Η καραντίνα τελείωσε και o κόσμος βγήκε στους δρόμους, στις πλατείες, στα πάρκα και στα καφέ! Η κανονικότητα επανέρχεται σιγά σιγά, με τις brides-to-be, όμως, να συνεχίζουν να ανησυχούν για τις νέες συνθήκες. Για να βοηθήσουμε όλες εσάς που ετοιμάζετε τον γάμο σας αυτή την περίοδο να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την προετοιμασία, αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τη Σοφία Φάκου της Sparkling Day που μοιράστηκε μαζί μας μερικές πολύ χρήσιμες ιδέες!

Λεπτομέρεια από wedding διακόσμηση σε boho-rustique ύφος με την υπογραφή της Sparkling Day.

1. Μειώστε -έστω, λίγο- τον αριθμό των καλεσμένων! Είναι η πρώτη φορά που έχετε μια καλή δικαιολογία για να αποφύγετε τους καλεσμένους που ενδεχομένως να μη θέλατε εξ αρχής να έχετε στον γάμο σας ή τους καλεσμένους «από υποχρέωση» που τώρα μπορούν να μην προσκληθούν! Με τη μείωση της guestlist, φυσικά, μειώνετε και το wedding budget!

2. Αν δεν θέλετε να αποκλείσετε κανέναν, τότε κάντε τον γάμο σας με τους πολύ στενούς συγγενείς και φίλους και, σε δεύτερο χρόνο, διοργανώστε ένα μεγάλο τραπέζι για όλους τους υπόλοιπους!

3. Αντικαταστήστε τον κλασικό μπουφέ με σερβιριστό φαγητό.

4. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρονικές προσκλήσεις, αντί για τυπωμένες. Έτσι, θα μπορείτε πολύ πιο εύκολα να αλλάξετε την ημερομηνία, αν προκύψει η ανάγκη. Για να είναι τα ηλεκτρονικά σας προσκλητήρια πραγματικά όμορφα και κομψά, απευθυνθείτε σε εξειδικευμένες εταιρείες.

5. Φτιάξτε μικρά, όμορφα φιαλίδια με αντισηπτικό και τοποθετήστε τα δίπλα στις μπομπονιέρες στο table setting των καλεσμένων.

Κεριά μέσα σε όμορφα βαζάκια, δημιουργούν -πάντα- μια ζεστή ατμόσφαιρα.

6. Εκμεταλλευτείτε το μικρότερο κάλεσμα, τοποθετώντας μικρότερο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι.

7. Αποφύγετε να χαιρετίσετε έναν έναν τους καλεσμένους. Μπορείτε να βγάλετε έναν υπέροχο wedding speech ευχαριστώντας τους όλους και, σε δεύτερο χρόνο, να τυπώσετε και να τους στείλετε μια thank you card.

8. Συζητήστε με τους επαγγελματίες του γάμου σας, ενημερωθείτε για την πολιτική καθαρισμού και απολύμανσης του χώρου της δεξίωσης και επικοινωνήστε τη με ένα όμορφο σημείωμα στην είσοδο του wedding reception ή στις τουαλέτες!

Η Σοφία Φάκου της Sparkling Day.

9. Ζητήστε από τον χώρο του wedding reception έξτρα άτομα στις τουαλέτες για συχνή απολύμανση. Το κόστος δεν θα είναι μεγάλο.

10. Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες της τεχνολογίας που προσφέρει το διαδίκτυο και κάντε Facecalls και Zoom Meetings για όλα τα οργανωτικά, έτσι ώστε να αποφύγετε επισκέψεις, ραντεβού και επαφή με πολύ κόσμο.

Διαβάστε επίσης…

Γάμος στην εποχή του κορωνοϊού: Όλα τα πιθανά σενάρια και οι λύσεις από τη Σοφία Φάκου της Sparkling Day

Sparkling Day Event Planning: Όταν η πολυτέλεια και η λάμψη ζωγραφίζουν χαμόγελα ευτυχίας

Sparkling Day Events | Δωρεάν συμβουλές και βοήθεια στα ζευγάρια που καλούνται να ακυρώσουν, αναβάλλουν ή απλώς αλλάξουν τον γάμο τους