Επειδή οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων, ρωτήσαμε δέκα «μετανιωμένες» νύφες ποια είναι τα λάθη που δεν θα έκαναν αν είχαν τη δυνατότητα να οργανώσουν από την αρχή τον γάμο τους. Τα παραθέτουμε με σειρά προτεραιότητας, διαβάστε με προσοχή και λάβετέ τα σοβαρά υπόψιν πριν είναι πολύ αργά…

wedding-mistakes-1

Μη ρεαλιστικές προσδοκίες: Όσο και να πασχίσετε, δεν είναι δυνατόν ο γάμος σας να θυμίζει σκηνή βγαλμένη από ταινία ή φωτογραφία από το pinterest. Το ότι εκεί δεν βλέπετε ατέλειες δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν, αλλά πως ο επαγγελματικός φακός ξέρει να τις κρύβει.

wedding-mistakes-2

Budget: Μην το αγνοήσετε σε καμία περίπτωση! Αυτός είναι ο άξονας βάση του οποίου θα πρέπει να οργανώσετε τον γάμο σας από την αρχή ως το τέλος.Διαφορετικά θα αγχωθείτε και μπορεί να φτάσετε και σε αδιέξοδα.

wedding-mistakes-3

Εμπιστοσύνη στους συνεργάτες: Μην ξεχνάτε, πως εσείς τους έχετε επιλέξει κατόπιν σχετικής έρευνας. Αν τους αμφισβητείτε και δεν τους διευκολύνετε, στην ουσία σαμποτάρετε τον ίδιο σας τον γάμο.

wedding-mistakes-4

Νυφικό: Οι περισσότερες νύφες ξεκινάνε από εκεί και είναι απολύτως λογικό. Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός και η συγκίνηση όμως, καμιά φορά μας οδηγούν σε υπερβολές και σπατάλες. Επιλέξτε το νυφικό σας με ψυχραιμία και σύνεση. Έτσι κι αλλιώς θα είστε πανέμορφη!

wedding-mistakes-6

Εξαντλητικές δίαιτες: Δεν είναι λίγες οι νύφες που ακολουθούν επικίνδυνες για την υγεία τους δίαιτες και φτάνουν σε σημείο ακόμα και να παραγγείλουν το νυφικό τους δυο νούμερα μικρότερο, προκειμένου να πετύχουν το «ιδανικό» αποτέλεσμα. Το ιδανικό αποτέλεσμα το έχετε ήδη πετύχει. Παντρεύεστε έναν άνθρωπο που σας αγαπάει και σας έχει επιλέξει για αυτό που είστε. Γιατί να αλλάξετε λοιπόν;

wedding-mistakes-9

Υπάρχει και ο γαμπρός: Μοιάζει αυτονόητο, κι όμως πολλές μέλλουσες νύφες αγνοούν την ύπαρξη του γαμπρού καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ την ίδια στιγμή τον κατηγορούν για αδιαφορία. Προσπαθήστε να τον εντάξετε, ζητήστε τη γνώμη και τη βοήθειά του. Από εσάς εξαρτάται το ποσοστό συμμετοχής του. Συνεργαστείτε. Ο γάμος αποτελεί μια καλή ευκαιρία να προπονηθείτε στην από κοινού επίλυση προβλημάτων!

wedding-mistakes-7

Παρεμβατικές μαμάδες: Συνήθως οι μαμάδες, κυρίως οι Ελληνίδες, παίρνουν πολύ προσωπικά τον γάμο των παιδιών τους. Βάλτε τα όριά σας και να θυμάστε, προτεραιότητα έχουν τα δικά σας «θέλω».

wedding-mistakes-8

Χρονοδιάγραμμα: Φτιάξτε ένα χρονοδιάγραμμα προσαρμοσμένο στην καθημερινότητά σας και τηρήστε το. Είναι μια δικλείδα ασφαλείας, ειδικά όταν πλησιάζετε προς το τέλος.

wedding-mistakes-5

«Σύνδρομο συγκεντρωτικής νύφης»: Σίγουρα έχετε πολλές ικανότητες, και μπορείτε να καταφέρετε πολλά, ο γάμος όμως είναι ένα project δύσκολο που απαιτεί συνεργασία. Δεν υπάρχει λόγος να τα αναλάβετε όλα μόνη σας.

wedding-mistakes-10

Ο γάμος δεν είναι όλη σας η ζωή: Έχετε δουλειά, φίλους, οικογένεια, ανάγκη για ξεκούραση και διασκέδαση. Εντάξτε την οργάνωση του γάμου στην καθημερινότητά σας χωρίς να παραμελείτε τη ζωή σας. Μην στερείτε στον εαυτό σας το δικαίωμα να απολαύσει τη διαδικασία.

Inspiration by stylemepretty.com

Από την Εύα Ανυφαντή