Οι εποχές είναι πραγματικά δύσκολες για την πραγματοποίηση ενός γάμου «περιοδικού», ωστόσο, το να είναι η μέρα της ζωής μας παραμυθένια είναι εφικτό και μπορεί να είναι και πολύ πιο οικονομικό! Ορίστε λοιπόν μερικές συμβουλές για έναν εναλλακτικό γάμο:

yesidodiywdress

ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ
Το ξέρω, όλες θα θέλαμε ένα ολοκαίνουργιο νυφικό φτιαγμένο για εμάς, αλλά ας μη ξεχνάμε, πως δεν υπάρχουν πάντα χρήματα γι αυτό. Οπότε, μπορείτε να βρείτε ένα second hand νυφικό, το οποίο μπορείτε να αναζητήσετε σε διάφορα μαγαζιά Second Hand νυφικών, και να το επεξεργαστείτε όπως θέλετε εσείς με τη βοήθεια –ποιού άλλου;- της αγαπημένης σας μοδίστρας που αγαπάτε και εμπιστεύεστε. Θα έχετε ένα νυφικό πραγματικά φτιαγμένο στα μέτρα σας, και με τον αέρα μιας άλλης εποχής. Άσε που το something old & something new, για την καλή τύχη του γάμου με ένα μεταποιημένο νυφικό παίρνουν Check!

yes-i-do-wedding-decor

Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Η διακόσμηση της εκκλησίας πράγματι, απαιτεί την πρόσληψη ενός προσωπικού ανθο-συνθέσεων. Ωστόσο, αρχικά υπάρχουν πολύ οικονομικές προσφορές που μπορείτε να βρείτε για το στολισμό. Όσο για το στολισμό του χώρου της δεξίωσης όμως, μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο να δημιουργήσετε μικρές διακοσμητικές συνθέσεις, για να στολίσετε διακριτικά και όμορφα το χώρο. Χρησιμοποιείστε ανακυκλωμένα υλικά, άχρηστα πράγματα που γίνονται υπέροχα χρηστικά. Ειδικά αν έχετε την ευκαιρία να κάνετε τη δεξίωση σε εξωτερικό χώρο, μπορείτε να κάνετε θαύματα με κεράκια ή χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και φαναράκια.

yes-i-do-wedding-party

Η ΔΕΞΙΩΣΗ
Το πιο δαπανηρό έξοδο του γάμου, είναι το δίχως άλλο, η δεξίωση, ειδικά οι χώροι εστιάσεων έχουν απαγορευτικές τιμές. Οπότε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε, να γίνει η δεξίωση σε έναν ανοιχτό χώρο που διαθέτετε εσείς ή κάποιο οικογενειακό μέλλος, ή ακόμα μπορείτε να διοργανώσετε ένα cocktail party, ενδεχομένως στο αγαπημένο σας μπάρ, για μετά την τελετή, όπου να παρέχετε κάποιο μπουφέ ή fingerfood για τους καλεσμένους. Ειδικά οι επιλογές του fingerfood και του μπουφέ, είναι εξαιρετικές οικονομικές εναλλακτικές για το γάμο σας, και το πιο σημαντικό, δε θα δίνει την εντύπωση κλασσικού γάμου αλλά θα είναι ένα αξέχαστο πάρτυ.

yes-i-do-wedding-band-2
Η ΜΟΥΣΙΚΗ
Η εναλλακτική που πρόκειται να σας δώσω, θέλει λίγο ψάξιμο αλλά αξίζει τον κόπο. Οι περισσότεροι, προσλαμβάνουν κάποιον dj, για την περίσταση, για να φροντίσει την μουσική υπόκρουση. Ωστόσο, έχω να σας προτείνω, να βρείτε ένα μικρό συγκρότημα, να παίζει τη μουσική της αρεσκείας σας live, την ώρα της δεξίωσης. Τα νέα συγκροτήματα γενικώς δε ζητάνε μεγάλη αμοιβή, διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό, και δίνουν μια τελείως διαφορετική αισθητική στη δεξίωση, κάνοντας την ένα μεγάλο πάρτυ για εσάς.

yes-i-do-wedding-party-buffet

Από την Ειρήνη Θεοδόση