Τα υπέροχα -αν και κάπως ταλαιπωρημένα- μελλόνυμφα ζευγάρια της post-Covid-19 εποχής, έρχονται αντιμέτωπα με ένα σύνθετο πρόβλημα: Πώς θα πείτε σε κάποιον που έχετε ήδη καλέσει στον γάμο σας ότι θα μείνει εκτός της νέας, συρρικνωμένης, guestlist; Για να βγείτε από τη δύσκολη θέση, η ομάδα του Yes I Do ετοίμασε ένα last minute πρωτόκολλο ακύρωσης που μπορείτε να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα…

Photo by Zoriana Stakhniv on Unsplash

Διαβάστε με ένα κλικ εδώ σε ποιες περιοχές μπαίνει «πλαφόν» 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις και μέχρι πότε.

Πώς θα κάνετε την επιλογή: Οι ομόκεντροι κύκλοι

Οι δεδομένες συνθήκες απαιτούν γρήγορες αποφάσεις και η λήψη τους είναι μια πολύτιμη κοινωνική δεξιότητα που απαιτεί γερά αντανακλαστικά, ειλικρίνεια, θάρρος και -στη συγκεκριμένη περίπτωση- λίγη φαντασία: Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε την εικόνα των κύκλων που δημιουργεί ένα βότσαλο όταν πέφτει στο νερό. Στο κέντρο βρίσκεστε εσείς κι όλοι οι υπόλοιποι στους ομόκεντρους κύκλους. Οι πιο κοντινοί κύκλοι είναι και οι πιο κοντινοί σας άνθρωποι χωρίς τους οποίους δεν μπορείτε να φανταστείτε τον γάμο σας. Κάπως έτσι, χωρίς να το έχετε καταλάβει, έχετε ήδη επιλέξει. It’s science!

Πώς θα το ανακοινώσετε: One way

Το ξέρουμε πως έχετε να κάνετε άπειρα τηλεφωνήματα γιατί πρέπει να κλείσετε όλες τις εκκρεμότητες του γάμου και ότι ένα email ή ένα sms, πραγματικά, θα σας έλυνε τα χέρια. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, επιβάλλεται τηλεφώνημα. Όχι μόνο εξαιτίας του short notice αλλά κυρίως λόγω της ανάγκης που υπάρχει σε τέτοιες στιγμές για -έστω και από απόσταση ασφαλείας- ανθρώπινη επαφή. Όχι μόνο θα το εκτιμήσουν οι καλεσμένοι σας, αλλά κι εσείς θα νιώσετε καλύτερα ακούγοντας τις εγκάρδιες ευχές τους.

Τι θα πείτε: Η ειλικρίνεια είναι ο πιο σύντομος δρόμος

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα χρειαστεί να πείτε τίποτα, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι βιώνουμε μια έκρυθμη κατάσταση και θα δείξουν κατανόηση. Επειδή όμως καμιά φορά ακόμα και τα αυτονόητα αξίζει τον κόπο και πρέπει να λέγονται, μην κουραστείτε να εξηγείτε και να επισημαίνετε στον άνθρωπο που σας ακούει στην άλλη άκρη της γραμμής ότι τον θέλετε δίπλα σας αλλά, δυστυχώς, πρέπει να προσαρμοστείτε στις νέες, αμήχανες συνθήκες. Ούτως ή άλλως, επιβεβαιώστε τους πως όταν όλα όσα τώρα ζούμε τελειώσουν θα κάνετε ένα μεγάλο wedding party και θα χορέψετε αγκαλιά μέχρι το πρωί!

Της αγάπης την ουσία τη μετρώ στην απουσία…

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να έχουν ταξιδέψει από μακριά για τον γάμο σας, ηλικιωμένοι συγγενείς και καλεσμένοι που δεν είναι τόσο σημαντικοί για εσάς όσο οι κολλητοί σας φίλοι αλλά που κάποιοι άλλοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι τους κατατάσσουν ψηλά ακόμα και σε αυτή την ολιγάριθμη λίστα. Τότε, λοιπόν, υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να «θυσιάσουν» τη θέση τους κάποιοι πιο κοντινοί σας άνθρωποι. Μην διστάσετε να τους το ζητήσετε αν χρειαστεί. Γι’ αυτό είναι οι φίλοι άλλωστε.

Κι αν παρεξηγηθούν; Error 404

Σε συνθήκες ανωτέρας βίας δεν χωρούν εγωισμοί – εδώ είμαστε απόλυτοι.

Live streaming: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της νύφης και του γαμπρού

Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα του live streaming του γάμου σας για όσους μείνουν εκτός λίστας! Αρκεί απλώς να το συζητήσετε με τους βιντεογράφους σας, οι οποίοι θα σας ενημερώσουν για ό,τι χρειάζεται. Προσοχή, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ζητήσετε την έγγραφη άδεια των καλεσμένων σας.

Last but not least

Καλό είναι να στείλετε σε όλους τους καλεσμένους σας που δεν θα παραβρεθούν τελικά στον γάμο σας μπομπονιέρα. Πρόκειται για μια γλυκιά χειρονομία που όλοι θα εκτιμήσουν!

Yes I Do Tip: Ηρωίδες νύφες και ήρωες γαμπροί, είναι απολύτως λογικό το να έχετε κουραστεί και οι αντοχές σας να έχουν αρχίσει να δοκιμάζονται. Εφόσον, όμως, πήρατε τη γενναία απόφαση να προχωρήσετε κανονικά με τον γάμο σας, μην χάσετε το θάρρος σας τώρα. Η δύναμη που πηγάζει από τον συμβολισμό της ένωσής σας αρκεί για να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια. Ο γάμος σας θα είναι υπέροχος έτσι κι αλλιώς. Θα χορεύετε αγκαλισμένοι ως newly-weds μέχρι το πρωί, θα βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες, θα συγκινηθείτε, θα γελάσετε, θα απολαύσετε κάθε στιγμή και όλα αυτά ανεξάρτητα από το πόσο καλεσμένοι θα βρίσκονται τελικά γύρω σας…

Διαβάστε επίσης…

Γάμος την εποχή του κορωνοϊού: Τελικά, να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;

Οι 10 πιο ενοχλητικές ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνετε στην post-covid νύφη του φετινού καλοκαιριού

«Και έζησαν αυτοί καλά»… μετά την πανδημία! Τι μέλλει γενέσθαι για τους γάμους