You are here

Wedding info: Τι πρέπει να φοράει ο πατέρας της νύφης;

Μήπως θα πρέπει μαζί με το κοστούμι του γαμπρού, να συζητήσετε και για την εμφάνιση του μπαμπά;

Την ημέρα του γάμου τα πρόσωπα που θεωρείται πως θα τραβήξουν τα βλέμματα των καλεσμένων, μετά τη νύφη φυσικά, είναι η κουμπάρα, η μητέρα της νύφης και ο γαμπρός. Και γι'αυτό συνήθως λαμβάνουν χώρα εκτενείς συζητήσεις, οικογενειακά συμβούλια και ενδελεχής έρευνα για το τι θα φορέσουν εκείνη την ημέρα. Μήπως όμως υπάρχει και κάποιος άλλος που δεν αναφέραμε; Για παράδειγμα, ο πατέρας της νύφης. Μην ξεχνάμε πως είναι εκείνος που θα συνοδεύσει την πρωταγωνίστρια της βραδιάς από το αυτοκίνητο στην εκκλησία και στην αγκαλιά του γαμπρού, άρα ίσως θα έπρεπε να ασχοληθούμε περισσότερο με την εμφάνισή του, παρά με το τι θα φορέσουν τα παρανυφάκια;

Photo by freepik.com

Picture Perfect

Μια καλή ιδέα για το outfit του μπαμπά της νύφης είναι να πάρει έμπνευση από το τι θα φορέσουν ο γαμπρός και ο κουμπάρος. Αν εκείνοι κινηθούν σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, καλό είναι και ο ίδιος να ακολουθήσει την ίδια γραμμή, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να επιλέξει κάτι που να είναι πανομοιότυπο. Αν για παράδειγμα, ο γαμπρός επιλέξει να φορέσει σμόκιν, τότε θα μπορούσε και ο μέλλων πεθερός του να συμφωνήσει μαζί του στιλιστικά. 

Ύφος γάμου

Οφείλετε επίσης να λάβετε υπόψη σας το θέμα και το ύφος του γάμου. Αν ο γαμπρός είναι casual ντυμένος, ο πατέρας της νύφης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον επισκιάσει, φορώντας για παράδειγμα ένα πιο επίσημο κοστούμι. Αγαπητοί μπαμπάδες, θυμηθείτε πως δεν έρχεστε σε δεύτερη μοίρα απλά η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στο ζευγάρι και μόνο. 

Photo by insung yoon on Unsplash

Συζήτηση

Αφού λοιπόν καταλήξετε στο ύφος και στο επίπεδο επισημότητας που θέλετε ο γάμος σας να εκπέμπει, μπορείτε να συζητήσετε μαζί του και να του δώσετε κάποιες πληροφορίες (και αντίστοιχα ο γαμπρός με τον δικό του μπαμπά) για να ξέρει περίπου πώς θα κινηθεί. Σίγουρα, θα εκτιμήσει την καθοδήγηση και ότι τον υπολογίζετε ως μέρος του γάμου. 

Personal Shopper

Αν θέλετε να είστε σίγουρη ότι ο πατέρας σας θα κάνει τη σωστή επιλογή, μπορείτε να πάτε μαζί για να διαλέξετε κοστούμι. Διαφορετικά μπορείτε να προτείνετε να πάει μαζί με τον γαμπρό και τον κουμπάρο για να τηρηθεί η ομοιομορφιά που αναφέραμε παραπάνω. Εξάλλου είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία για bonding μεταξύ γαμπρού και μέλλοντα πεθερού. 

Πες την αλήθεια

Αν δεν θέλετε να εμφανιστείτε αυταρχική απέναντι στον μπαμπά σας - κοινώς μια bridezilla- μπορείτε να του αφήσετε χώρο να κάνει τις δικές του επιλογές, αφού φυσικά τον έχετε καθοδηγήσει. Στην περίπτωση, όμως, που επιλέξει να φορέσει κάτι που είναι εντελώς λάθος ως προς τον γάμο και γενικότερα την αισθητική σας, οφείλετε να μιλήσετε όσο πιο νωρίς γίνεται πριν να είναι αργά. 

Έτοιμος και ο μπαμπάς! Η μαμά τι θα βάλει; Δείτε εδώ υπέροχα φορέματα που διαλέξαμε ειδικά για εσάς!
Must Read:

Τι πληρώνει ο μπαμπάς της νύφης στον γάμο;

Συμβολισμοί του γάμου. Τι σημαίνουν;

Το να παντρεύεσαι από έρωτα είναι επαναστατική πράξη;

Most Popular: 

Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή λουλούδια για τη νυφική ανθοδέσμη;

Cher: Ο «ξεχασμένος» γάμος της με τον ροκ σταρ Gregg Allman και η αίτηση διαζυγίου 9 ημέρες μετά από την τελετή στο Λας Βέγκας

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Tags

Comments

Add new comment