things-maybe-go-wrong-001.jpg

Έχετε διαβάσει πιθανόν ό,τι κυκλοφορεί σε έντυπη και διαδικτυακή μορφή για το πώς να σχεδιάσετε τον πιο τέλειο γάμο. Έχετε δημιουργήσει λίστες και έχετε καλύψει κάθε πιθανό σενάριο αποτυχίας με πληθώρα Plan B. Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν μπορείτε να προβλέψετε κάθε αναποδιά και σίγουρα δεν μπορείτε να ζείτε με το άγχος του «αν». Η ζωή είναι απρόβλεπτη και κάποια πράγματα αναπόφευκτα θα πάνε στραβά. Γι’ αυτό πάρτε ανάσα και χαλαρώστε! Δεν μπορεί να έχετε τα πάντα υπό έλεγχο αλλά μπορείτε να ενημερωθείτε για πιθανά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά την ημέρα του γάμου σας. Άλλωστε, αυτό που μετράει at the end of the day είναι να περάσετε όμορφα στην ημέρα σας γιατί είστε έτοιμες να παντρευτείτε τον αγαπημένο σας και τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Μην ξεχνάτε ότι ο γάμος σας είναι ένα μεγάλο όμορφο πάρτι, όπου τα αστεία-μη προβλέψιμα-ευτράπελα θα είναι αυτά που θα θυμάστε και θα γελάτε μετά από χρόνια!

H νύχτα είναι μεγάλη… Όσο κι αν σας συμβουλεύουμε να περάσετε μία χαλαρή νύχτα πριν από το γάμο με πολύ ύπνο, ακόμα κι αν δεν βγείτε, λόγω του άγχους δεν θα καταφέρετε να κοιμηθείτε αμέσως. Και σίγουρα όχι άπειρες ώρες. Yes I do tip: Προσπαθήστε να ξεκουραστείτε έστω τις προηγούμενες ημέρες γιατί η νύχτα προβλέπεται μεγάλη…

Κάτι ίσως να μην φτάσει στην ώρα του. Οι περισσότεροι δεν τα πάνε καλά με την ώρα. Είτε ο κομμωτής σας αργήσει είτε το ανθοπωλείο δεν μπορεί να βρει το μέρος της τελετής, κάποιος σίγουρα θα φτάσει λίγο καθυστερημένα… Yes I do tip: Μην αγχωθείτε! Οργανώστε έτσι το πρόγραμμα της μεγάλης προετοιμασίας με μεγάλο περιθώριο αναμονής στην ώρα έτσι ώστε να προβλέψετε και τις πιθανές αργοπορίες των συνεργατών σας.
Κάτι ίσως να χαθεί… Εφ ‘όσον δεν είναι το νυφικό σας, οι βέρες ή το πρόσωπο που θέλετε να παντρευτείτε, να είστε ψύχραιμη. Όταν προκύπτει πρόβλημα, υπάρχει πάντα και μία λύση. Yes I do tip: Σε περίπτωση που χαθεί κάτι μικρής σημασίας, σίγουρα μπορείτε να επιβιώσετε για παράδειγμα χωρίς το ιδιαίτερο clip μαλλιών ή να κάνετε μια ελαφρώς διαφορετική απόχρωση βαψίματος στα χείλη…
«Αλλιώς το είχα στο μυαλό μου!» Η φαντασία πολλές φορές απέχει από την πραγματικότητα. Υπάρχουν φορές που αλλιώς έχετε κάτι στο μυαλό σας και αλλιώς καταλήγει…Yes I do tip: Προσπαθήστε να σιγουρέψετε με την wedding planner ότι οι επιθυμίες σας θα γίνουν πραγματικότητα αφού ως γνωστόν οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Όμως, εάν εν τέλει η απόχρωση του ανθοστολισμού ή του wedding cake filling δεν βγήκε έτσι όπως ακριβώς τη φανταζόσασταν, δεν είναι λόγος για να αναστατωθείτε. Ειδικά αν εν τέλει διορθώνεται.  

things-maybe-go-wrong-002.jpg

Ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός! Πράγματι. Όμως έχετε σκεφτεί ποτέ πως αν σας έδιναν λίγο χρόνο ακόμα, κατά πάσα πιθανότητα πάλι δεν θα σας ήταν αρκετός; Yes I do tip: Μην χάνετε χρόνο σε ανούσια πράγματα, πόσο μάλλον σε ανησυχίες. Την ημέρα της προετοιμασίας αφεθείτε στα χέρια των ειδικών, χαλαρώστε και απολαύστε το. Άλλωστε, ό,τι μπορούσατε να έχετε κάνει, έχει ήδη γίνει.
Ο χρόνος είναι σχετικός…Δυστυχώς, λίγοι είναι συνήθως οι καλεσμένοι που είναι συνεπείς και on time. Εσάς όμως δεν χρειάζεται να σας απασχολεί. Πιθανότατα δεν θα το παρατηρήσετε καν, αλλά οι επισκέπτες θα ξεγλιστρήσουν από το πουθενά κατά τη διάρκεια της τελετής ή ακόμα και να την χάσουν, θα εμφανιστούν εν τέλει στο πάρτι. Θα είναι εκεί σε κάθε περίπτωση για να σας τιμήσουν και αυτό είναι που έχει σημασία. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως στο τέλος η νύφη κάνει την πιο εντυπωσιακή είσοδο…
Κάποιος ίσως να μην εμφανιστεί. Αναπόφευκτα, ίσως κάποιος να μην καταφέρει να παρευρεθεί στο γάμο σας, για δικούς του προσωπικούς λόγους. Μην αφήνετε αυτή τη σκέψη να σας κυριεύσει. Πιθανότατα εκείνος θα αισθάνεται πιο άσχημα από εσάς.  

things-maybe-go-wrong-003.jpg

Κάτι μπορεί να πάει στραβά κατά την τελετή. Ε και; Συνήθως τέτοιου είδους λάθη από τον ιερέα ή τους κουμπάρους, είναι αρκετά fun. Τα αστεία, τα χαμόγελα και τα γέλια χρειάζονται ακόμα και την ώρα του μυστηρίου. Διαλύουν την ένταση και αποβάλλουν την αμηχανία της πρώτης ώρας . Yes I do tip: Go with the flow.
Ένα ποτάκι είναι λίγο. Πολύ λίγο… Ο γάμος σας είναι ο λόγος για να πιούν όλοι σε αυτό. Οπότε μην εκπλαγείτε αν κάποιοι από τους καλεσμένους σας περάσουν λίγο πιο γρήγορα on the “bride” side of the road. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους «χαρούμενους» μεν, ενήλικες δε του πάρτι. Προετοιμαστείτε για πολλές αγκαλιές, δάκρυα και ευτράπελα με κάποιους από τους φίλους σας. Άλλωστε αν δεν το γιορτάσετε στο γάμο σας με πρόποση και ατελείωτο ξεφάντωμα, τότε πότε;

things-maybe-go-wrong-004.jpg

Διαβάστε επίσης…

5 ιδέες για πολιτικό γάμο

Wedding Anniversary Themes: Από το χαρτί στη φεγγαρόπετρα

Γάμος & οργάνωση: 6 βήματα που θα σας βοηθήσουν

Από τη Μάρθα Ντάβαρη