Αδιαπραγμάτευτη και πολύτιμη, η ασφάλεια (τόσο η δική σας όσο και των επαγγελματιών και των καλεσμένων σας) μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να τη διασφαλίσετε!  

Disclaimer: Οι τρόποι προστασίας και αποφυγής της μετάδοσης του κορωνοϊού ενδέχεται να έχουν αλλάξει μετά τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου. Ακολουθούν οι προτάσεις μας με τα έως τώρα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, σας προτρέπουμε να ενημερωθείτε από τους αρμόδιους φορείς υγείας για τα όσα ισχύουν τηνπαρούσα χρονική στιγμή

<a href=’https://www.freepik.com/photos/flower’>Flower photo created by bristekjegor – www.freepik.com</a>

You give me fever

Εκτός από το άτομο που θα μοιράζει τις μπομπονιέρες, φέτος θα πρέπει να βρείτε και εκείνον που θα μετρά τη θερμοκρασία των καλεσμένων σας κατά την άφιξή τους στην τελετή. Είναι σημαντικό να τους ενημερώσετε για τη θερμομέτρηση, ώστε να μη φέρετε κάποιον σε δύσκολη θέση.

Yes I Do Tip: Έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας την αμήχανη στιγμή που ίσως χρειαστεί να ζητήσετε από κάποιον προσκεκλημένο σας να αποχωρήσει, αν η θερμοκρασία του σώματός του είναι ανεβασμένη.

Απολύμανση χεριών

Όσον αφορά τα αντισηπτικά χεριών, ισχύει ο κανόνας «όσο περισσότερα τόσο καλύτερα»! Προσφέρετε λοιπόν αντισηπτικά σε ατομική συσκευασία –πέρα από τα μεγαλύτερα δοχεία που θα υπάρχουν ανά τραπέζι– κάνοντάς τα πιο fun, με έξυπνα quotes ή με το όνομα κάθε καλεσμένου στην ετικέτα!

Yes I Do Tip: Ιδανικά, ας μην είναι τα αντισηπτι-κά το wedding favor, αλλά ένα επιπλέον gift! 

Κρατήστε τις αποστάσεις

Η τήρηση των αποστάσεων από τραπέζι σε τραπέζι είναι μη διαπραγματεύσιμη, ωστόσο, μπορείτε επιπλέον να τοποθετήσετε τις καρέκλες των καλεσμένων πιο αραιά τη μία από την άλλη, ως υπενθύμιση για να κρατούν τις αποστάσεις.

Χρήση μάσκας: υποχρεωτική

Εντάξει, το να μη βλέπετε τα χαμόγελα των καλεσμένων σας απέχει πολύ από αυτό που είχατε φανταστεί, όμως η χρήση μάσκας αποτελεί έναν αποτελεσματικό (με τα μέχρι τώρα δεδομένα) τρόπο προστασίας.

Yes I Do Tip: Για να αποφύγετε τα πολλά, διαφορετικά χρώματα και patterns, προσφέρετε μάσκες στους καλεσμένους σας κατά την είσοδό τους στο venue.

Seating

Ο «πυρήνας» του seating θα μπορούσενα είναι η οικογένεια. Έτσι, θα έχετε ανάτραπέζι άτομα που ούτως ή άλλως συναναστρέφονται μεταξύ τους είτε ζουν στο ίδιο σπίτι. 

Ας βγούμε έξω!

Από θέμα κορωνοϊού, ο εξωτερικός χώρος είναι σίγουρα πιο ασφαλής συγκριτικά με μια κλειστή αίθουσα. Για να αποφύγετε όμως το worst-case scenario του καιρού, τοποθετήστε τέντες που θα σας προφυλάξουν από τον αέρα και τη βροχή, ενώ παράλληλα θα κάνουν το venue να μοιάζει βγαλμένο από mood board του Pinterest!

Τested

Μπορείτε να ζητήσετε ευγενικά από τουςκαλεσμένους σας να έχουν μαζί τους ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να παρευρεθούν στον γάμο.

Yes I Do Note: Do it the Israel way! Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που καθιέρωσε το «Green Pass», ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού που επιτρέπει στους κατοίκους την είσοδο σε γυμναστήρια, εστιατόρια,ξενοδοχεία, θέατρα, συναυλίες κλπ. Μπορείτε να θέσετε τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση στους καλεσμένους σας, αρκεί να τους ειδοποιήσετε έγκαιρα. 

Τest your professionals too

Το ίδιο κάνετε και με τους επαγγελματίες του γάμου σας! Καλό θα ήταν να καλύψετε εσείς τα έξοδα των τεστ και να τους προμηθεύσετε με μάσκες, αντισηπτικά, καθώς και να τους ενημερώσετε για τα μέτρα προστασίας που έχετε ορίσει.

Photo by Wedding Dreamz on Unsplash

Τhe menu

Φέτος προτιμήστε την επισημότητα του σερβιριστού μενού αντί το coolness του μπουφέ. Φροντίστε το service να είναι επαρκές για κάθε τραπέζι, ώστε να μη χρειάζεται οι καλεσμένοι να πηγαίνουν μόνοι τους στο bar για refill.

Reminders

Τοποθετήστε επιγραφές που θα υπενθυμίζουν σε όλους να πλένουν συχνά τα χέρια τους, να κρατούν τις αποστάσεις στο stage και να χρησιμοποιούν το αντισηπτικό που είναι τοποθετημένο πάνω στοτραπέζι!

Let’s dance – the social distancing edition

Κατανοούμε πως δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε τους ομαδικούς χορούς. Μια καλή ιδέα θα ήταν να υπάρξει πρόβλεψη στο seating ώστε ναχορεύουν οι καλεσμένοι ανά τραπέζι.

Less is more

Σκεφτείτε να μειώσετε τη λίστα τωνκαλεσμένων σας. Άλλωστε, οι micro-weddings δεν αποτελούν τυχαία την πιο hot τάση

Δώστε το καλό παράδειγμα

Τηρήστε πρώτοι τις αποστάσεις καιαπολυμάνετε τα χέρια σας σε στιγμές που η προσοχήείναι στραμμένη επάνω σας (π.χ. πριν απότην πρόποση).

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

asfaleia_kalesmenon.jpg

Must Read:

Μυρτώ Κάζη | Οι προβλέψεις μου για τους γάμους του 2021

Wedding therapy: Η νέα τάση που μας βοηθάει να διαχειριστούμε τα προβλήματα της διοργάνωσης ενός γάμου

10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σε έναν wedding planner

Must Popular

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Οι 10 βασικές υποχρεώσεις της κουμπάρας!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!