Μπορεί θεωρητικά να έχει κανείς τη δυνατότητα να παντρευτεί όποτε θέλει, στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν ορισμένες ημερομηνίες που δεν ενδείκνυνται, ειδικά όταν μιλάμε για ανοιχτό γάμο. Για ρίξτε μια ματιά οι μελλόνυμφοι πριν προχωρήσετε σε ανακοινώσεις…

yes i do no 1

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά: Όσο κι αν αγαπάτε τα Χριστούγεννα κι ονειρεύεστε έναν γάμο ανήμερα των Χριστουγέννων, σκεφτείτε τους καλεσμένους σας. Όλοι κάτι έχουν κανονίσει, οι περισσότεροι έχουν ξενυχτήσει και σίγουρα θα θέλουν να περάσουν ειδικά τις γιορτές αυτές, με τις οικογένειές τους – όπως κι εσείς άλλωστε. Δεν υπάρχει λόγος να βάλετε τους καλεσμένους σας σε αυτό το δίλημμα. Υπάρχουν τόσες άλλες ημερομηνίες!

yes i do no 2

Εθνικές γιορτές ή ημέρες ιστορικής μνήμης: 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου ή 17 Νοέμβρη είναι μέρες που φέρουν μια πολύ συγκεκριμένη σημειολογία, και καλό θα ήταν να μην συνδεθεί ο γάμος σας με αυτές…Επιπλέον, τις μέρες αυτές γίνονται συνήθως δύσκολες οι μετακινήσεις λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, και το σημαντικότερο, όταν συμβαίνει να πέφτουν κοντά σε Σαββατοκύριακο, είναι για όλους μια καλή αφορμή για εκδρομή, επομένως οι περισσότεροι από τους καλεσμένους σας μπορεί και να λείπουν!

yes i do no 3

Μεγάλες θρησκευτικές εορτές, αν πρόκειται για θρησκευτικό γάμο: Δηλαδή Πάσχα και τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, Δεκαπενταύγουστο και το διάστημα από 1η έως 15 Αυγούστου, ύψωση Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου), του Αγίου Πνεύματος, των Θεοφανίων και συνήθως όποτε γιορτάζει ο ναός στον οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το μυστήριο. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να τα θυμάστε εσείς, σε κάθε περίπτωση σας ενημερώνει ο παπάς όταν κλείνετε ημερομηνία.

Αργίες του Δημοσίου σε περίπτωση που πρόκειται για πολιτικό γάμο. Κι εδώ πάλι ενημερώνεστε από τον εκάστοτε Δήμο.

yes i do no 4

Μεγάλες ονομαστικές γιορτές. Δεν το απαγορεύει κανείς, απλώς θα φέρετε σε δύσκολη θέση τους καλεσμένους σας. Άλλωστε είναι η μέρα του γάμου σας, και τα τιμώμενα πρόσωπα είστε εσείς και μόνον εσείς!

Διαβάστε επίσης…

Ιδέες και Tips για το Bachelorette Party κάθε νύφης

Hello Spring! Δες πώς θα σχεδιάσεις τον ανοξιάτικό σου γάμο

Γάμος και οργάνωση: 6 βήματα που θα σας βοηθήσουν