Μπορεί να μην ήταν στα wedding σχέδια σας και να αποτελούσε ένα κακό σενάριο, η βροχή όμως μπορεί να εμφανιστεί απρόσκλητη στον γάμο σας χωρίς RSVP. Το σημαντικό είναι να μην πανικοβληθείτε και να έχετε προνοήσει, ακολουθώντας τις συμβουλές μας και εντάσσοντας τον απρόκλητο καλεσμένο σας στο πρόγραμμα του γάμου σας.

Γάμος και βροχή; Πώς αυτά τα δύο συνδυάζονται;

1. The Location

Αν η τελετή αλλά και το wedding party λάβει χώρα σε ανοιχτό χώρο καλό θα είναι να έχετε προνοήσει βρίσκοντας λύση σε περίπτωση βροχής. Για παράδειγμα πολλά κτήματα έχουν ως εναλλακτική τη μεταφορά του event σε εσωτερικό χώρο ή την επιλογή της τέντας. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σκέφτεστε λες και το σενάριο βροχή πρόκειται να συμβεί, ειδικά αν ο γάμος λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Η σωτήρια τέντα μπορεί να σας βγάλει από το αδιέξοδο

2. The Wedding Umbrella

Μην αμελήσετε να πάρετε μαζί σας μια ομπρέλα! Επιλέξτε μια διαφανή που δεν θα κρύβει το outfit σας και δεν θα αποπροσανατολίζει τους καλεσμένους από το wedding σύνολό σας.

You can stand under my umbrella

3. The Wedding Dress

Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε γνώμη για το νυφικό σας μόνο και μόνο βάση του ενδεχόμενου της βροχής. Προσπαθήστε όμως η ουρά σας να μην είναι πολύ μακριά ώστε να μην καταστραφεί. Ακόμα μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα just-in-case πανωφόρι ή ακόμα καλύτερα και ένα δεύτερο φόρεμα για τη γαμήλια δεξίωση. 

Προστατεύστε την ουρά του νυφικού σας όπως μπορείτε

4. Second Shoes

Σίγουρα θα έχετε πάρει μαζί σας και δεύτερα παπούτσια – κατά προτίμηση flats – για τον χορό που θα επακολουθήσει. Αν όμως θέλετε να δώσετε μια extreme και αστεία νότα στις γαμήλιες φωτογραφίες σας, μπορείτε να έχετε μαζί σας και ένα ζευγάρι γαλότσες. 

Γαμήλιες γαλότσες. Γιατί όχι;!

5. Hair & Makeup

Σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ, τα αδιάβροχα προϊόντα είναι must, όπως μάσκαρα, makeup ακόμη και πούδρα ενώ για το χτένισμά σας, επιλέξτε κάτι το οποίο δεν θα μπορεί να χαλάσει εύκολα με μια σταγόνα νερού. Επίσης, θυμηθείτε πως πέρα από τη βροχή, εχθρός σας είναι και η υγρασία, γι’αυτό ζητήστε από τον hairstylist να χρησιμοποιήσει anti-frizzing προϊόντα ενώ αποφύγετε σε κάθε περίπτωση το ίσιο χτένισμα. Μια καλή ιδέα θα ήταν το πέπλο, καθώς θα στηρίζει κατά κάποιον τρόπο το χτένισμά σας.

Ρωτήστε τον ειδικό σε makeup και μαλλιά για anti-raining tips

6. Wedding Favors

Μαζί με τις μπομπονιέρες και καθώς οι καλεσμένοι θα βγαίνουν από την εκκλησία, μπορείτε να τους προσφέρετε ομπρέλες, αφού σίγουρα πολλοί δεν θα το έχουν σκεφτεί να φέρουν μαζί τους. Κατά την είσοδό τους στο venue της δεξίωσης μπορείτε επίσης να τους κάνετε ένα ακόμα δώρο – πετσέτες και κουβέρτες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εκείνη την στιγμή αλλά και να τις κρατήσουν ως ενθύμιο μετέπειτα. 

Ωραία ιδέα και για wedding favor, ανεξαρτήτως βροχής

7. Creative Wedding Photographs

Μην ξεχνάτε πως ένα τέτοιο βροχερό τοπίο μπορεί να δημιουργήσει το απόλυτο σκηνικό για τις φωτογραφίες του γαμήλιου album σας. Οπότε δείτε το σαν μια καλή ευκαιρία να βγάλετε τις πιο creative, κινηματογραφικές πρωτότυπες φωτογραφίες με σκηνοθέτη τη βροχή. 

Photo: Thomas Stewart

8. Good Luck

Μπορεί ακούγοντας την φράση «η βροχή στον γάμο είναι καλοτυχία» να σας εκνευρίσει στιγμιαία, όμως πραγματικά δείτε το από αυτή την οπτική. Μην αφήσετε ένα τέτοιο γεγονός να σας χαλάσει την πιο σημαντική στιγμή σας και τη διάθεσή σας και προσπαθήστε να μετατρέψετε το φαινομενικά αρνητικό γεγονός σε θετική ενέργεια.

Embrace the rain!

Άλλωστε θυμηθείτε πως μετά από τη βροχή, εμφανίζεται το ουράνιο τόξο!

Must Read:

Έτοιμη για τον γάμο της κολλητής σου σε 10 λεπτά! Δες πώς!

Η νέα συλλογή Oscar de la Renta Άνοιξη 2022 είναι κάτι που πρέπει να δεις σήμερα!

Καλεσμένη σε γάμο; Η Carrie Bradshaw και το νέο Sex And The City σίγουρα θα σε εμπνεύσουν

Most Popular:

Bridal Hair | Αυτή είναι η απόλυτη τάση για το 2021!

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!