Τι κι αν οι γάμοι αυτή τη στιγμή προγραμματίζονται με βάση τους όρους που θέτει η πανδημία και ο COVID-19 μοιάζει με έναν απρόσμενο και ατελείωτο ανεμοστρόβιλο, που στο πέρασμά του θα αφήσει συντρίμμια κια χαλάσματα; Η επόμενη ημέρα και -στην συγκεκριμένη περίπτωση- οι γάμοι μετά την πανδημία θα ξεχωρίζουν για τα θετικά τους vibes και τα έντονα συναισθήματα. Και μην ξεχνάμε, οι δυσκολίες δεν αποτελούν εμπόδια απλά νοοτροπία!

Photo by Charly Pn on Unsplash

Ασφάλεια: To A και το Ω!

Μετά την πανδημία, η λέξη «ασφάλεια» θα γίνει συνώνυμη της οργάνωσης του γάμου. Το «πάθαμε και μάθαμε» θα κάνει καιρό να βγει από το μυαλό μας, αφού τόσο η ασφάλεια όσο και η προστασία του ζευγαριού και των καλεσμένων θα φέρουν τα πάνω κάτω στη wedding λίστα με τα do’s and dont’s. Οι αποστάσεις, η δημιουργία corner υγιεινής, τα αντισηπτικά στα τραπέζια αλλά και τα rapid tests είναι μερικά από εκείνα τα μέτρα προστασίας που κάθε μελλόνυμφο ζευγάρι θα πρέπει να λάβει, είτε επιλέξει έναν ανοιχτό γάμο είτε πει το «ναι» σε έναν πιο κλειστό, με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους.

Ευελιξία, αυτή η μαγική λέξη

Αν κάτι μας έμαθε η πανδημία, είναι το γεγονός ότι όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες, πάντα μπορούμε να βρούμε λύσεις σε τυχόν προβλήματα πουίσως προκύψουν στον δρόμο μας. Λέξεις όπως «ευελιξία» και «αντίληψη» το επόμενο διάστημα θα μπουν δυναμικά στο «λεξικό του γάμου», δημιουργώντας ανάμεσα στο ζευγάρι και τους επαγγελματίες του γάμου μια σχέση δυνατή, γεμάτη κατανόηση. Οι εκκλησίες, οι χώροι για το wedding party και όλοιόσοι ασχολούνται με την οργάνωση και τη διακόσμηση του γάμου θα είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για τις ημερομηνίες κράτησης, καθώς και για τις αλλαγές που μπορεί να προκύψουν τελευταία στιγμή. Πλέον, οι εναλλακτικέςπροτάσεις και τα εφεδρικά σχέδια θα τίθενται στο τραπέζι από τις πρώτες κιόλας συζητήσεις!

Wedding parties που θα θυμίζουν show!

Η πανδημία -για τα ζευγάρια που επρόκειτο να παντρευτούν το προηγούμενο διάστημα- έφερε καθυστερήσεις, αβεβαιότητα, ενώ η μία αναβολή διαδεχόταν την άλλη με ταχύτητα φωτός. Όταν λοιπόν κουνήσουμε το λευκό μαντίλι στον κορωνοϊό, σίγουρα θα δούμε και θα ζήσουμε από κοντά wedding parties που δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μεγάλα shows στα οποία όλοι μας έχουμε παρευρεθεί στο παρελθόν. Όπως και να το κάνουμε, η ανάγκη για διασκέδαση «έχει χτυπήσει κόκκινο», κάτι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση του πάρτι μετά τον γάμο. Μουσική, φώτα, ιδιαίτερη διακόσμηση και εκπλήξεις χωρίς τελειωμό είναι όλα όσα θα συνθέσουν ένα wedding party που, τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας, θα θυμάστε για πάντα, ενώ παράλληλα θα σιγοτραγουδάτε «the show must go on…».

Γάμοι σε εξωτερικούς χώρους – Γάμοι σε εσωτερικούς χώρους, σημειώσατε 1-0

Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα ζευγάρια τα τελευταία χρόνια επιλέγουν υπαίθριους χώρους για να ζήσουν αυτήν τη μοναδική εμπειρία που ονομάζεται γάμος. Είναι η άνεση που προσφέρουν οι εξωτερικοί χώροι, ενώ οι δυνατότητες στη διακόσμηση αποδεικνύονται ατελείωτες, σε σχέση με εκείνες που μπορεί να προσφέρει ένας κλειστός χώρος. Μετά την πανδημία λοιπόν, οιγάμοι σε εξωτερικούς χώρους θα γίνουν ακόμα πιο δημοφιλείς, για τον απλό λόγο ότι στον «γαμήλιο χάρτη» πλέον έχουν μπει για τα καλά η ασφάλεια και ηπροστασία των καλεσμένων. Τέλος, η μεγάλη τους ζήτηση ενδέχεται να φέρει τεράστια αύξηση στους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς γάμους!

Οι καλεσμένοι θα νιώθουν μεγαλύτερη αγάπη,φιλοξενία και ζεστασιά

Αυτό που μας στέρησε περισσότερο η πανδημία με την εμφάνισή της ήταν οι αγκαλιές, τα φιλιά και γενικότερα η επαφή και η επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους. Όταν λοιπόν καταφέρουμε να καλέσουμε όλους εκείνους που πραγματικά αγαπάμε και θέλουμε να έχουμε δίπλα μας την πιο σημαντική ημέρα της ζωής μας, θα ζήσουμε την κάθε στιγμή ξεχωριστά με αληθινά καιδυνατά συναισθήματα. Αυτή η επαφή θα χαρίσει μοναδικές στιγμές τόσο στοζευγάρι, που θα θέλει να ευχαριστήσει τους καλεσμένους του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσο και στον κόσμο, που θα λάβει όλο αυτό το κύμα αγάπης, φιλοξενίας και ζεστασιάς. Love is all we need!

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

wedding_after_covid.jpg

Must Read:

Μυρτώ Κάζη | Οι προβλέψεις μου για τους γάμους του 2021

Wedding therapy: Η νέα τάση που μας βοηθάει να διαχειριστούμε τα προβλήματα της διοργάνωσης ενός γάμου

10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σε έναν wedding planner

Must Popular:

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Οι 10 βασικές υποχρεώσεις της κουμπάρας!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!