευση έχετε κάνει το προηγούμενο διάστημα, είναι εντάξει.

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.