Σίγουρα το διαζύγιο δεν είναι στα σχέδια καμίας bride-to-be, αλλά -ας το αντιμετωπίσουμε- συμβαίνει! Αφού έχετε ξεκαθαρίσει το τοπίο και τα βασικά ζητήματα του ποιος θα μείνει στο σπίτι και τι θα πάρει ο καθένας, είναι η ώρα να δείτε τι θα κάνετε με τα αναμνηστικά του γάμου. Το ξέρουμε ότι το πιο πιθανό είναι να θέλετε να βάλετε φωτιά και να τα κάψετε, ωστόσο, σας έχουμε κάποιες εναλλακτικές λιγότερο επιθετικές και πιο οικολογικές.

Βέρες

Αν πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο, η κοινή ηθική επιβάλλει να επιστρέψετε τη βέρα στον πρώην σύζυγό σας. Αν όχι, μπορείτε να την πουλήσετε, να την ανταλλάξετε με ένα άλλο κόσμημα ή να φτιάξετε ένα νέο από αυτή. Αν έχετε παιδιά από αυτόν τον γάμο, ίσως θα ήταν καλό να την κρατήσετε ως ενθύμιο για αυτά.

Yes I Do Tip: Ανατρέψτε την κακή ψυχολογία κάνοντας κάτι καλό που θα σας γεμίσει με όμορφα συναισθήματα, όπως το να δωρίσετε για φιλανθρωπικό σκοπό το ποσό που θα πάρετε πουλώντας τις βέρες.

Στέφανα

Αν είναι φτιαγμένα από πολύτιμα μέταλλα, οι επιλογές είναι περίπου ίδιες με εκείνες της βέρας. Παράλληλα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα διακοσμητικά στοιχεία που είναι πάνω τους για να φτιάξετε ένα όμορφο κολιέ.

Νυφικά παπούτσια

Τα λευκά παπούτσια ήταν από τις πιο διαδεδομένες τάσεις των τελευταίων σεζόν. Αφαιρέστε τα πομπώδη στοιχεία και φορέστε τα ξανά στις επίσημες ή βραδινές εμφανίσεις σας. Αν πάλι επιλέξατε χρυσό ή ασημί, τότε μπορείτε να τα ενσωματώσετε ευκολότερα σε κάθε outfit.

Νυφικό

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό! Οι επιλογές είναι αρκετές:

Χαρίστε το
Μεταποιήστε το
Κάντε το κομμάτια (Εδώ χρειάζεται επεξήγηση: Κρατήστε μόνο τη φούστα ή μετατρέψτε το bodice σε ένα υπέροχο βραδινό κορμάκι)

Τα λοιπά

Οι μπομπονιέρες, το προσκλητήριο ή το αποξηραμένο λουλούδι που κρατήσατε ως ενθύμιο από την γαμήλια ανθοδέσμη μπορούν να μπουν σε ένα μικροσκοπικό κουτί κι από εκεί στο πατάρι. 

Ειδικά, αν ο γάμος έληξε κοινή συναινέσει, δεν είναι ανάγκη να τα πετάξετε. 

Yes I Do Tip:

Μην αφήσετε τα συναισθήματά σας για το διαζύγιο να κυριαρχήσουν δρώντας παρορμητικά, πετώντας απερίσκεπτα τις φωτογραφίες, τα βίντεο και το βιβλίο των ευχών στα σκουπίδια. Αφήστε το κομμάτι του decluttering για όταν νιώσετε πραγματικά έτοιμες. Ειδικά αν έχετε παιδιά είναι σίγουρο ότι θα θελήσουν κάποια στιγμή να δουν το γαμήλιο άλμπουμ των γονιών τους. Βέβαια, αν πραγματικά θέλετε να ξεφορτωθείτε κάθε «αποδεικτικό στοιχείο» ότι αυτός ο γάμος έγινε, απελευθερώστε την Marie Kondo που κρύβεται μέσα σας!

Διαβάστε επίσης…

Διαζύγιο στην εποχή του κορωνοϊού – Χαμός με τα τηλεφωνήματα σε δικηγόρους και ληξιαρχεία

Divorce Party | Χωρίσατε και θέλετε να το γιορτάσετε;

Divorce party: How to… για το πιο ανατρεπτικό πάρτι της ζωής σας!